Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý válečný dopisovatel Bastien Grimaldy je jednoho večera přepaden a následně začne být pronásledován neznámými zločinci. Když jednoho večera opět zazvoní telefon, dostane Bastien nabídku, aby si zpět koupil svůj bývalý život. Protože policie jedná váhavě, rozhodne se Bastien zjistit, kdo za vydíráním stojí. (borsalino)

Videa (1)

Z natáčení  - Lino Ventura

Recenze (42)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Fryler, ale aj dost horror, a to s Vino Lenturom opat. Nadherny film, Vino Lentura bol vymlateny ani nevie kym poriadne a ani nevedel, co maju dotycni proti nemu. Nahodne stretnutia, nahodne veci sa deju, telefeon vyzvana a ktosi ponuka Vino Lenturovi, aby si kupil spat zivot ...... nasledne sa samotny Vino Lentura pusti do vysetrovania. Genialny film, viac takychto, reziser Klod Pinoteau sa predviedol . 100 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slabý kousek a popravdě, nehrát v tom vynikající Lino Ventura, nevím, jestli bych to dokoukal. Samozřejmě zde hraje hlavní roli touha zjistit, kdo a proč muže šikanuje. To postupné rozvíjení děje se mi líbí, i průběžné seznamování s postavami, až na to, že ty postavy jsou vlastně zbytečné a pro děj nemají často větší smysl - jen matou diváka, protože vyznat se v tom, kdo je kdo, je od začátku hodně složité. A nakonec mi přijde, že ta historka je poněkud děravá (třeba by mne zajímalo, jak se dostali k tomu bankéři) a že podobný způsob vydírání je poměrně amatérský, neboť počítá s tím, že policie bude dělat prd. Což možná platí ve Francii, ale v Německu té doby nevím nevím. A ta snaha nějak do Berlína zapracovat zeď a hranici s východním Německem mi rovněž přišla až moc okatě nastrojená. Spousta zdlouhavých a zbytečných scén, přitom skoro nulová prokreslenost postav. Mizerná návaznost scén (třeba letiště - tenis - letiště) nebo chyby scenáristické (Ventura je u nehody dřív než sanitka). A závěrečná honička za zvuku smyčců je sice taková avantgardní, ale nějak mi rovněž nedávala smysl - nijak se to k ději nevztahovalo a ten motiv houslí včetně panáčka mi přišel tak nějak mimo mísu. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Být terčem není vůbec nic, oč by člověk stál, na vlastní kůži se o tom přesvědčí Bastien Grimaldi (výtečný Lino Ventura). Policie se chová značně rozporuplně a tak se musí hlavní postava aktivně zapojit do vyšetřování. Atmosféra snímku, zejména v první polovině, byla bezchybná, plus krásná hudba, filmová spokojenost. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Takové příběhy mám v podaní francouzů a s hvězdami typu Lina rád. Sedmý terč mi ale připadá pouze jako lepší průměr. Děj je pozoruhodný a rozhodně mě nenudil. Místy má velmi dobře vytvořenou atmostféru a napětí. Navíc vynikajcí hudba tomu dává grády. Ale některé věci, jsem vůbec nepochopil. Například ty loutky. Už to zde bylo zmíněno.Je zde prostě spousta zbytečných postav a situací, jenž jenom matou a neposouvají děj vůbec dál. Místy zase nevíte, jestli se má jednat o humor a tak podobně. Jinak je to poměrně stadardně napínavá kriminálka, která je obvzlášť v první polovině zajímavá. Ale neubránil jsem se pocitu, že tvůrci s načntým nápadem nevědi jak dál. Rozuzlení mě taky poměrně zklamalo. Motýl na rameni je díky své nepřehlednosti vzrušujíci. Sedmý terč je jenom neuspořádaný. Jinak se jedná o poslední Linův film. Pak už ho žádný scénář nepřesvědčil, protože čím byl starší tím pečlivěji si je vybíral. Sedmý terč svou přítomností dost zachraňuje. Nad jeho usporným herectvím, nepřestávám kroutit zrak. Je mu prostě stačí k dokonalému hereckému projevu pouze jeden pohled, kterým mě vždycky sejme. Pokud tvrdím, že je Sedmý terč lepší nadprůměr tak především díky tobě ďábelský, přisný Lino. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru (tedy kriminálního thrilleru) a filmové epochy 80. let představuje Sedmý terč nepopiratelně nadprůměr, nicméně nadšení není namístě. Jakkoliv scénář v rámci toho, oč se snaží, vcelku funguje a jednotlivé scény vyvolávají zhruba ty emoce, které scénárista zamýšlel, přesto je na řadě míst cítit, jak to drhne. A nejvíc, bohužel, v samém závěru, kdy se příběh přesune do Berlína a napětí má při automobilové honičce městskými ulicemi a v těsném sousedství berlínské zdi gradovat. Lino Ventura byl zkušený matador francouzské kinematografie a na slovo vzatý profesionál. Jeho oblíbená stylizace do pozice tvrďáka, který ke zjednání pořádku a svých práv vlastně ani policii nepotřebuje, tady už naráží na limity dané věkem - vždyť v době natáčení bylo Venturovi bezmála 65 let. Ve scéně, kde složí člena gangu zhruba polovičního věku, se už člověk neubrání vzpomínce na Clinta Eastwooda, jak v Gran Torinu coby vetchý stařeček dal nakládačku o dvě generace mladšímu gangsterovi. Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Lina Volongi ztvárnila matku Lina Ventury, přestože byla starší o pouhých 5 let. (Snorlax)

Reklama

Reklama