Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (103)

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Vynikající špionážní thriller, v němž společně s hrdinou nevíte, kdo je kdo a na čí straně stát. Hodně civilně a střízlivě natočené, přesto si uchovávající obrovské napětí a nepředvídatelnost. Pro mě navíc o to zajímavější, že jsme s přítelkyní byli v létě v Curychu na dovolené a tak jsem mohl nasávat atmosféru zdejších ulic i s odstupem. A fakt se to tam zas až tak nezměnilo a švýcarská bankovní city z filmu na vás přímo dýchá. Lino Ventura je chmurně nesmlouvavý, trochu jiný prototyp špióna než je běžné, výborně mu sekunduje Michel Picoli i Bruno Cremer... A závěr vysloužil tomuto filmu v mých očích plných pět hvězd. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Jedině za Venturu a Morriconeho hudbu, jinak je to naprosto zničený materiál, který byl totálně zahozen. Naprostá nepřehlednost postav ve kterých jsem se ztrácel až do úplného závěru. Vůbec nechápu jak mohl někdo napsat, že se jedná o jeden z nejlepších špionážních filmů všech dob. Nestojí to ani za zlámanou grešli. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film o prebudenom špiónovi som sledoval s potrebným zaujatím. Nielen kvôli výbornému Lino Venturovi, ale aj hudbe Ennia Morriconeho, ktorá príbeh nielen podfarbovala, ale priam dotvárala. Neprehľadná a neľútostná hra ťažko identifikovateľných subjektov neodvratne zomelie zobudených, či bdelých pešiakov, ktorým nie je ani dopriate zistiť v akej hre a akú postavu hrajú. Napriek všetkým kladom, ktoré tento film nesporne má, mu nemôžem dať štyri hviezdičky, pretože k mimoriadnemu filmu mu ešte kúsok chýbal. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Neromantický pohľad na všetky tie sračky, čo musia tajní agenti nosiť v hlavách a následne ich kadejako kryť v súkromných životoch. Alebo ako sa buduje profesionálne pestovaná paranoja slúžiaca hrám mocných. Ako vidieť, v nezávideniahodnom postavení neboli len agenti tajných služieb boľševického tábora. Rovnako sa k agentom, čo aktuálne nelízali análne otvory svojich skutočných vládcov chovali mocní Francúzska, Švajčiarska a ďalších bášt "demokracie". Skvele prepletený scenár neodhalí ani po záverečných hodoch hliny lopatou, kto bol kto a kto komu skutočne slúžil. Potvrdí vo všeobecnosti, že ako obetné baránky inštitúcie slúžia tí, čo momentálne nie sú v kurze. Buď sú príliš démodé, nemajú potrebné osobnostné či majetkové krytie alebo nedosahujú požadované výkony. ()

levente 

všechny recenze uživatele

Film s tolika chybami, že jakákoliv snaha o reálný příběh je ze všeho nejvíc smutná. Vážné tváře ctihodných herců. Ale k čemu ten příběh je? Co přináší? Asi nejvíc Curych z osmdesátých let. Někdy je střih vyloženě vtipný. V jedné scéně, kdy Ventura míří na řídícího zlosyna ze zadní sedačky si scénář nevěděl rady s tím, jak může mířící muž vystoupit bezpečně z auta, aniž ztratí kontakt s tím, na koho míří? Jak to tedy udělat? Střihem. Prásk. Ventura je z auta venku a stojí u dveří řidiče. A tohle stokrát jinak. Vedlejší role se ze všeho nejvíc chovají, jako by dali půlku intelektu na charitu. Usmívají se a dělají hovadiny. Radši se jít projít do Stromovky po desáté... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film je adaptací románu George Marksteina "Chance Awakening". (Snorlax)
  • Film se natáčel ve švýcarském Bernu a Curychu, v Mnichově (Německo) a Paříži (Francie). (Snorlax)

Reklama

Reklama