Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Film vypadá jako pohádka. Nicméně nádherná pohádka založená na jednom velkém životním příběhu. Čím víc se člověk vžije do hlavního hrdiny Paula, tím víc k němu jeho příběh přilne. Krásná ukázka toho, že člověk se může vzdát, ale když se následně ještě jednou chopí šance navzdory tomu, kolik posměchu sklidil a kolik nepříjemností v životě prožil, může se během několika minut dostat na úplně opačný břeh přežívání. Filmu jsem zprvu nevěřil, ale ke konci jsem skoro brečel. Pro mě osobně briliantní záležitost, která netlačila na pilu jako třeba Kid, ale dokázala vykreslit různé emoce a přiblížit je člověku, jako málokterý životopisný film dokáže. Cítil jsem se po celou dobu sledování naprosto výtečně a konec ve mně zanechal příjemný, hřejivý pocit. 95% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou talentové soutěže (především v Čechách) jen zábavnou fraškou, ve které najde opravdové uplatnění a slávu jen málokdo. Sláva je totiž obzvlášt vrtkavá dáma. Pro někoho je to ale životní šance, jaké se ujal i Paul Potts, hlavní hrdina tohoto - dosti filmově přikrášleného! - počinu. Aneb jeden z dalších mnoha příběhů někoho, kdo si přes všechny nesnáze splnil sen. Opera se mi nelíbila, nelíbí a líbit nikde nebude - talent Pottsyho se mi nezdá až tak fantastický a řekla bych, že dost možná za jeho výhrou stojí diváci, kteří si rádi utrousí slzičku nad dojemným příběhem outsidera. Ale já tomu vůbec nerozumím, takže to tak vůbec být nemusí. Navíc jsem o Paulovi nikdy v životě neslyšela! Každopádně film je příjemný, ukazuje, že i taková pitomost jako Superstár někomu může změnit život. Co se mi ale absolutně nelíbilo bylo propojení autentických záběrů z Talentu a natočených scén - bylo hrozně moc poznat, že to k sobě nepatří. Navíc příběh nešel tolik do hloubky, o nádoru padla jedna věta a dál nic (??). Ale ty krásné Benátky a sympatičtí James Corden a Mackenzie Crook přilepšují celkovému dojmu, takže dávám 4* s odřenýma ušima. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Asi jako každý člověk v našem státě jsem sledovala podobné talentové soutěže - a ti kdo říkají, že ne, tak lžou. Je neuvěřitelné jak něco tak komerčního a místy i vcelku nelidského, může někomu dát velkou naději překonat životní překážky a stát se konečně něčím, o čem celý život snili. Jsou případy, u kterých je sláva pomíjivá a těch, kteří skutečně do dnes po několika letech od výhry v soutěži zpívají a produkují stále nová díla. Jako šafránu je ovšem těch, kteří se při podobném úspěchu nezbláznili a nestali se jinými lidmi, ale zůstali stejní - možná trošku šťastnější. Na tomto filmu se mi líbí ohromný příběh naprosto obyčejného kluka, který byl celý život ponižován a šikanován a snil si svůj sen. Naprosto rozumím určité posedlosti či vášni k hudbě, kterou sdílím podobnou (i když teď už ne tak aktivní) a zároveň si sním občas svůj sen skrz filmy. Tento film není bez chyby, ale napočítala bych jich na prstech jedné ruky opravdu málo ( i když na plné hodnocení to u mě bohužel nevyhrál). ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady pozitívne ladených filmov o chlapíkovi, čo sa nevzdal a trpezlivo si išiel za svojim cieľom. Nemám rád podobné súťaže ale snímok bol zaujímavo dramaticky spracovaný, natočený a zahraný. A hlavne pri konci som mal dobrý pocit a lepšiu náladičku. Preto mierny nadpriemer. 70/100 ()

gegina31 

všechny recenze uživatele

Začátek byl parádní - svižnej, vtipnej. Líbilo se mi, že to začalo jeho dětstvím. Potom se to chvílemi táhlo. Například svatební noc Paula bych úplně vynechala. A trošinku mi vadí, že ze samotné soutěže tam byl jen takový malinký střípek. Klidně ten film mohli natáhnout ( u životopisných filmů to není nic neobvyklého) a dát tam celý průběh soutěže. Myslím, že to by mohlo být taky zajímavý. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Role Julie Ann Cooper (Alexandra Roach) byla nabídnuta zpěvačce Katy Perry. (Dr Lizal)
  • Interpretom spievaných pasáží je samotný Paul Potts. (kacer4)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama