Reklama

Reklama

Mystery Road

  • Velká Británie Mystery Road
Trailer

Obsahy(1)

Detektív Jay Swann (Aaron Pedersen) sa po dlhom čase vracia do zapadákova, z ktorého pochádza; na miesto, kde slnko vysušuje okolitú zeleň, kde divoké psy dávajú dobrú noc a kde ľudia strkajú novorodencov do trúb od sporákov. Prišiel, aby tu dal veci do poriadku. Jeho snaha sa však nepozdáva miestnym usadlíkom a jeho kolegom z práce, ktorí mu to dávajú jasne najavo. Keď pri diaľnici za mestom nájdu zavraždené a zmrzačené telo mladej Jane Masonovej a Jay sa prípadom začne zaoberať, napätie v malom meste začína narastať... (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÁVEJ BACHA NA TO, KAM POKLÁDÁŠ NOHY, JAY BOY. PROTOŽE TAKOVÉ ŠLÁPOTY TĚ MŮŽOU PŘIVÉST K PROBLÉMŮM.“… /// Jay má svůj první velkej případ – řízlou nezletilou pohozenou u dálnice. Australský maloměsto – samej bílej frajer, místo indiánů Aboridžinci, jejichž sociální stav je zoufalej a kovbojskej polda, vedoucí osamělý a pomalý pátrání. Novodobá kovbojka, ve který se thrillerově ani nekouká, a jejímž unylým tempem se dá pronudit k zabřednutí do sraček. Vona ta druhá hoďka už je totiž (naštěstí) poněkud zdravější. Navíc se dočkáme vše řešící dramatický přestřelky, která by (snad) mohla zahnat chmury z hloupýho závěru. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Bavěj mě příběhy z míst, kde rvou parchanty do mikrovlnek. 2.) Mám v Austrálii předky. 3.) Thx za titule ,,sizok“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Australské vnitrozemí, polopoušť, křoví, prach a písek, smažící Slunce, ospalé městečko, většina nepřizpůsobivých aboriginských míšenců a menšina bílých rasistů nebo bílých socek, vraždy, drogy, prostituce, zkorumpovaní poliši. Atmosféra hustá a zároveň melancholická, tempo pomalé, děj málomluvný, takhle to mám rád. V hlavní roli policejní detektiv, který není pořádně černý ani bílý, černí s ním nemluví protože je fízl a pro bílé je póvl, prostě takový ten týpek 'sám proti všem', silná osobnost, oblečený po kovbojsku, jako ostatně většina místních. A ve vzduchu stále cosi visí, nějaká neurčitá nezřetelná hrozba čehosi, která postupem času pomalu nabývá obrysů a vygraduje teprve v samotném závěru. No nevím, měl jsem napřesrok v plánu road trip skrze australské vnitrozemí, ale nerad bych se tam někde při táboření připletl do přestřelky, nebo se nechal okrást australskými cigoši. Sakra, jako by nestačili ti pavouci, hadi nebo zdivočelí čokli. ()

Reklama

MA.KI 

všechny recenze uživatele

V pomalém tempu vyprávěná krimi podívaná z australského zapadákova začíná ve chvíli, kdy je nalezena mrtvola mladé domorodé dívky. Vyšetřování případu se ujímá lakonický detektiv Jay Swann, jenž se právě vrací do svého rodného kraje a zjišťuje, že se zde dějí i další věci neslučitelné se spravedlností. Svérázné postavičky města i členové policie aboriginskému detektivu ne/pomáhají s jeho pátráním; roli hrají též rasová problematika, prostituce, korupce, drogy... Děj snímku obsahuje také osobní rovinu, kdy je detektiv konfrontován s jeho dcerou a bývalou manželkou. ~ Mystery Road je další atmosférická pecka z Austrálie, tentokrát od Ivana Sena, jenž obstaral scénář, režii a stál i za kamerou. Dominuje jednoduchá vizuální stránka, daná mj. specifickou krajinou australského vnitrozemí, s typickými záběry na jedoucí detektivovo auto, které kamera snímá z ptačí perspektivy. ~ Jak zde někteří psali, Mystery Road může vzdáleně připomínat western, v němž americké prérie vystřídalo australské vnitrozemí, Indiány Aboriginci a koně auta... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jak nevím, co mám vlastně napsat, tak něco není v pořádku, Tudíž to shrnu jen slovy, že ta pomalost, která působila místy až neúměrně staticky mně vůbec nevadila, spíš naopak. To, že jsem téměř od začátku věděla, kdo v tom jede až na jednu výjimku, to mě taky nechalo v klidu. Ovšem ten závěr byl nad moje chápání. Souhlasím s tím, že jsem ho takový i očekávala, ale přece jen Ivane Sene nepodceňuj divákovu inteligenci. SPOILER: že Jay bude neprůstřelný, když na něj střílelo x lidí, to mě hlava nebere KONEC SPOILERU. ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavost podání není problém, pokud umíte držet napjatou atmosféru a vyprávět solidní příběh, který má smysl. V prvém případě se zadařilo, ve druhém vůbec. Když v průběhu vyprávění nastolíte několik otázek, na něž pak neposkytnete odpověď, tak to je zlé. Představte si kriminálku, kde se hledá vrah oběti, na jejímž konci se identitu vraha nedozvíte. Podobná kudla v zádech vám přistane při závěrečných titulcích tohoto filmu. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama