Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard je synem bezcharakterního výrobce zbraní, který jde jen za svým ziskem. Když ho otec zaměstná ve své továrně, netuší, jaké hrůzné následky to pro celý podnik bude mít... (oficiální text distributora)

Recenze (61)

evapetra 

všechny recenze uživatele

Šíleně bláznivá komedie, která si úspěšně střílí z výrobců zbraní. Pan ředitel měl pěkně vymakaný marketing. Bojuje se tu hodně slovem, slovní přestřelky mezi Pierrem, policisty, sociálními úředníky a dalšími jsou často dost povedené. Bernard Blier baví už svým stále smrtelně vážným výrazem. No, ale určitě měl tu továrnu pojištěnou nebo snad ne? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejhorší film s kudrnáčem Pierrem Richardem, jaký jsem kdy viděl. On sám si k němu napsal scénář, zrežíroval si ho, zahrál si hlavní roli a jeho výkon je slaboučký. Zastínil ho zesnulý Bernard Blier v roli jeho otce. Dlouho jsem Richarda neviděl tak trapnit v absolutně nesouvislém ději bez jediného kloudného vtipu. Celý film jsem neviděl o co jde. Jestli to byla komedie nebo satira, to fakt nevím, protože nebylo možné to rozpoznat. Podle mě to nebylo nic, než slabomyslné křepčení v epizodách bez ladu a skladu. V jedné scéně se Richard dokonce pokouší napodobit grimasy Louis de Funése. Když se ve filmu jakože objevil vtip, tak se zdlouhavě do oblbnutí opakoval, ale opět bezvýsledně. Jak už jsem psal, horší film Richard ve své filmografii nemá. Pobaví snad jedině vtipně zvolený název pro tento prachšpatný film. 10% ()

Reklama

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Asi 2x náznak humornějších scének ušetřilo v mém hodnocení film od odpadu. Snímek se mi jeví tak slabý, že snad ani v minulém režimu nestál za zakoupení, přičemž Richardovy filmy plnily kina. Vůbec jsem si nevšiml, že by byl v tehdejší distribuci, asi ne, možná ho zakoupila jen televize,kde byl vysílán a rok českého zpracování byl 2001. Kdo film neviděl, o nic nepřišel. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tohle je velmi pozoruhodná lahůdka, která demonstruje levicový postoj autora a vyřizuje si až osobní nespokojenost s elitářkou buržoazní třídou. Vysmívá se bohatým i církevním představitelům, obouvá se do byrokratického aparátu i policejního poklonkování mocným. Sympatické je, že se nesnaží nabízet nějaké řešení a ukazovat svoji vizi, jen poukazuje na tento stav s hravou a škodolibou ironií a sarkasmem. Je to velmi zábavná satira společnosti, o to víc potěšující, že na ni poukazuje člověk, pocházející ze stejných elitářských kruhů. Příběhem provází sociální pracovník Pierre Gastié-Leroy (skvělý Pierre Richard), který se na jednu stranu snaží bláhově spasit společnost přeměněním jedinců ze sociálního dna. A na druhou stranu je nespokojen se svou rolí poslušného syna velmi mocné a bohaté rodiny, která vyzbrojuje skoro celý svět. Z dalších rolí: zbrojařský magnát a otec Pierra, ctihodný pan Gastié-Leroy (dobrý Bernard Blier), jeden z nejmocnějších mužů země, jeho manželka (Hélène Duc), stejně povrchní osoba, jako celá buržoazní vrstva, zaměstnanec sociálního úřadu (André Gaillard), ukázka byrokratického molochu, Pierrův strýc biskup (Jean Obé), představitel elitářské církve, Pierrovi strýcové Jean (André Thorent) a Paul (Michel Delahaye), představitelé agresivní vojenské elity, policejní komisař (Pierre Tornade), představitel úslužné policie, bezstarostní mladíci Georges (Georges Beller), Didier (Didier Kaminka) a Luis (Luis Rego), trápící Pierra svojí neochotou přizpůsobit se normálnosti společnosti, a ošetřovatelka Danou (půvabná Danielle Minazzoli), ke které Pierre zahoří láskou. Pozoruhodný levicový výtvor, s nejednoduchým životem prostých lidí a jejich obtížnou spořádanou obživou. Se zlomyslným výsměchem elitářským kruhům s jejich duševní pokleslostí a přezíravostí, se kterou ždímou zbytek obyčejné a prosté společnosti. Je to nevšední a škodolibě předpovídá sebezničení vrstvy těch nejrovnějších mezi rovnými. A to všechno v příjemně zábavné formě, hravé a svěží. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto trapné a debilní. S Pierre Richardem jsem nejspíš skončil. Snažit se vytvořit humor tím, že budeme ve slovech prohazovat počáteční písmena? No, to snad ne. Já to tedy viděl až dabované. V orginálu to bylo možná menší zlo. I přes krátkou stopáž jsem to málem vzdal. Příšerné. Jediná koukatelná pasáž je práce chlapců v továrně, kde podlézají šéfovi a vylepšují pracovní morálku a nasazení. Celkově musím dát odpad! ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama