Reklama

Reklama

Drown

  • Velká Británie Drown
Trailer 2

Obsahy(1)

Konkurenčný boj úradujúceho hrdinu a majstra záchranárov s jeho novým kolegom odohrávajúci sa na jednom z austrálskych pobreží. Po odhalení homosexuality svojho kolegu sa mladý záchranár Len (Matt Levett) púšťa do zastrašovania a šikanovania nováčika, pričom musí čeliť vlastnej potlačovanej vášni. Celá dráma vyvrcholí v jednu noc, kedy alkoholom poháňaný mladík nechá voľný priechod svojej žiarlivosti, homofóbnemu strachu a neopätovanej túžbe. (evulienka3)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (5)

Evan7 

všechny recenze uživatele

Na jednej strane zaujímavý film o silnom egoizme, nevyjasnej sexualite, skrytej homosexualite, homofóbii, zmätenosti, o tvrdej výchove. Povedal by som, že hlavný hrdina má až psychické problémy. No na druhej strane mi vadili neustále flashbacky, zdĺhavé prestrihy na oceán, umelecké spomaľované scény. A z toho neustáleho pitia alkoholu museli byť už dávno mŕtvi :) ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale Lena mi v konečnom dôsledku bolo ľúto. Obeť výchovy, predsudkov spoločnosti a vlastnej mysle neschopnej akceptovať vlastnú prirodzenosť. Smutné, neľútostné a mrazivé. Napriek tomu, že od začiatku bolo jasné, že toto neskončí dobre, držalo ma to neustále v napätí ako to nakoniec celé vypáli. Škoda len toho deja na preskačku, niekedy mi dalo zabrať, správne zaradiť obraz do príbehu. Videné v rámci Challange tour - 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej, drsnej, bolestnej a neprimitivní g-film. Komplexní, energický, svižně zajímavý a drsně testosteronový vyprávění o velkých láskách a všech jejich projevech. Herci podali extrémní herecké výkony, hlavně Matt Levett. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Drown je zajímavý film. Plný pohledných australských hošanů, kteří si v tomto snímku vytrpí každý svoje. A každý jinak. Matt Levett si zaslouží potlesk, protože jeho ztvárnění Lennyho je obdivuhodné. Jeho charakter je natolik komplikovaný a tento, mně neznámý herec, ho dokázal ztvárnit tak, až člověk nedokázal odtrhnout oči od obrazovky. A toho jeho kámoše mi bylo líto. Závěrečné scény, kdy mu na pláži říká, co si vlastně myslí, jsou síla. On do něho viděl. Některé scény jsou však "really hard to watch." A právě v nich jsem se dívat nevydržela. Jediné, v čem jsem se dokázala zorientovat, byl samotný děj. Časová posloupnost, flashbacky, přítomnost, minulost... Všechno je zpřeházené a zmatené. Co se vlastně stalo a kdy, tak zůstává na divákovi, který si má sám ty dílky skládačky poskládat tam, kam patří. Drown je osobitým snímkem se silným hereckým vedením a příběhem, který může zažívat kdokoliv. Když se v člověku mísí láska s odporem k sobě samému, terčem se stanou i ostatní lidé. A Lenny začal cítit něco, co není správné, co je podle něj nepřípustné. Jenže jak se vyrovnat s odporem, když srdce říká něco jiného? Jak se vyrovnat s touhou, když rozum křičí odporem? Takový člověk se stává sebedestruktivním. Bojuje sám se sebou. Pořád. A to je nejhorší. Lenny dobojoval. Vyhrál, nebo prohrál...? "Vím, že se ti Phil líbí. Opít ho, svlíknout ho a pohřbít ho? Jen proto, že se ti líbí? Já nejsem takovej magor, Lene." ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Příběh mi moc nesedl, to musím přiznat, nemám tento styl vyšinutých jedinců moc rád. Ale to přeci neznamená, že film budu za to „trestat“ v ostatních kritériích hodnocení, když v nich byl po všech jiných stránkách vysoce nadprůměrný … 3887 ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama