Reklama

Reklama

Matthias je majitelem firmy, která vyrábí laškovné pohlednice s různými "legračními" hesly. Má jednu sekretářku, několik věřitelů a stále hluboko do kapsy. Matthias však nikdy neztrácí svůj šarm a smysl pro humor. Když se na riviéře seznámí s krásnou pohádkově bohatou blondýnkou, je jen otázkou času, kdy mu podlehne. Tak si to myslí Matthias. Skutečnost je poněkud prozaičtější. Krásná dědička má dvojče - sestru, která je od ní k nerozeznání. A obě se chtějí co nejdřív vdát a obě chtějí Matthiase nebo jeho bratra. Má on vlastně bratra? A jak to má potom všechno stihnout? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Určitě jeden z těch slabších snímků s Pierrem, a to především, protože Pierre není jako obvykle "slušňák co má neuvěřitelný kopec smůly", ale jedná svévolně (jakkoliv legračně), a on je tím padouchem, plus navíc míra zamotanosti už přesáhla mez srozumitelnosti. Navíc u takhle "komplikovaného" děje se předpokládá vysoká motivovanost jednání postav, a to tady chybí. Největší slabinou ale zůstane, že se tu Carey ani Camilla More pořádně nesvlékly. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

Musim se priznat, ze takhle hezke herecky jsem jeste nevidel. A co vic, je to komedie, lehce vulgarni, tezce sexy a clovek si muze hrat s predstavou, co by asi delal, mit obe dve jako Richard... Jednou jsem se zasmal, parkrat pousmal, ale bavilo me to a az na tak trochu zdlouhavy a bezzuby konec se mi to moc libilo. Az uvidim DVD, urcite si ho koupim. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem takový švihák, abych se chodil najíst ke známým, spal v kanceláři a somroval od bezdomovců cigarety, takže patrně nejsem vhodným adeptem na sňatek s americkými milionářkami. Nicméně jsem člověk přející a tak jsem Matoušovi přál jeho sexuální hrátky s jeho ženou i s jeho vdovou a v některých okamžicích jsem se i dost dobře bavil. Na druhou stranu si myslím, že dramatické pasáže se do filmů s Pierrem Richardem vůbec nehodí a tak si tentokrát při hodnocení poněkud zaskrbličím. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dost nekonvenční, odvážné a lehce vulgární i na francouzskou komedii, většinu stopáže si totiž divák klade otázku, jaký je to vlastně vztah mezi Betty a Liz. Jinak film zmatený není, i přes to veselé křepčení a pobíhání je všechno promyšlené, jen prostě během stopáže není čas nad tím hloubat. A ve výsledku je to vlastně snímek o rodinných hodnotách ;-) A rozhodně to lepší z komedií s Pierre Richardem, které k nám přišly později. Navíc, některé fórky jsou fakt vycizelované. JEŠTĚ NEJSEM TAK STARÝ, ABYCH SI NEDOPŘÁL HOŘČICI. ALE UŽ NEMÁM PÁREK. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tento komentář bude do určité míry vulgární a lascivní. Domnívám se, že tím dosáhnu krásného souhry stylu s vyzněním tohoto filmu. - Ideál volné lásky, který v šedesátých letech nabyl podobu společenskými konvencemi a tradicemi nespoutaného sexuálního chování, o dvacet let později jakoby již ztratil veškerou svou dětskou naivitu a nevinost (domnělou?) a přešel do cynického postoje: "Šukám koho chci, protože to mám rád a vinu si nepřipouštím, protože šukám dobře a není lepšího ospravedlnění. Dobře ojetá slečna si přece nemá právo stěžovat, že ji někdo podvedl." A tak není divu, že v tomto filmu je předkládán k pochopení, držení palců a málem i lítosti, chlapík, existenční i morální troska, jehož touhou je obtáhnout dvě slečny-dvojčata, přičemž tato jeho touha má dva romantické důvody, jde o dvojčata a jsou sexy. Za tímto účelem stvoří dvojče své vlastní, jehož roli pak hraje. Pokud jde o ony ženy, film je skutečně nechutný, soustředí se hlavně na to, jak děvčata vypadají s vlasy volnými, vyčesanými nahoru, v plavkách suchá, v plavkách namočená, bez plavek (suchá i mokrá), jak umí líbat, smyslně se pohybovat a tak dále. Občas je jejich sexappeal předhazován i v subtilnějších podobách, ale přítomen je vždy (počítám sem štíhlý pas i tučné konto). Slečny jsou skutečně pohledné, takže touha Richardova ztvárněnce je jistě uvěřitelná, ale... chtělo se mi blít. Možná jsem naivní, ale myslím si, že dost chlapů, která svou partnerku miluje, je natolik slušná, že věrná být chce a i když občas třebas klopýtne, vždy se v nich usadí alespoň malá výčitka a vědomí, že tohle se prostě nedělá. Jinými slovy, že Matthias (hlavní postava) by se jim hnusil i přes konečnou spokojenost všech (sex)aktérů. Pro morální problém slabé **. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Èze, malé vesnici u Středozemního moře, kam Pierre Richard jako chlapec jezdil s matkou na prázdniny. (raininface)

Reklama

Reklama