Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pierre Richard jako smolař, který si nic nepřipouští... Smolař Alfréd, jehož život tvoří nepřetržitá řada malérů, se stane členem družstva, jež hájí barvy Paříže v poněkud pokleslé putovní televizní soutěži Paříž proti venkovu. Podle scénáře má pařížské družstvo vždy prohrát, avšak ztřeštěný Alfréd rozpoutává kolem sebe spoušť a zmatek a zatímco vede družstvo od vítězství k vítězství, televizní moderátor osnuje jeho vyřazení ze hry… (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

bassator 

všechny recenze uživatele

Sice mi to připadalo chvílema více než bizardní, hlavně ty různá soutěžní klání, ale bavil jsem se a o to tu šlo. Druhý snímek s Pierrem Richardem se povedl více než Roztržitý a začínám Pierrovi pomalu přicházet na chuť... - 20. 6. 2011 - 60% ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Přiznám bez mučení, že tuhle richardovku jsem dosud neznal, a to se počítám mezi fandy. Nějak nechápu, jak mi mohla uniknout. Je tam všechno, co udělalo Pierre Richarda tak populárním ... ztřeštěnost, smůla, láska a hlavně kýble humoru. První půlhodina je až geniálně vytuněná, každý detail zapadá do finálního gagu, který se kontinuálně překlopí do dalšího. Pierre Richard tento film napsal i režíroval a je to sakra vidět. A perfektní hudba od Vladimíra Cosmy je jen třešinkou na již dokonalém dortu. Řadím mezi francouzskou komediální špičku sedmdesátých let. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Fíííha, tohle byla jízda! Francouzských komedií jsem viděl desítky (včetně některých u nás nikdy neuvedených), ale Život plný malérů mě dost překvapil. Pierra Richarda jako herce příliš nemusím, Pierra Richarda jako tvůrce autorské komedie mohu začít přinejmenším obdivovat pro jeho spoustu hravých nápadů. Docela pěknou smršť vynalézavých gagů nejen ze života smolaře začíná postupně doplňovat i originální přidaná linka s televizní soutěží plnou praštěných úkolů. Navíc komedie střídá po celý čas až nezvykle obrovské množství nejrůznějších prostředí, takže nestihla u mě přejít do fázy, kde by se počáteční originalita stávala ke konci nudou. Daleko víc než Pierre R. mě tu bavil jeho jmenovec Mondy, jehož účelově trapný moderátor reality-show je skoro stejně zábavný jako ten Piccoliho z Ceny za nebezpečí. Ještě zábavnější mi často přišli zapálení diváci (hospodská parta na čele s režisérem Yvesem Robertem, nebo co teprve farmář s telkáčem na trakaři!! :o)) Škoda, že si režisér a scenárista Richard svůj filmařsky zdatný a obsahově pečlivě korigovaný výsledek zkazil hercem Richardem, jehož výkon s občasnými sklony k výstřednímu „šaškování“ zřejmě pro změnu nekorigoval nikdo. Ale odpustil jsem mu, když mě postupně na pozadí této svérázné komedie ještě v další lince vtipným způsobem provedl veselou romancí a ještě se mu to povedlo bez vyvolání pocitů trapných klišé, a s velice milým závěrem. 85% ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Opět jsem měl problém s hodnocením. Tentokrát u komedie Život plný malérů. Má báječný dabing, na který můžeme být vždy hrdí.A teď k samotné komedii. Je to klasická PierreRichardovina. Opět hraje smolaře, na kterého se smůla lepí na každém kroku. Film nepostrádá lehkou romantiku s happyendovým koncem. Film je v podstatě pitomoučký s některými velice infantilními vtipy. S hodnocením jsem se pohyboval mezi 6 a 8 body. Úplně mne dostala scéna z policejní stanice v prvé části filmu. Ta mne doslova odrovnala. Nešťastný výraz v policajtově tváři, který se snažil správně napsat do protokolu jméno hlavního hrdiny patří k nejkouzelnějším situacím z celé komedie. Nakonec jsem se rozhodl pro hodnocení mírně nadprůměrné. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem podruhé za život viděl něco s (a dokonce i od) Pierrem Richardem a na rozdíl od té první zkušenosti, která byl cca před šesti lety a moc se nepovedla, se to u Života plného malérů už naštěstí víceméně povedlo. V první polovině si mě to ale získalo o dost víc, tam těch vtipných scén bylo skutečně dost (i přes pár nepovedených, jejichž problém se rozjede právě v druhé polovině), zatímco v té druhé už to tak moc nefungovalo a ke konci spíš už jen nudilo. Pár vtipných momentů bylo sice i tam, vůbec celý nápad té soutěže byl správně praštěný, ale nemalý počet scén působí hrozně nahodile a jako by v nich šlo jen o "absurditu pro absurditu" (líp to asi nepopíšu). Přitom takhle rozháraně působí celý film, ale opět se to zase pořádně potvrdí až ve druhé polovině, kdy se tam začne děj soustředit na něco úplně jiného než doposud a k tomu co se dělo v první polovině se vlastně vrátí až úplně na konci. To nahodilé skládání scén, nápadů a dějů mi v tom vadilo, ale i tak u mě převažují pozitivnější dojmy a klidně bych se na to někdy i podíval znova. Takže slabou čtvrtou hvězdičku tomu nakonec dám rád. Slabé 4* ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama