Reklama

Reklama

Ve tmě

  • Česko V temnotě (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Palestinský student Nimer snící o lepším životě v zahraničí potkává v v telavivském klubu izraelského právníka Roye a okamžitě navážou silný vztah. Nimerovo studentské vízum mu zaručuje snadný přechod hranice, ale jak se jejich láska rozvíjí, Nimer je konfrontován s drsnou realitou jak palestinské společnosti neschopné akceptovat jeho sexualitu, tak s nepřijetím jeho národnosti ze strany Izraelců. Napětí se zvyšuje i kvůli Nimerově konzervativní rodině, zejména kvůli jeho bratrovi, který vede skupinu náboženských fanatiků. Když nešťastnou náhodou dojde k vraždě jeho blízkého přítele ilegálně se skrývajícího v Tel Avivu, Nimer musí zvolit mezi svými sny a tím, co cítí k Royovi. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Porekadlo o tom, že dva krát nevstúpiš do tej istej rieky, sa mi v prípade tohto filmu naplnilo do bodky. Príbeh mi totiž veľmi výrazne pripomínal film Ha Buah od Eytana Foxa a tak sa akosi stalo, že Alata ma už nemala čím prekvapiť a ani neprekvapila. To však neznamená, že je to zlý film. Mal proste len smolu v tom, že som niečo veľmi podobné a pre mňa osobne oveľa emotívnejšie a fatálnejšie v závere už predtým videla. Možno je tá podobnosť čisto náhodná a vyplýva z reálií Izraela a Palestíny, nič to však nemeni na tom, že tie moje štyri hviezdičky sú v tomto prípade, len kdesi tesne nad hranicou priemernosti, zataľ čo v prípade štyroch hviezdičiek pre Ha Buah je to opačne, teda tesne pod hranicou piatich hviezdičiek.... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* láska mezi občanem Palestíny a Izraelem by nejspíš neprošla ani kdyby šlo o muže a ženu, tak se nemůžeme divit, že u homosexuálního vztahu je to mnohem horší. Snímek je drsný, ale ukazuje realitu jaká je momentálně v této části světa. Díky podobným filmům je člověk rád, že se narodil do civilizované země, kde nemá náboženství a zkostnatělé tradice takový vliv. Co se týče provedení mě však film ani emocionálně nijak zvlášť neuspokojil. Pro mě teda čistý průměr. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Arabsko-izraelský konflikt z pohledu homosexuála. 1) Prosté, civilně vyprávěné drama vztahu židovského právníka z Tel Avivu (Izrael) a palestinského studenta z Ramalláhu (Palestina) názorně dokumentuje vztahy a problémy soužití mezi Izraelci a Palestinci. Arabské zuřivě vzteklé ostrakizaci každého, kdo nezapadá do většinového společenského vědomí (ať už jde o náboženské vyznání, sexuální orientaci nebo třeba o vztah k židům) tvoří kontrapunkt hluboce zakořeněný strach Izraelců z pohlcení okolní většinou (např. precedens nároku na zabraná území) a z neustálých teroristických útoků (Izrael je po celou dobu své existence v permanentním válečném či quasiválečném stavu)._____ 2) Izraelský režisér s německými předky Michael Mayer (scénář, koprodukce, režie) o své prvotině ověnčené 25 cenami z filmových festivalů říká: Out in the Dark for me is about love and about a man facing insurmountable odds on his journey to experience it...Nimer ‘s relationship with Roy and with his family are the heart and soul of Out in the Dark, and it was crucial for me to find the right actors, and to rehearse as much as schedule and budget would permit. We took a long time casting and matching actors, with some roles locked as long as a year before shooting. When it came time to rehearse we spent weeks with the actors, working on building character and performance, but also, and just as important, establishing a natural closeness and affinity between the actors that brings real honesty to their portrayals._____ 3) V Izraeli velmi známý 28letý Michael Aloni (židovský právník) a zejména jeho partner, z castingu vzešlý zcela bez hereckých zkušeností 23letý potomek italské matky a izraelského Araba z Haify Nicolas Jacob (palestinský student), podali přesvědčivé výkony._____ 4) Za zmínku stojí i výborný konec, dobře reflektující bezvýchodnou situaci zejména palestinského protagonisty. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh o zakázanej láske, na pozadí ktorého sa riešia vážnejšie témy ... palestínsko-izraelský konflikt, terorizmus, česť rodiny a kultúrne predsudky. Všetko toto som už mala možnosť vidieť v podobnom filme Ha-Buah, ale mne osobne Alata prišla skutočnejšia a mala pre mňa lepší koniec. Veľmi dobre natočené, bez hluchých miest, výborní uveriteľní herci a všetko to podfarbuje skvelý klavír. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Nicim originalni film, Izraelci radi toci filmy o vztahu k Palestincum a neni ve filmech ani nouze o homosexualy. Scenar zbytecne tlaci na pilu, viz Nimeruv bratr, ktery musel byt zapleten do terorismu... Film je natoceny dobre, vcetne slusnych hereckych vykonu, zadne prevratne emoce ovsem ve me nevyvolal, jsem spise zklamany. Na podobne tema radeji doporucim izraelsky film z roku 2006, Bublina. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama