Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh, který poslal celý svět do kolen a dal naději všem, kterým život rozdal jen nízké karty. V historicky první sérii televizní show „Británie hledá talent" předstoupil před krutou porotu a nepřátelské obecenstvo Paul Potts. Nevzhledný, jako exot ohlásil, že zazpívá operní árii a ve svých čtyřiceti letech sklidil to, co doposud od života – výsměch a kopance. Naposledy. Paul Potts začal zpívat árii z Pucciniho opery Turandot a jeho život se v té vteřině navždy změnil. Za pár okamžiků mu uslzená porota ležela u nohou a diváci nadšeně aplaudovali. Soutěž nakonec oproti všem předpokladům a sázkovým kurzům vyhrál, jeho operní vystoupení shlédlo na YouTube 120 milionů lidí, operní album, které následně vydal, se stalo nejprodávanější deskou v několika zemích světa. A na začátku byl jen drzý tlusťoch, který chtěl veřejně zpívat operu. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (152)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Scénář jakoby si vzorně odškrtával povinné položky, které se zákonitě musí objevit v příběhu o outsiderovi. Šikanování v dětství, nesmělost v dospělosti, dobrý kámoš, chápající láska, nějaké ty překážky a pády a pak - navzdory všemu - triumf. Jo a, samozřejmě, taky nechápavý otec, který nakonec prozře a syna obejme.___ Ten film je zoufale šablonovitý. Nemůžu se ubránit dojmu, že z hlavního hrdiny dělá většího zoufalce, aby pak o to víc vyniklo jeho vítězství. A ze snímku je tahle schválnost až nepříjemně cítit. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tahle romantická pohádka podle skutečného osudu začíná krásně svěže a britsky vtipně, žel zanedlouho zadrhne, poztrácí švih a vlastně i zajímavost - ono také s těžkotonážní operní hudbou, již hlavní postava vyznává, se v tomto módu operuje dosti nesnadně. Povznášející závěr před porotou soutěže "Británie má talent" samozřejmě divákův pocit vyspraví. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, který nemá kdovíjaké ambice a ani nepůsobí jako něco, co by se striktně drželo reálného příběhu, ale je to prostě... příjemný film. Jakkoli cynicky na ně mohu pohlížet, talentovým soutěžím se musí nechat jedno - dají možnost odstartovat kariéru i lidem, kteří by jinak nedostali šanci. Čtvrtá hvězda za reálného Paula, který nás před lety poslal svým nečekaným výkonem do kolen. ()

Merkin 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem sympatický Paul, který vždy schytá rány osudu v podobě šikany, všemožných nehod, urážek otce, nízké sebedůvěry nebo nemocí. Nechápete ho, smějete se, spíláte mu, litujete. Cesta za štěstím je klikatá a trnitá a jistě ji scénáristé nezachytili autenticky. Pravdou však zůstává, že mu vysněnou cenu přejete, jakkoliv si o nekonečném smolaři myslíte svoje :) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ambíciou tohto filmu je získať si diváka sledovaním úsmevných útrap smoliarskeho dobráka, ktorému sa nakoniec splní jeho sen a získa sebadôveru. Ale toto získavanie si diváka robí bez jedinej scény, postavy či akéhokoľvek filmársky kreatívneho pričinenia, vďaka ktorému by ste si ho zapamätali. Priamočiare štuchnutie do emócií časom opadne a nezostane žiadna spomienka. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo sa na autentických miestach vo waleskom Port Talbote, v Londýne či v talianskych Benátkach. (MikaelSVK)
  • Vo filme nechýba Simon Cowell, porotca a autor celosvetovo úspešnej talentovej šou. (kacer4)
  • V scéne, v ktorej Paul spieva v britskej talentovej šou Britain's Got Talent (2007), vidíme skutočné zábery poroty a divákov. Pomocou niektorých šikovných úprav bol iba Paul Potts na javisku nahradený Jamesom Cordenom. (Laslo)

Související novinky

71. Zlaté glóby - výsledky

71. Zlaté glóby - výsledky

13.01.2014

71. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton skončilo. Moderátorská dvojice Tina Fey a Amy Poehler dala rychle zapomenout na nepříjemnost, kdy prasklý vodovod kolem poledne zatopil červený… (více)

71. Zlaté glóby - nominace

71. Zlaté glóby - nominace

12.12.2013

V odpoledních hodinách našeho času vyhlásila Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu nominace na 71. Zlaté glóby. Největšími favority se staly se sedmi nominacemi filmy 12 let v řetězech a… (více)

Reklama

Reklama