Reklama

Reklama

The Conspiracy

  • Austrálie The Conspiracy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva filmoví tvůrci zvolili za objekt svého nového projektu možná trochu bláznivého konspiračního teoretika. Snaží se mu vetřít do přízně, díky čemuž získávají zajímavý materiál. Jednoho dne ale teoretik zmizí. Začaly jeho teorie odkrývat pravdu ohledně vděčného tématu 9/11? Stal se nepohodlným a byl odstraněn, nebo se jen skrývá za účelem posílení svých bludů? (Abes)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (62)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jim a Aaron vytvárajú malý nezávislý dokument o konšpiráciách rôzneho druhu. Jedného dňa sa im podarí nakontaktovať na chlapíka menom Terrance. Osamelého čudáka veriaceho, že ľudia na tomto svete sú len obyčajný otroci, ovce slúžiace vyššej moci. Spoločenstvám ako Bilderberg Group na čele ktorej sú najbohatší ľudia planéty, ovládajúci svet, vraždiaci nevinných ľudí pre dosiahnutie neobmedzenej moci. Spočiatku ide všetko ako má. Terrance ponúka jeden rozhovor za druhým, predkladá rôzne teórie či "overené" tajné podklady o vládnych sprisahaniach. Dňom 20 Júla 2011 ubehli 4 týždne čo sa po Terrancovi zľahla zem. Byt je prázdny a ani jeden z overených spôsobov, ako ho vyhľadať nefunguje. Kde sa podel? Čo sa s ním stalo? Podarí sa Jimovi a Aaronovi Terranca nájsť? Aké budú následky pátrania po Terrancovi? TENTO FILM POZERÁM DŇA 1.10.2013. BUDEM SI TO NAVŽDY PAMÄTAŤ NAJMÄ Z DVOCH DÔVODOV. ZA 10 DNÍ MÁM 32 ROKOV, V DNEŠNÝ DEŇ AMERICKÝ REPUBLIKÁNI VYHLÁSILI PLATOVÚ NESCHOPNOSŤ. SMUTNÉ NA OBOCH UDALOSTIACH JE, ŽE OBE SÚ NEGATÍVNE. SOM ZASE RAZ STARŠÍ A SVET OPÄŤ RAZ SMERUJE PO VIACERÝCH ATAKOCH, AKO PRI KRACHU BÁNK - KU "DNU" (snáď sa mýlim). Netvrdím a ani nechcem nikoho presviedčať, že tento film nám chce povedať omnoho viac, ako sa na prvý pohľad zdá. S filmovaný je na výbornú, dokonca napriek nie najpochmúrnejšej atmosfére, nedostatku lakačiek či vyobrazeniu gore, žáner HOROR tu sedí ako uliaty najmä z dôvodu vyobrazeniu myšlienok, ktoré môžu mať pre ľudí katastrofálne následky. Film však nie je len o konšpiráciách. Má široký záber a diskutuje o mnohých veciach, ako napr. cirkvi a prvej zmienke o "prvom bohu" Mithrasovi spred 4000 rokov p.n.l., ktorý tak isto zomrel 25.12, tak isto vstal z mŕtvych po 3 dňoch (mimochodom tak ako Mithras, ani Boh nie sú jediný dvaja o ktorých existuje zmienka o zmŕtvychvstaní. Starobylých bájok o rôznych Bohoch z rôznych kultúr hovorí o takmer 40 prípadoch s podobným príbehom, osudom, ako pri "našom" BOHU) Snímok je z troch štvrtín DOKUMENTÁRNY, nečakajte akciu ale dlhé, dlhočizné debaty nútiace sa zamyslieť nad "chodom" tohto sveta. Až záver ponúka čo to zo žánru horor. P.S.: Zamyslíme sa my ľudia vôbec niekedy? Otvoríme oči? Áno som jeden z nich. Konšpirátor, iluzionista, nazvite si mňa či mne podobných ako len chcete. No nič sa na tomto svete nedeje len tak a všetko má svoju príčinu. Najväčším problém ľudí je, čo i len na pár sekúnd pripustiť, že tá najväčšia absurdita (konšpirácia) by naozaj mohla byť pravda. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Yop, mně to docela sedlo. Ať už atraktivností daného námětu (konspirace ohledně 11. září a Bilderbergu mě hodně baví, a to ani nejsem paranoidní), tak závěrečnou půlhodinou, která se z „pouhých“ konspiračních teorií překlene do „obřadního“ survivalu. Forma FF tentokrát nevadí, naopak, má své opodstatnění a svou funkci plní. Zajímavý krok provedou jeho tvůrci ve zmiňovaném závěru: klasické kamery vymění za miniatury schované ve sponách ke kravatám, aby dvojici hrdinů (a divákům zároveň) umožnili prožít autentickou hrůzu z následujícího dění. Ale jak už bylo řečeno, musíte přistoupit na jejich hru, podobně jako v drtivé většině ostatních pseudo-dokumentů. ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Aj medzi kopami sračiek sa nakoniec nájde fakt skvelé impozantné dielo. Smutné, že tomu filmu sa nevenuje väčšia pozornosť. Takže nie je to žiadna čistá žánrovka, skôr psychický teror, ktorý si každou minútou stáva väčšiu a väčšiu atmosféru. Ako ma bavila prvá nehororová polovica, tak druhá. Tvorcovia si vedia, čo kedy dovoliť. Spracovanie témy konšpirácie na výbornú, aj keď tá téma ma už vôbec nebaví. Ťaženie s iných FF sa prepáčiť dá. Debut dobrý, určite MacBride v krvi niečo má. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Další zástupce hororu, který není hororem. Na konci vás sice čekají dva hororové výjevy, ale to je vše. Tady jde o něco jiného. Taky vás tak štvou všechny ty konspirativní teorie o tom, že lidé nebyly na měsíci, WTC byl inside job a MrHlad má růžovej bagr? Fiktivní tvůrce fiktivního dokumentu to štvalo taky. Našli si tedy jednoho takového šílence, co tomu všemu věří a začali o něm natáčet dokument. Časem se ale ukázalo, že jednoho z jeho konspirací by mohla být pravdivá. A pak... Ano, není to moc originální, pozorným bude prokecnuta pointa už na začátku a je to zase o půl hodiny delší než by mělo. Ale posledních dvacet minut má skvělou atmosféru a vyústění které sice čekát, ale přesto vás potěší. Je to na vás 6/10 ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Konečně film pro mě, člověka který se konspiračními teoriemi docela zabývá. Já jsem spokojen, pod pojmem horor si nepředstavuji jen duchařinky a střeva po obýváku, ale i film, který mi něco dá, je zajímavý, chytrý a pro mě poučný. Skvělé Found-Fottage, kde se sice kecá celou stopáž, ale prostě mě to bavilo. Konec jako vždy hezky natočen a taky docela nervák. Pro ty, kteří hledají jen gore, vyhněte se tomu. Pro ty, kteří hledají ve filmech nejen zábavu a také máte rádi vážnější témata a konspirace, hurá do toho. ()

Galerie (44)

Reklama

Reklama