Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Polský film o hip-hopové crew z Katowic jménem Paktofonika, o které se říká, že nastartovala polský hip-hop a bez které by zřejmě ani nebyl. Popisuje začátek crew, smrt jednoho z členů a mnoho věcí okolo této legendární skupiny. (fmf)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

Tygrys 

všechny recenze uživatele

PFK jsou OK, tady podle mě jejich nejlepší kousek http://www.youtube.com/watch?v=pX-yx78nkgQ kde klip vznikl až po smrti Magika, ale i tak, co se týče jeho tvůrčí angažovanosti mám radši Kaliber 44 http://www.youtube.com/watch?v=9nJt9TlYVUY nebo http://www.youtube.com/watch?v=s51nWSRncw8 , a nebo psycho rap z jejich prvního alba http://www.youtube.com/watch?v=7iiANZvz8Tg , už tam si nelze nevšimnout, že s psychikou Magika to býválo na hraně. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Celkom sklamanie, toto. Rýchly rozbeh, ulica, klub ... už po polhoďke, som mal pri scéne "Skurvysyni", pripravené prirovnanie k tomu najlepšiemu z 8 Mile, a ono to obratom zmení štýl, vystúpenia nepribudnú vcelku žiadne, namiesto rapu príde sociálna dráma, namiesto celej kapely sa zameria na osobu jedného z členov, jeho vzťah so ženou, peniaze, nešťastné nehody a náhody, ktoré mu (ktorými si) poserú život. Až ten film nebaví, čakáte až skončí. A katarzia v podobe posledného vystúpenia to nezachráni, keď že vlastne ani nepríde. Okrem toho, nikdy nepochopím, jak niekto môže pustiť do obehu film, v ktorom viac jak polovicu času trčí do obrazu mikrofón... Hip Hop Challenge 2015 ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zvědavost na výkony Tomasze Schuchardta a Dawida Ogrodnika, kteří nedávno tolik oslnili ve snímcích Chrzest a Chce się żyć, mi nabídla příležitost k seznámení s polským hip hopem a jeho legendou, skupinou Paktofonika a zároveň i s jejím předchůdcem, formací Kaliber 44... a jsem opět příjemně překvapená. Ani ne tak filmem samotným, trpícím nejednou nedokonalostí (několikrát vlezl do obrazu mikrofon, například), jako - nevěřím, že to píšu - tvorbou těch zasmušilých chlapců, vedených psychicky rozhozeným Magikem a nelze než souhlasit s Tygrys(d)em - ty kousky mají rozhodně něco do sebe. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Řízný rozjed, slabší dojezd... Málokterá věc je mi natolik ukradená jako hip-hopová scéna v Polsku. Nevzpomenu si vlastně na jediný film věnovaný „kázající“ komunitě, k němuž bych se rád vracel. A přesto jsem s ujetou partou kolem Magica strávil velmi příjemné dvě hodiny. Stylové a řemeslně precizní dílo se s výjimkou závěru nebere přehnaně vážně, nekopíruje doslovně zahraniční pózy, naopak je přizpůsobuje specifickému prostředí. Peripetie kolem nahrávání zabaví, hoši při něm dostávají oprávněnou sodu a neupadají v přílišné moralizování. Tento stav platí do konce druhé třetiny – posléze osud Magica ovládne vážný zbytek filmu. Vypuštěný nadhled částečně kompenzují stylizované sekvence na podiu i uprostřed prázdného města, které nepůsobí vůbec křečovitě. Těžko soudit, zda výsledek odpovídá postojům členů Paktofoniky a dalším postavičkám. Ve filmu se mihne množství nenápadných figurek, jejichž postupně proměny chování prozrazují citlivé (či nevyřešené) vztahy v rámci komunity. Tím se však nemusí zase tak trápit, získala skvělý pomník. (MFFKV 2013) ()

Katullka 

všechny recenze uživatele

Jasně zaujatá sonda do podivuhodného světa polského hip hopu. Obtěžující cesta z původního vyprávění z jednoho člena skupiny do nepochopitelného detailu na Magika a jeho smrt. Dost vysírrající charaktery a i přes to příjemnou koukatelně dvě hodiny. // 48. Mezinárodní filmový festival, Karlovy Vary, 2013 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Skupina Paktofonika pokračovala ve své aktivitě i posléze a pod jménem Pokahontaz v roce 2014 odjela své poslední turné, při němž vystoupila i na českém Hip Hop Kempu, s hitem "Habitat". (fmf)

Reklama

Reklama