Reklama

Reklama

Nalevo od výtahu

  • Francie À gauche en sortant de l'ascenseur (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ve francouzské situační komedii režiséra Edouarda Molinara Nalevo od výtahu hraje Pierre Richard výtvarníka - tichého, klidného, plachého a spořádaného muže, kterého má konečně, po celých měsících tajného zbožňování, navštívit v bytě vdaná Florence. Decentní setkání se však v důsledku náhod a nedorozumění, vznikajících kvůli chorobně žárlivému sousedovi a jeho mladičké manželce, mění ve sled zdánlivě absurdních situací. Všechno začne, jako v mnoha dobrých komediích zabouchnutými dveřmi. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (156)

PEZ 

všechny recenze uživatele

Strelená francúzska komédia podľa divadelnej hry. Je to fakt uletené a v podstate nereálne, ale ako podklad pre vtipné scény to funguje skvelo. :) Komu nevadí ako bola jednoduchá situácia prehnaná do extrému, ten sa bude baviť. Pierre Richard vždy vedel hrať ťuťkov, akého hrá aj tu, Richard Bohringer naozaj výborne zahral žiarlivého magora, no a Emmanuelle Béart bola neuveriteľne sexy a nebála sa pobehovať celý film polonahá. Čo dodať, je to triviálne ale vtipné. Ideálne si dať ako oddychovku. 7/10 ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Výborný dabing (ČT, 1994) dělá z téhle milé divadelní aktovky zábavnou šarádu, které dominuje verbální nešika Richard skvěle zmáknutý Petrem Olivou. Budete se asi divit, ale nejméně zábavná mi přišla část s vysvětlováním záměny pistolí a zapalovače nechápavému strážníkovi. Herecky film ovládá zabejčilý výraz Richarda Bohringera, ke kterému se kupodivu po chvilce navykání docela dobře hodí hlas Ladislava Mrkvičky. Film zkrášluje přítomnost velmi půvabné Emmanuelly, která se pozornému oku ukáže i (lehce) nahoře bez. Obdivovat budete i nádherný apartmán. ()

Reklama

Dusty56 

všechny recenze uživatele

Po sledování mě celou dobu napadala jen jedna myšlenka:"To je ale cvokárna." A fakt byla a vzhledem k tomu, že se snímek odehrává na tak malém prostoru, tak to ani jinak asi nešlo. Pro mě je důležitý jeden fakt - že jsem se bavil. Ano, je to opravdu blbost, ale opravdu mě to bavilo a říkal jsem si, co vymyslí dál. Moje výtka patří části, kdy žárlivý soused začal brečet a chtěl po ní, aby ho zastřelila, to už bylo moc. Také to s těmi policajty, jak se to furt opakovalo, tak už to ke konci nebylo tak vtipný. Ale jinak jsem spokojený. Pierre Richard sice občas trochu přehrával, ale tam to ani jinak nešlo. Na Emanuelle Beart byla radost se dívat (a to nejen kvůli skvělému hereckému výkonu). Richard Bohringer možná nejslabší z celého tria, nadruhou stranu, tu postavu mu fakt musíte věřit. Prostě skvělý film, pokud chcete trošku vypnout o dlouhých večerech. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tenhle koment pojmu trošku jako Mrzout ze šmoulů nebo jak se ten prcek jmenuje. Nemám rád P.Richarda, jeho humor mi nikde nesedí a sedět nebude. Nemám rád filmy, který se odehrávaj na chodbě a ve dvou bytech. Nemám rád filmy, ve kterých je zápletka uplně o ničem. Nemám rád filmy, kde se snažej bejt za každou cenu vtipný, ale je to přeplácaný jako ďas. Jediný co v tomhle filmu stojí za zmínku, tak je prdelka jedný z hereček. Jinak to stojí za starou bačkoru. Takže sem to vlastně okomentoval dřív než to skončilo a vůbec mě nezajímalo jak to vlastně skončilo :o). Jo, i takle mrzutý může bejt sváteční dopoledne :o). Ale jedním debilním filmem si přece nenechám znechutit 17.listopad... ()

cinema_cz 

všechny recenze uživatele

Omyly a záměny partnerů, zápletka založená na dvojsmyslných náhodách a hlavně - zmatek. Tato v podstatě divadelní inscenace (děj se z 99 % odehrává v Yannově bytě) nepřináší nic nového, překvapivého ani opravdu originálního. To všechno už jsme viděli, určitě i lépe zpracované. Milovníkům komedií ze staré školy a příznivcům Pierra Richarda snad film přinese půldruhé hodiny nenáročné zábavy. (06/1991, Iva Hejlíčková) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Automobil, který patří příteli Yanna (Jean-Michel Dupuis), je Mercedes-Benz 450 SL, vyráběný během let 1971 - 1980. (epicride)
  • V titulkoch na konci filmu sú ako posledná hlavná úloha uvedené dvere. (Autogram)
  • Vedle dveří od bytu je uvedeno 6A, ale ve chvíli, kdy přichází policisté, je možné všimnout si označení 9A. (Rosalinda)

Reklama

Reklama