Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joseph je hospodář, ale Alexander ze zámku mu chce jeho pozemky sebrat. Joseph už neví, co má dělat, a tak zavolá bratra z Paříže. Pierre už na statku nebyl 20 let. Hned po příjezdu si Pierre uvědomí, že má jeho bratr několik nepřátel. Pierre se cestou seznámí s krásnou a mladou Annou, které se evidentně zalíbí, ale ona je dcerou Alexandera. Přestože se Pierre a Joseph většinu času hádají, Pierre chce bratrovi pomoct. Pierre se tedy nechá odvézt na zámek, ale tam je všechno vzhůru nohama. Zámecká paní je opilá, protože ji její muž Alexander podvádí. Pierre navíc Alexandera při sexu s nějakou dívkou vyrušil, takže musí s Josephem rychle zmizet. Dvojice pak míří do hospody, kam za nimi přijede Anna. Pierre se v hospodě popere, a jednu ránu schytá i Anna. Pierre ji veze domů, kde přespí, ale s Annou nic nemá. O jeho přenocování se však dozvěděl Alexander a pak i žena Pierra, která za ním přijela na venkov. Francoise je žárlivostí bez sebe, až ve vzteku zajede autem do řeky. Pierre se jí snaží pomoct a v rukávu má trumf, protože synové Alexandera v noci zapálili Josephovi seno. Pierre našel dost důkazů, aby je donutil auto Francoise z bahna dostat. Joseph si na chování synů stěžoval u Alexandera a ten se za svoje syny stydí, ale pak je podpoří v dalším útoku. Cohenům je na dvorek vysypán náklaďák plný odpadků. Pierre se to pokouší vyřešit s Alexanderem klidně a Alexander na něj sehraje dobré divadlo. Joseph se však mezitím dozví, že následujícího dne mu chce Alexander vybagrovat pozemek... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy Pierra Richarda. Vždycky mě dokázal pobavit a na role poplety se dokonale hodil. A přestože to byl vždycky nešika a totální jelito, točily se kolem něj krásné ženy a vždycky ho pro jeho popletenost milovaly. Škoda, že dnešní holky nejsou stejné. Každopádně tenhle film do kategorie oblíbených zařadit nelze. Nevidíme klasický richardovský humor. Pierre tak maximálně shodí pár sudů a jinak od něj moc jeho typické akce nevidíme. Děj je takový unylý. Vlastně se to celé opakuje pořád dokola a dokola a dokola až to všechny přestane bavit a dojde k závěrečnému rozuzlení. A tak ještě zaujme krásná neznámá herečka, která hrála jednu z hlavních rolí, přesto nepochopitelně není nahoře v titulcích csfd uvedena. Xmilden pode mnou tvrdí, že se jedná o Béatrice Camurat a tak mu budu věřit. Jinak jsem se ale příliš nebavil a tudíž mé oblíbené filmy s P. R. tento snímek nerozšíří. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me docela zklamalo, podle popisu mel Richard delat bordel na venkove a tudiz jsem cekal dalsi perfektni komedii. Jenze tady je vtipu naprosty minimum a zadnej extra povedenej tu neni. Navic ani Richard nedela tajtrlika jako obvykle, ale hraje celkem vazne, ale nutno rict, ze slusne. No a samotnej pribeh je sice solidni, ale co je to platny, kdyz se ma jednat o komedii a tenhle film vubec vtipnej neni. Aspon, ze tu je slusna hudba a dobrej Carmet. Slabsi 3*. ()

Reklama

fantoci 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii jsem do nedávna příliš neznal. Přinesla pro Pierra Richarda trochu jinou roli, než jsme u něj zvyklí. Nehraje v ní takového neohrabaného ňoumu. Naopak. Vytvořil postavu muže, vzdělaného, zkušeného a plného sebedůvěry, který reaguje na žádost bratra, aby mu šel pomoci v konfliktu se sousedy. Film přináši francouzskou, nebo typickou bretaňskou mentalitu a svéráz. Film je povedeným úsměvným filmem, i když také má svá poměrně slabá místa. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Povedená komedie s Pierrem Richardem, který jako světa znalý psycholog přijíždí do rodné vesnice pomoci svému bratrovi od nátlaku na vystěhování od vrchnosti, který žije na malém statku s ženou Rosou, která přišla při autonehodě o hlas. Bratrové Kohenovi jsou každý jiný, Pierre je zvyklí řešit věci mírně a domluvou, Joseph naopak pomocí násilí a flinty. Když je Pierre uprostřed řešení, přijede ho jak jinak než v nejméně vhodnou chvíli navštívit jeho krásná ač žárlivá žena, na které mohou všichni z vesnice oči nechat. Nakonec všichni všechno vyřeší s poklidem a v míru, až na Pierra.... ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Je to vlastně taková obyčejná úsměvná záležitost s hořkou příchutí, ale je to poměrně milé. Velkým plusem je, že si zde mohl Pierre Richard zahrát se svým přítelem Jeanem Carmetem což je rozhodně zajímavý herec. Příliš svižné tempo to nemá, ale dočkáme se pár typických Richardových gagů, příjemného venkova a krásných dívek.:-)) Uznávám. Některé zajímavé osudy vedlejších postav, scenář vůbec nerozpracoval dál. (němá Rosa.) Až si tak řikáte, proč tam jsou? ale vztah roztržitého, ale zároveń inteligentního psychologa s jeho starším, trošku hulvátským a prostým, ale moudrým bratrem je zde jak docela vtipný, tak i atraktivní pro diváka. Pro fanoušky Pierra Richarda to může být příjemný snímek ty ostatní bude možná nudit, mně se to osobně docela líbilo a jelikož jsou kolegové docela přísní, zanechám filmu slušné 4 hvězdy. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama