Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kapitán Jacques Cournot přijíždí do Karibiku, aby prohlédl stav luxusní jachty a zprostředkoval její prodej panu Hendrixovi. Hned druhý den je však jachta v noci ukradena a kapitán Cournot se pro policii stává hlavním podezřelým, neboť všechny okolnosti svědčí proti němu. Majitelka jachty Rae Osborne kapitána přemluví, aby jí pomohl jachtu najít. Aby Jacques Cournot očistil své jméno a setřel ze sebe stopu podezření, nechává se najmout. Brzy však zjistí, že byl podveden a navíc se ukáže, že jachta slouží k převážení zbraní. (borsalino)

(více)

Recenze (20)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Před sledováním tohoto filmu jsem se snažila vytěsnit Sautetova slova o natáčení, kterak si filmaři udělali Karibik v nádrži s vodou. Měla jsem zbytečný strach, od začátku jsem slyšela šumění moře, cítila vlny i slaný vítr. Sautet natočil dobrodružný film se vším všudy. Slyšíte svistot kulek a občas se podíváte, jestli se některá z nich neodrazila až vedle vás. Společně se Sylvou Koscinou můžete tajit dech, když Lino Ventura plave zachytit kotvu. A ještě dlouho po skončení filmu cítím vůni potu smíšeného s tabákem, jež mi prchavě levituje kolem počítače od doby, kdy Lino přenášel bedny s municí. (Poněkolikáté viděno během Challenge Tour Speciál 2015: Filmový lov, nepředpokládám, že jsem tenhle bonbónek mezi dobrodružnými filmy viděla naposledy.) ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Ach, dobrodužný film dle našincova gusta. Dělají se dnes takové "realistické" dobrodružné filmy, kde by se nevyskytovali vydesignovaní comicsoví superhrdinové, nadsmyslno vnímající citlivci či módní trendy sledující vampíři? Tady na bezvadný, napínavý příběh stačí Lino v bílé košili s povolenou šlajfkou, pár nemytých zloduchů, uvízlá plachetnice a luzná italská sex-bomba. Takřka komorní prostředí, žádné speciální triky, rvačky poctivě na pěsti - žádné asiatské poskakování, poletování na silonových lankách a hekání. A výsledek je paráda. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo vacsina ludi tu bola namako z Vina Lenturu, to je mi naprosto jasne. Mno podla mna ten "Karibik" bola len nadrz s vodou kdesi vo francuzskko - talianskych filmovych kulisach - to jak u talianskeho Il Grande Silenzio 1968 - biela pena v okoli Cortinha D´ampezzo bol akoze "zasnezeny Utah" - a proste plna huba jeblych picoidnych kecov o USA, Utahu, chamtivych lovcoch ludi a bla, bla, bla ...... to iste i tu herci mali plnu hubu jeblych picoidnych kecov o "Karibiku", kradezi jachty, prevazani zbrani .......no a Sautet rezisersky nie je Truffaut,ze jo, ba ani Henri Verneuil, a nema na nich. Nuda, nepozera sa na to dobre, kopa planych kecov, zas nuda ....... no, nebavilo ma to, 5 hviezdickarov nechapem . 52 % ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi jsem z jiné komety, když vidím tak vysoké hodnocení. Já mám sice Lina Venturu moc ráda, ale přesto jsem přesvědčená, že natočil už lepší kousky. V každém případě se na Lina dobře dívá, ale příště si počkám raději na tip od odborníků, protože právě tenhle snímek by mě dvakrát nepovzbudil k dalším jeho projekcím. Až na ten živější konec si nemohu pomoct, ale v tomhle případě ho řadím mezi ty průměrné snímky. Ale on si to vybere ode mě jindy :-) Oproti Snorlax, já jsem cítila hlavně benzín. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Zní to možná podivně, ale kdyby v tomhle příběhu hrál někdo jiný než Lino Ventura určitě bych se tak nebavil. Neboť pravda je, že už jen pohled na něj spolehlivě baví. A máte-li rádi jeho herectví tak vítejte na vlně dobrodružství s trochou thrilleru paluby jachty Dragoun, kde se odehrává podstatná část filmového vyprávění. Pak už nezbývá než konstatovat, že slastná hodina a čtyřicet minut trvající film vám uteče téměř jako voda. A to není zas tak málo. Co dodat? Snad jen to, že tenhle film si vždycky najde svého diváka, protože je radost se na to dívat. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Drak, 10 metrů dlouhý dvoustěžník, byl vybudován za týden v nádrži s vodou. [Ze vzpomínek Clauda Sauteta] (Snorlax)

Reklama

Reklama