Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Ital Vincenzo (Bernard Fresson) přijíždí do Holandska, aby zde pracoval jako horník. Již při jeho prvním sfárání dojde k důlnímu neštěstí a Vincenzo zůstane uvězněn pod zemí s Federicem (Lino Ventura). Když jsou konečně vyproštěni, vydávají se do přístavu za prostitutkami, aby prožili pohodový víkend. (Snorlax)

Recenze (4)

rivah 

všechny recenze uživatele

Italská nová vlna, realistický a působivý pohled na práci horníků v nízké sloji, jejich uvíznutí na pár dnů v závalu, pak citlivý obraz vztahu hrdiny s prostitutkou, a po neděli strávené ve čtyřech s kolegou a jeho partnerkou u moře, všední den a návrat do práce. recenze: https://mubi.com/notebook/posts/66th-venice-film-festival-an-italian-new-wave https://www.italo-cinema.de/italo-cinema/item/maedchen-im-schaufenster ()

Reklama

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Některé filmy, jako třeba Kalamita, si plynou skoro celý čas v poklidné náladě a teprve ke konci spadnou do hodně napínavé situace. Žena za výkladem, jeden z hraných snímků uznávaného italského dokumentaristy Luciana Emmera, má přesně obrácenou kompozici: nejdříve přináší krátký napínavý příběh o uvíznutí skupiny horníků po výbuchu v podzemním dolu, zatímco pak po jejich vysvobození se další (a dvakrát tolik dlouhé) dění přesouvá do zcela pohodové atmosféry večerních a víkendových radovanek dvou ze skupiny horníků. Dýchá z toho sice příjemná atmosféra 60. let, ale stejně jako řada jiných dobových filmů s podobně jednoduchým námětem už současného diváka nedokáže po dějové stránce výrazně oslovit. Tento film má štěstí, že Fresson a Ventura v hlavních rolích jsou obrovští sympaťáci, rovněž velmi dobře hrající, a zároveň smůlu, že oba pánové jsou v postsynchronech namluveny cizími hlasy do italštiny, což ve výsledku působí trochu jako pěst na oko a zamrzí. Těšit se na Petera Fabera, budoucího populárního nizozemského herce, který se tu jen náhodně zapletl k natáčení filmu ve své vlasti, nemá určitě význam, neboť má před kamerou pouze nevýrazný štěk. Nepřekvapuje mě, že nejzajímavější na celém filmu tak zůstává výkon Lino Ventury. Ten sice svojí první „oficiální“ komedii natočil až o dva roky později (Povedení strejcové), ale o první roli, v níž Lino uplatnil svůj nesporný komediální talent, bych se nebál mluvit již v případě tohoto filmu pro pamětníky. Linův Federico ve společnosti Vincenza a svůdných děvek nesmírně srší humorem, rozdává své charisma v kombinaci s vtipným nadhledem a radost z jeho výkonu mi nepokazí ani zkažený italský dabing. 60% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Příjemný film se solidními hereckými výkony. Konstatuji, že Vladimír Vysocký měl vážně dobrý vkus, Vladyová byla fakt kočka. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama