Reklama

Reklama

Patrick

(festivalový název)
  • Austrálie Patrick
Trailer

Obsahy(1)

Zatímco v kino distribuci řádí aktualizovaná Carrie, na dušičkový speciál Festivalu otrlého diváka zavítá telekinetik od protinožců, který je navíc v posílání svých bližních na onen svět výrazně výkonnější. Mladík Patrick se sice nepotýká s nepřízní středoškolského prostředí, ale od chvíle, kdy po zavraždění matky a jejího milence upadl do komatu, ani jeho společenský život za moc nestojí. Navíc si z něj zlovolný primář odlehlé psychiatrické kliniky dělá pokusného králíka pro své bizarní experimenty. Kýženou změnu slibuje příchod nové zdravotní sestry Kathy, která na vlastní kůži zjistí, že Patrick není až tak bezmocný, jak na svém lůžku vypadá. Režie remaku stejnojmenné australské vyvražďovačky se příznačně zhostil Mark Hartley, jenž si udělal jméno dokumentem Kam se hrabe Hollywood, kde glorifikoval fenomén australské brakové produkce sedmdesátých až osmedesátých let. Hartley coby žánrový nadšenec nepojímá předělávku jako pouhou modernizaci, naopak přináší osobitou variaci na premisu originálu. V kulisách jak vystřižených z gotických hororů společnosti Hammer Films se tak odehrává svěže braková podívaná s nervy cepujícími lekačkami i krvavými efekty jak od mistra fyzicky nepříjemných výjevů Lucia Fulciho, které snímá kamera připomínající díla Briana De Palmy. (Festival otrlého diváka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Je to strašná škoda, ale z Patricka vylezl jen >flus< průměrný horror. Onen gotizující nádech je příjemný, ale tmavé prostory psychiatrické léčebny nedokáží vystavět intenzivnější napětí. A to i přesto, že zlo na vás číhá za každou zdí. Lekačky jsou navíc levné >flus flus< a odhadnutelné na vteřinu přesně, a ačkoliv byste z jejich množství natočili dalších deset horrorů, začne to postupně >flus< skoro až iritovat. Atmosféru tak staví pouze slušná hudba veterána Donaggia. Masky pěkné, s efekty je to bohužel o dost horší. Mno nic, budu si muset připomenout >flus flus< původní snímek. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

psychiatrický ústav ktorý je vsadená do starého sídla,vonkajšok vyzeral veľkolepo mrazivo.Vyžaroval z neho Gotický nádych.Je tu veľa lakačiek,niektoré sú slušné iné predvídateľné.Príbeh bol jedna čistá stupidita.Patrik strčím ty prst do riti,keď to ucítiš tak zachrchli-Pluj,Pluj.A tých pľuvancov tu bolo dosť.Bola tu pochmúrna až depresívna atmosféra.Príbeh ma náznak originality ale spracovanie bolo velmi mizerné natočené.Masky boli dobré a gore triky sa mi tiež pozdávali.A tá koncová Supermanovská kreácia,totálny nezmysel.Nič výnimočné len čistý priemer.Ale určite si budem chcieť pozrieť originál. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

No to bylo hrozný. Už jenom ten začátek, že by studovaná doktorka šla za minimální mzdu a strašnou pracovní dobu do takovýho sanatoria. Prostředí bylo asi jako jediný super, ale jinak strašný béčko, jak herci, tak i samotnej Patrick, kterýmu vlastně ani nevim, o co pořádně šlo. Takovej scénář by byl schopnej vyplodit snad každej. Bylo mi vyloženě trapně jenom na to koukat. Navíc dost zlá reklama pro Apple, že si musela slečna svítit, tím že fotí namísto baterky. ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Sharni Winson se v hororových vodách zalíbilo a po You're Next tu s ní máme další hororový snímek. Tentokrát se jedná o remake Patrika, který jsem neviděl a ani se na něj po shlédnutí tohoto snímku nechystám. Film má solidní atmosféru, a povedené finále, takže určitě stojí za to ho zkouknout. Na druhou stranu snímek nenabízí nic nového a je lehce předvidatelný a zařadí se mezi pouhý průměr. 5,5/10. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Maličko jsem čekal více, ale nevadí. Má to výbornou atmosféru z hodně ošklivé psychiatrické kliniky - to já mám rád, pěkná hlavní hrdinka, příběh taky slušný a co se týče Gore, tak nějaké tu je a celkem dobré. A co je hlavní, ani vteřinu jsem se při sledování nenudil. I když jsem čekal víc, tak jsem rád, že jsem Patricka viděl. "PATRICK HO CHCE VYKOUŘIT" :-) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Melbourne v Austrálii. (rafix)

Reklama

Reklama