Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Konečně komedie,kde jsou uvěřitelné civilní postavy a kde se pořád zbytečně afektovaně nekecá...Inteligentní film s nadsázkou sleduje malý,velký podvod vesničanů z přístavní vesničky Tickle Head na městského doktora potažmo i na velkou ropnou společnost a divák se po celou dobu dobře baví a přeje si,aby to pro všechny dobře dopadlo...Co byste chtěli víc? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ach, kdepak že je Doc Hollywood s M. Foxem, který jsem vždy považovala za milý, ale nijak ohromující snímek? Tahle jeho aljašská varianta je bez náznaku humoru, dost úmorná a hlavní hrdinové působí jako retardi. V Doc Hollywoodovi byla taky řada ztřeštěných postaviček, ty však byly jen přepísklé, zatímco ve snímku ze severské dálavy je jeden otrava vedle druhého a zejména doktor umí svou tupostí hrát jedině na divákovy nervy. Milostný motiv není ani vidět a v podstatě ukazuje, že ten doktor, který tak touží po své vzdálené snoubence, chce v reálu okamžitě ošu… ehm, seznámit se s jedinou přijatelnou ženskou na ostrově. SHRNUTÍ: Když natočíš remake, vynecháš původní vtipy, ale žádné vlastní tě nenapadnou. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Miluji Murraye, miluji Tickle Head, ten malý přístav, který má ale velké srdce a o tom to celé je. Jen houšť takových vzácných komediálních perliček, které vykouzlí úsměv na tváři a zůstane tam po celou dobu stopáže. V dnešní době vulgarismů je to kumšt něco takového vytvořit, ale Donu McKellarovi se to podařilo na výbornou. Byla to naivní pohádka pro dospělé a já vůbec nehodlám rozebírat scénář, protože v mém případě to nemá smysl, když jsem se báječně bavila a smála zároveň. Těch úsměvných a příjemných momentů bylo mraky, ale myslím, že nejlepší způsob jak zjistit, jestli to cítíte také tak, je podívat se na ty človíčky osobně:-) K tomu báječná muzika, exteriéry......zapisovatelky telefonních hovorů, kriket, jazz....... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Veskrze zklamání. Upatlaná snaha o komediální žánrovku, kde nefungují vztahy mezi postavami a postavy jsou zároveň poměrně nesympatické. Důkazem atraktivity můžem být to, že jsem si myslel až zhruba do poloviny, že se děj odehrává v Irsku a ne v Kanadě. Až takhle mě to vtáhlo. Finálním rozhřešením je poselství, že velké korporace zachraňují život zapadlým vesničkám, protože tam staví velké sklady a továrny. Díky, ale tohle jsem úplně nepotřeboval. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

Přijemná oddychovka, která dokáže pohladit po duši a připomene, že jsou na světě i dobří lidé, Já vím, že jsem naivní, ale aspoň je to hezký příklad toho, že někdy lhát není vždy tak špatný ;-) Zaslouží si hezké 4 hvězdičky, které dodají pozitivní energii. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v kanadských lokalitách Newfoundland a Labrador a na poloostrově Bonavista. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 2013. (Terva)

Reklama

Reklama