Reklama

Reklama

VOD (1)

Do jedné nejmenované jihoamerické země přijíždí v nákladním vagónu muž. Až splní svůj úkol, vyinkasuje peníze, stejně nenápadně ze země zase odjede. Tím mužem je Rital, nájemný vrah, který má zabít prezidenta při návštěvě jeho milenky. Rital čeká na svého muže v hostinci vedle honosné vily, kde se má prezident objevit. Spolu s ním čeká na konec samozvaného diktátora vnuk bývalého presidenta Chico, naivní mladíček, který má ihned po atentátu, za podpory revolučních sil, nastoupit svůj úřad. Ale ideály a cíle revolucionářů nejsou zdaleka tak čisté a vlastenecké, jak se Chico domníval… (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Bude jako jeho stín, vždycky potřebujeme své stíny!" Skvělý thriller na pomezí westernu získal svou kvalitu především díky lino Venturovi, který mí zde velice připomíná drsnost a charisma Charlese Bronsona. Nelze ale také zapomenout na povedené dialogy, který není moc, ale když, tak stojí za to. "Já nemám dobré důvody, já mám svoje a ty my stačí!" ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, únavné a zbytečně moralizující drama se skvělým mlčenlivým Venturou a hrstkou špatných herců. Dravec sliboval být stylovou záležitostí, v níž neúprosný vrah číhá ve skrytu na tu jednu správnou chvíli, ve které zmáčkne spoušť a zabije cíl. Bez výčitek, bez slitování, bez otázek. Bohužel už od scény s vysvětlením úkolu bylo jasné, že tímto směrem se film ubíhat nebude. Rital není chladnokrevný žoldák, spíše připomíná vysloužilého policistu s morální kocovinou, pro něhož je atentát první taková práce. V akci je skvělý, neomylný, ale idealismus a touha po tom, aby lidé kolem něho odhodili masku přetvářky, je ve filmu jaksi navíc, a k jeho profesi se nehodí. José Giovanni místo odosobněného atmosférického thrilleru natočil dobrodružný film, jak revoluce jako Saturn požírá své děti. Možná se přesně o to pokoušel, mě tím ovšem trochu zklamal. Celkový dojem mírně vylepšuje perfektní Roubaixův hudební motiv. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura vymenil Paríž a baloňák za Latinskú Ameriku a prepotenú košelu...a veľa sa toho nezmenilo. Vo svojom jadre ide o klasický western, aj keď sa film tvári ako politický thriller. Lenže tu nejde o žiaden politický komentár, ale o starú dobrú chlapskú zábavu a nejaké tie všeobecnejšie múdra. Prvá polovica sa odohráva takmer celá v jednej miestnosti, až má človek dojem, že ide o adaptáciu divadelnej hry. Tá druhá rozväzuje všetkým ruky, rozumej začne jedna veľká prestrelka, kde sa bojíte, že bude vystrielaná minimálne polovička Latinskej Ameriky. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Drsného Lino Venturu si najmou revolucionáři odkudsi ze Střední Ameriky, aby zabil tyranského prezidenta. Pod ochranu mu dají i náhradní hlavu státu, vnuka prezidenta bývalého. Aby problémů nebylo málo, začnou se, jak tomu obvykle bývá, vraždit i revolucionáři mezi sebou a země spěje k chaosu a občanské válce. Celkem dobrý film. ()

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Tak si hned zkraje zhrňme nešvary tohoto díla: nerovnoměrné tedy značně rozkolísané tempo, některé sekvence jsou poněkud prkenné, v jiných je kamera zas zbytečně ambiciozní, míra nevkusu hudební složky filmu by se mohla vyučovat na hodinách estetiky jako odstrašující příklad. Tato se naštěstí neozývá příliš často a z filmu nestihne vzniknout karikatura laciného špagety westernu. Každopádně vložení soundtracku do sekvencí působí dost amatérsky._____A klady: úvaha filmu o přípustných prostředcích a smyslu revoluce a jejího možného zneužití je realistická a vždy aktuální, v závěru se Giovannimu povedlo vystupńovat napětí a některé scény jsou výborně zrežírovány, tady je inspirace westernem cítit v pozitivním smyslu a poslední čtvrthodina je zajímavým mixem westernu a neopolaru. Největším kladem filmu ale zůstává Lino Ventura, který je v roli jak ryba ve vodě. Produkce: Cinétel ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama