Reklama

Reklama

Aya

(festivalový název)
  • Česko Aja (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Drama / Hudební
Francie / Izrael, 2012, 40 min

Obsahy(1)

Shoda okolností svede dohromady hudebního porotce z Finska a jeho izraelskou řidičku Ayu. Během společné jízdy autem napříč izraelskou dálnicí prožívají úsměvné momenty netradičního seznámení. Na konci cesty záleží pouze na nich, jak bude večer zakončen. Středometrážní film odehrávající se většinu času v uzavřeném prostoru auta staví na civilních dialozích, vkusném humoru a bezstarostné atmosféře. Režisérský tandem Oded Binnun a Mihal Brezis s nezvyklou lehkostí uvažují nad rozdílem mezi volbou plynoucí ze srdce, či rozumu. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Na malé ploše není prostor pro výrazné rozvinutí charakterů, přesto je film emocionálně znepokojivým výletem do nikam, který zaujme především hereckými výkony. Sarah Adler je okouzlující záhadné stvoření které strhne cizince z chladného severu k zřejmě největší improvizaci jeho života.Kolnoa 2018. ()

Galerie (1)

Související novinky

Oscary 2015 - výsledky

Oscary 2015 - výsledky

23.02.2015

Oscarová plichta. Víceméně. Americká akademie umění a věd vybrala nejlepší film minulého roku a je jím Birdman mexického režiséra Alejandra Gonzáleze Iñárritu. Birdman získal celkem čtyři sošky,… (více)

Oscarové nominace 2015

Oscarové nominace 2015

15.01.2015

Oscarové nominace jsou na světě. Letošní 87. ročník bude především duelem Grandhotelu Budapešť a Birdmana, jež čeká zápolení o devět sošek. Osm si jich může odnést Kód Enigmy, šest Chlapectví nebo… (více)

Reklama

Reklama