Reklama

Reklama

My se nehněváme

  • Česko Zachovejme klid (více)
Trailer

Bláznivá gangsterská komedie, ve které exceluje Lino Ventura. Eskapády bývalého gangstera Antoinea Beretta, který se nyní věnuje počestnému půjčování lodí, vodnímu lyžování a škole potápění. Nejspíš by si v poklidu užíval slunce na francouzské riviéře, kdyby ho nenavštívili jeho bývalí komplicové na útěku, které pronásleduje protigangová brigáda. Beretto má "zmáčknout" podvodníka Michalona, který se vypařil i s jejich penězi. Do toho se vstoupí mysteriózní plukovník McLean, navíc Brit!, který je chce všechny zabít. Tady jde o život a o peníze a navíc francouzskou hrdost, co se tady má co roztahovat nějaký Angličan. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Pokud jde o žerty, ty ti jdou. Ale kde je tvůj smysl pro fair play?“ Tento vtipný kousek o soupeření mezi Francouzi a Brity tvoří závěrečný díl volné trilogie komedií Georgese Lautnera v hlavní roli s Linem Venturou. Svižnou veselohru s jemným nádechem gangsterky máme do třetice v krásných barvách a Lautner se už dávno vypracoval na řemeselně excelentního tvůrce, který zvládá natočit zběsilé akční jízdy na auťácích stejně skvěle jako třeba krásnou poetickou scénu s rozhovorem mezi mužem a ženou během procházky po louce. Až si říkám škoda, že Lautner ve svých nejlepších letech věnoval až na drobné výjimky (Paša) výhradně komediím, protože zdaleka ne všechny měly štěstí na stejně skvělý scénář a s tímhle všestranným umem a pokaždé výborně vyladěnou scénou i kamerou by Lautner určitě dokázal vyniknout v různých žánrech. My se nehněváme nicméně považuji za jeden z nejlepších Lautnerových filmů, hodně nápaditý co do rozvíjené zápletky, nabízející vtipné dialogy stejně jako moderní gagy, nejednou plné černého humoru. Zaujala mě i „videoklipová“ stylizace pravidelných hudebních vložek s britskými muzikanty a vůbec Gérardova hudba, která se nese (stejně jako občas celý film) v různých náladách, krásně podbarvuje atmosféru svými chytlavými motivy. Všichni herci jsou na svých místech, Ventura a Constantin vytvořili s gustem zábavnou dvojku gangsterů v nenuceně komickém duchu, Darcová zase okouzluje vzhledem a příjemným vystupováním.. nakonec i ten Lefebvre umí se svou jedinou padnoucí polohou neschopného ňoumy pracovat v zábavných rozměrech. Paradoxně mi nevadil pomalý rozjezd, od počátku jsem si užíval pěknou stylizaci, skazil to natahovaný „dojezd“ ke konci. Scénkou s golfovým míčkem, která zde s nadsázkou skvěle podtrhla celý nekonečný boj dvou národů včetně marných dohod o mír, to mělo dle mého názoru skončit. Těch posledních cca 12 minut včetně bigbeatové diskotéky mi připadalo jako zbytečně nastavovaná kaše. 80% ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Typická komedie Georgese Lautnera plná bláznivých scén a situačního humoru, která má bohužel příliš mdlý rozjezd a přespříliš zdlouhavý dojezd. Nicméně ta krátká část mezi tím je opravdu skvělá, zejména nápadité útoky anglických mladíků na hlavní trio pacifických gangsterů jsou takřka dokonalé. Každopádně pro fanoušky Lina Ventury, Michela Constantina či Jeana Lefebvra je tato komedie doslova povinností. Moje hodnocení 60%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak ani já se nehněvám, nemám k tomu žádný důvod, strávila jsem 99 minut ve velice příjemné společnosti, dvojice bývalých gangsterů (Lino Ventura, Michel Constantin) a jeden nešťastný bookmaker (Jean Lefebvre) mě bavili, k tomu pobavili i upřímně rozesmáli. Vtipné štengrování Francie vs. Británie, moc pěkná výprava i hudba, navíc já mám pro polepšené lumpy slabost a pro plánované i neplánované nehody pochopení. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som povazoval za najlepsie filmy rezisera Georgesa Lautnera Road to Salina, Les Bon Vivants s DeFunesom a Policajt nebo rostak. Ako jo, su to kavalitne filmy stale, aôle najlepsia bola suverenne tato komedia s Vino Lenturom a skvelou Mireille Darc.. malokedy sa vidi vhodna kombinacia komedie a gangsterky, ale tuto to Lautnerovi fakt vyslo. Genialne dialogy, krasne kulisy .......proste strinka, ktora dlho nezostarne a neostane tam puch zastaralosti - ako je tomu u mnohych blbowoodskych filmov : 95 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Pro scénu s mostem byl využit starý viadukt nedaleko Grasse (Azurové pobřeží, Francie) na trati Nice - Digne. (Snorlax)
  • Během natáčení došlo k několika konfliktům mezi Lino Venturou a Georgem Lautnerem. Došlo to tak daleko, že tímto snímkem ukončili svoji spolupráci. Společně natočili v rychlém sledu tři úspěšné filmy. (Snorlax)
  • Lino Ventura měl ke scénáři tolik připomínek, že Michel Audiard musel být přítomen při natáčení a přímo na místě některé scény přepracovával. (Snorlax)

Reklama

Reklama