Reklama

Reklama

Roman Polanski: Štvanec

  • USA Roman Polanski: Odd Man Out

Obsahy(1)

Režisérka Marina Zenovichová zkoumá podivný střet politiky, médií a justice ve vztahu k celebritám, přičemž vnáší nové světlo do nechvalně proslulého Polanského případu sexuálního zneužití a jeho úniku ze švýcarského domácího vězení. V tomto pokračování dokumentu "Roman Polanski: Pravdivý příběh", jenž získal cenu Emmy, zkoumá režisérka Marina Zenovichová nedávnou právní bitvu, jejímž účelem bylo dostat Romana Polanského po více než třiceti letech zpět do USA. Drama, nazývané nejdéle běžící ságou v historii kalifornského trestního soudnictví, se odehrává na dvou kontinentech a dotýká se nejvyšších úrovní státní správy v USA i v Evropě. Na pozadí vlekoucí se právní bitvy Zenovichová zjišťuje, jak se změnily životy Romana Polanského a Samanthy Geimerové od jejich sexuálního střetu v roce 1977. S Polanským opět na svobodě a soudním řízením ukončeným kompromisem, "Roman Polanski: Štvanec" se pokusí nalézt jakýsi závěr tohoto nesmírně kontroverzního případu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Politická, soudní a mediální štvanice na Romana Polanského, zachycená pohledem nezávislé dokumentaristky. Dokument určený pro fanoušky tvůrce, nebo pro ty, které jeho soukromý život prostě zajímá. ()

kalap 

všechny recenze uživatele

Honba na židov na pokračovanie, Roman, Samanthe, ktorej ublížil pred 30 rokmi vyplatil vtedy 500 000 dolárov, čo bolo na tu dobu obrovska čiastka, obaja sa svojim spôsobom zmierili, ale spať to nedalo určitej fašistickej časti americkej justície, ktorá sa rozhodla aj po 30 rokoch Žida Polanského zlikvidovať, no nevyšlo im to. Pritom v USA žije spústa fašistických a moslimských svíň, ktoré majú priamo, alebo nepriamo na svojich rukách židovskú krv za tichej podpory americkej vlády ako sa to stalo 11.9.2001. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama