Reklama

Reklama

Žena s obříma nohama

(TV film)
  • Velká Británie Our Lives: The Woman With Giant Legs
všechny plakáty
Velká Británie, 2008, 45 min

Obsahy(1)

Mandy trpí vzácným onemocněním – neustále jí rostou nohy. Stojí před rozhodnutím, jestli podstoupit amputaci, nebo čekat, až ji nemoc zabije. Nohy už váží 95 kg a nesmírně jí ztěžují život. S masivními dolními končetinami se už narodila, její levé chodidlo se navíc neustálým růstem zdeformovalo. Doktoři nevědí, co s Mandy ve skutečnosti je, ale myslí si, že jde o Proteův syndrom. Je to velmi vzácná nemoc, ovšem symptomy Mandy nejsou v mnoha směrech zcela typické, takže v otázce diagnózy stále tápají.
Mandy se nezdává a pracuje jako dobrovolnice na farmě. Fyzická práce jí ale nedělá dobře, protože srdce je už tak dost zatížené. Navíc začíná být jasné, že časem nebude chodit vůbec. Proto zvažuje, zda by nebylo lepší se nohou prostě zbavit.
Jede navštívit učitelku, která jí pomohla překonat strach, získat sebejistotu a dostat se na univerzitu. Když bylo Mandy devatenáct, odstěhovala se od rodičů a v pětadvaceti získala titul. Krátce poté ale onemocněla a pět měsíců si poležela v nemocnici. Ochably jí svaly a musela se znovu učit chodit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

BlackVelvet 

všechny recenze uživatele

Citlive natocene, a Mandy obdivuji za jeji vydrz a odhodlani. Trpi mozaicismem, kdy se bunky deli jak se jim zachce, a ani doktori vetsinou nevideli takovy tezky pripad. Nicmene Mandy se drzi a snazi se na vse divat s optimismem. Sila lidskeho ducha. ()

Reklama

Reklama