Reklama

Reklama

Index lásky

  • Finsko Rakkauden rasvaprosentti (více)
Trailer

Obsahy(1)

Stigu je nejlepší copywriter v Helsinkách a taky král večírků. Nápady se mu v hlavě rodí se stejnou lehkostí, s jakou láme srdce žen. Po 20 letech se ho ale šéf reklamky rozhodne vyměnit za mladší krev a navíc potká Ellu, dívku svého srdce, která ale k jeho překvapení chce jen nezávazný sex. (Severská filmová zima)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

film u mě splnil to k čemu byl "stvořen" - pobavil mě.severská tvorba je trochu odlišná ale to jen proto,že se u nás nedává. Nevím proč..Přitom se víc do hloubky zabývá i mezildskými vztahy mezi přáteli,rodinou, v zaměstnání.není tam tolik násilí i když kriminálky umí obzvlášť zdařile..Mají jinou mentalitu ale já jejich knihy a filmy vyhledávám.Tenhle film si na nic nehraje- tak to zkrátka v lidském životě chodí..Hraje se tam i očima :když Ella sleduje očima Stigu při hře s dětmi a zřejmě v něm vidí otce svých budoucívh dětí a dojde jí že musí hodně slevit ze svých kamenných zásad.Dojemný je příběh Stiguových rodičů.A najít správný název filmu aby se tady na ČSFD dal ohodnotit dalo dost námahy.Název Iba sex(?) asi není dobrý překlad....Miina Maasola měla v listopadu 2013 těžkou autonehodu po které byla v kómatu a v únoru 2014 zemřela.Škoda. ()

Juseppe 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie? Určitě ne. To, co začne jako chladná „milostná obchodní dohoda“ a mělo by se v průběhu filmu – tak nějak samo a navzdory hlasu rozumu - vyvinout do vášnivé romantické lásky, zůstane pěkně kde je. Nejiskří to, není tam moment, kdy „to“ cítíte, nevěřím, že se v Elle nějaké city skutečně probudily, závěrečné scény jsou až vyumělkované a bez hloubky. A už vůbec nevěřím, že v ní ta citová přízeň ke Stigu vytryskla po přečtení tak neuvěřitelně hloupé „básně“. Ani komedie nefunguje, víc jsem se zasmál třeba u Vetřelce. Připomíná mi to českou tvorbu v tomhle žánru, jako například pokus (co nevyšel) Ženská na vrcholu... Je mi líto, milí seveřané, ale kdekterá americká romantika v sobotu na Prima Love umí vydolovat emoce lépe. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem jsem měl problémy. Především zvláště ten začátek byl moc odborný, jak to chodí ve světě marketingu, v tom se vůbec nevyznám, časem jsem tedy pochopil, že jde o vypracování nějaké reklamy pro nějakou společnost, ale že by tahle reklama na nošení manželek měla zabrat, to nevím, koneckonců já osobně reklamy nenávidím a nesleduji je. Vztah těch dvou workoholiků mi připadal ujetý až naivní, všichni předem víme, jak ten "jenom sex" nakonec dopadne. Ella byla doslova praštěná, její počínání jsem nepochopil. A vlastně nebylo ani čemu se smát. ()

Generi 

všechny recenze uživatele

Jediné, co stojí v tomto filmu za zmínku je finština, která je pro našince zajímavá a překvapivě s maďarštinou nemá co se týče zvukomalebnosti nic společného - dávám za ni jednu hvězdu. Jinak jedna velká mizérie. A divím se komentáři JohnyhoD, který by se kvůli 45 minutovému píchání přestěhoval na sever. Mně to spíš přišlo jako znásilnění toho chudáka a způsob provedení se stopkami a budíkem byl tak stupidní, jakoby režisér a scénáristi v životě nezažili sex. Mně bylo toho chudáka celou dobu líto. A na závěr. netušila jsem, že ve Finsku nepoužívají sprchu ani před ani po, i když provádějí naplánované kopulace v bytě ()

JohnyD 

všechny recenze uživatele

Ja sa asi vážne presťahujem na ten sever. Tam sú ženské tak emancipované, že si o ten sex povedia samy od seba a preskakujú všetky spôsoby randenia a idú rovno na 4. metu. Najprv Saga, teraz krásna Ella. Škoda, že ten film okrem zaujímavej myšlienky, krásnej Elly a bytu hlavného hrdinu nemá absolútne, čo by ponúkol a v rámci žánrovej rutiny je to dosť bieda. Keď si človek pripočíta fínčinu, ktorá aj pri vyznávaní lásky znie ako keď niekomu čítate manuál na obsluhu vášho stroja na kávu, tak by človek ani neviem, čo dal za fľašku vína, ako mali dvaja návštevníci kina predomnou. 4/10 ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama