Reklama

Reklama

Hořčice mi stoupá do nosu

  • Francie La Moutarde me monte au nez (více)
TV spot 2

Obsahy(1)

Chtivé studentky, žádostivá snoubenka a svůdná hvězda, ale ve skutečnosti toho má Pierre Richard plné zuby. Pierre je učitelem v provinčním francouzském městečku. Ve volném čase píše pro svého přítele-fotografa články do místních novin a pro svého otce připravuje projevy do jeho volební kampaně. Jeho snoubenka Daniela učí na téže škole tělocvik a neustále na něj dohlíží, protože Pierre je obklopen drzými a vyzývavými studentkami. Takto klidně a spokojeně by žil Pierre i nadále, kdyby nedošlo k výměně tří složek s různým obsahem. V jedné jsou písemky z matematiky, ve druhé otcův předvolební proslov a ve třetí pikantní fotografie filmové hvězdy, která v blízkosti jejich města právě natáčí svůj film. Pierre okamžitě sedne do svého malého autíčka a jede vše napravit. S nonšalancí sobě vlastní mění vše kolem sebe v naprostou katastrofu. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (186)

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Výborná vec nasiaknutá pohodovou atmosférou a srandou striehnúcou skoro z každej scény, pri ktorej som sa nesmial, ale skôr priblblo usmieval. Miestami som ale musel takmer odvracať zrak. Napríklad scénku s operáciou som teda nečakal - povedal by som, že je až šokujúca a živý komentár k nej by znel asi takto nejak rozpačito: "haha - joj - haha - ježiš - matka zem - heh". Bohužiaľ ma ale po zhliadnutí chytil neblahý pocit, že sa táto sranda s Pierrom Richardom v hlavnej úlohe zaradí k filmom, ktoré mi nakoniec z hlavy skôr či neskôr, čiastočne alebo úplne celkom vyšumia z hlavy. Ale kvôli dokonalým vtipom prevažne z prvej polovice filmu dávam krásne ŠTYRI. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

Dobrý den. Posaďte se. F je funkcí x, kde x náleží k R+P a rovná se E2-xsinx. Nejdříve provedeme výpočet v intervalu 0 až 2π. Tedy E-xcosx*sinx, kde U je derivace. (UV‘)=U’V+UV‘. Narýsuji jednotkový kruh. Tato derivace je v něm nulová pro hodnoty x rovnají se π/4. Odsud odvodím následující tabulku variací F=(cos2x2)2. Funkce je stoupající, klesající. Stoupající, klesající. M=Fx je sin π/4. To znamená √2,5. Tak to máme. A F pro ½ = -2. Ovšem nezapomeňte na druhou část úkolu. Na 4 vyčárkovanou část, kde f je, nezapomeňte, stejné a má zde tedy hodnotu AVUsinx+2. Pochopily??? Doufám, že je to všem jasné. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně se jedná o to nejhorší, co jsem z dílny Claude Zidiho viděl a že toho bylo požehnaně. Jsem od něj zvyklý na větší ztřeštěnosti. Tohle byl extrémně slabý odvárek. Pierre Richard mi také do očka zrovna nepadl. Příběh je dementní a nudný. Přes veškerá negativa se zde dají najít asi 2 vtipné scénky, z nichž jedna je operace zakončená vtipným verdiktem chirurga a tu druhou jsem zapomněl. Více než hvězdu z toho dokáže vyčarovat pouze čeroděj Dobroděj. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Pierre Richard si prostě ty filmy napsat uměl, myslím si že kdyby film psal sám Zidi tak by tomu chyběla ta úplná bláznivost. Tento film je prostě ukázkou geniality francouzských komedií ale hlavně Velkého blondýna Pierra Richarda který se v tomto filmu vážně vyřádil. Tohle je prostě Pierre Richard jak ho máme všichni rádi.:-) ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Skvělá ztřeštěná komedie šita na míru perfektnímu Pierru Richardovi. Tentokráte jako trochu nesmělý a trochu potrhlý profesor matematiky, jenž se kromě pedagogických povinností věnuje ještě psaní článků do místních novin a předvolebních projevů pro svého otce, kandidujícího na místo starosty. Jednoho dne provedou studentky svému profesorovi nevinný žert, vymění mu v aktovce obsahy tří desek. Písemky z matematiky, pikantní fotografie filmové hvězdy Jackie Loganové a volební projev se dostanou do zcela jiných rukou, než bylo určeno...Nejlepší komediální režisér Claude Zidi se opět parádně vyřádil a naservíroval opět jeden gag za druhým. Původní kinodabing je zase dokonalý, krásnou Jane Birkin namluvila Jorga Kotrbová, a podle mě se jedná o její nejlepší dabing. "Tak takhle jste tedy strávil noc v jejím pokoji!... Ano, právě tak, to bylo!... Mezi námi, k čemu došlo mezi námi?... Mezi vámi a kým?... Mezi vámi!... Mezi ní a mnou?... No, mezi námi!...Á mezi vámi a mnou!...Ne, mezi ní a vámi!...Á...vůbec nic!..Jste si tím jist?" ()

Galerie (28)

Zajímavosti (12)

  • Českým ekvivalentem fráze „hořčice mi stoupá do nosu“ je "mám toho plné zuby". (sator)
  • V čase 00:22:44 vymění Pierre (Pierre Richard) úspěšně desky – podsune otci desky s jeho projevem a získá desky s fotkami herečky. Pro kontrolu desky otevře a je vidět snímek nahé herečky vstupující do bazénu. Takovou fotku ale novinář nemohl udělat, když se schovával a fotil pouze v bazénu. (HonzaR.)

Reklama

Reklama