Reklama

Reklama

Oculus: Chapter 3 - The Man with the Plan

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
USA, 2006, 32 min

Recenze (9)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Po podarenom traileri na "Oculus" som vyhrabal tento kraťas len z čírej zvedavosti, by som zistil, či v režisérovi predsa len drieme nejaký talent, keďže svojou poslednou nezávisláckou "Absentiou" ma vôbec nepresvedčil. V tomto prípade sa nejednalo o úplnú pohromu. Aj keď väčšinu stopáže je to dosť neznesiteľné (samomluva jedného týpka pred zrkadlom mi totiž vôbec nepríde zaujímavá), ale v záverečných minútach som zistil, že tam možno predsa len niečo bude. Uvidíme, Flanagan pre mňa zatiaľ nie je úplne stratený prípad a do jeho chystaného projektu vkladám veľmi veľké nádeje. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

One man show o chlapíkovi, ktorý sa poriadne nachystá a rozhodne sa dokázať, že staré antické zrkadlo je prekliate. Či je však možné pomocou prípravy, techniky a rozumu súperiť s hrozbou dávneho zla je neisté. Minimalistický hororový kraťas od nádejného režiséra, ktorý na príbuznú tému pripravil aj nadchádzajúci, tohtoročný horor "Oculus", ktorý snáď bude lepší než táto priemerná kamerová rozcvička s nadpriemerne pôsobivým záverom. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Zde vystupuje zlé zrcadlo. Zlééé, zlé zrcadlo. Což se zcela přirozeně projevuje například tím, že... Ono se vlastně nijak neprojevuje a když, dalo by se to přičíst spíš naprostému magoření a pomatení mysli hlavní (a jediné) postavy, což je mě osobně teda mnohem milejší představa, protože a) "vědec" blábolivě magoří velice zdatně a navíc je schopný zlozrcadlu podstrčit i psa (každý přece ví, že zlozrcadla mnohem raděj žerou kočky) a za b) je to prostě zábavnější, než další hororová proprieta č. 45643WT54. Samotná forma natáčení je docela zajímavá, ne že ne, ale když už většinu krátkometrážní stopáže zaberou dialogy, měly by být zábavné, nebo zajímavé (pozn. autora - nejsou), navíc tu není ani hororová atmosféra, ani atmosféra něčeho, co by se dalo nazvat jako paranormální výzkum, nebo cokoliv, navíc přítomné lekačky jsou neskutečně amatérsky směšné. Jenže pořád je to o něco lepší než většina Mainstreamových UShororů, jaká to ironie. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Námět to rozhodně není zavrženíhodný, ale z tohoto půlhodinového rádoby hororového kraťasu srší amatérismus a především příšerné herectví Scotta Grahama, který celý snímek neskutečně shazuje. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Co v sobě skrývá staré zdobené zrcadlo? Zlo…O tom se nás pokusí přesvědčit Tim Russel, který se dobrovolně nechá zavřít v místnosti s tímto „vzácným“ předmětem a společnost mu dělají pouze kamery a pes v kleci…Psycho stavy se dostaví velmi rychle…Jde jen o hrátky vlastní mysli, která se ho snaží dohnat k šílenství, nebo zrcadlo které vlastnil jeho otec, v sobě vážně skrývá „podstatu zla“… Mike Flanagan a jeho filmy: prozatím jsem neměl tu čest vidět ani Oculus ani Absentii , protože jak je mým zvykem snažím se nejprve vidět „režisérské počátky“ lidí, na které dostávám TIPY (jak nejsou jejich filmy skvělé…), ale tímto snímkem mě teda rozhodně nepřesvědčil. Scott Graham coby hlavní účinkující v této „show“ na mě moc velký dojem neudělal, stejně jako celý snímek. Snad až na posledních pět minut a psí „chcanky“ jsem se u jeho sledování dost nudil, pokusy o navození psycho atmosféry ztroskotávali na takových věcech, jako je kupříkladu absence pořádného napětí a kromě mluvených informací tu nic pořádného k vidění není. Tedy pokud nepočítám ten závěr (docela povedený). Ten jediný to taky zachránil, jinak bych tomu vrazil bez milosti odpad. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Bolo problematické sa pol hodinu pozerať na magora, ktorý si niečo dokazuje. Hodnotenie skôr za ako taký hororový záver. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Vedle celovečerního Oculus(2013) to moc nefunguje, protože oba kousky (díky tomu, že jeden přímo vychází a rozpracovává druhý) mají tendenci se navzájem srážet. Jako taková předváděčka a převedení nápadu do hmatatelnějšího formátu to ale vůbec není špatné. ()

KUFI 

všechny recenze uživatele

Chvilku predtim jsem videl film, takze muzu rict ze tahle scena byla nekde kolem polovicky filmu. Defakto uplne stejna, vcetne dialogu. Akorat tady to ma amaterskej nadech. ()

Reklama

Reklama