Reklama

Reklama

Tears of Steel

Krátkometrážní / Sci-Fi
Nizozemsko, 2012, 12 min

Obsahy(1)

Krátkometrážna sci-fi snímka pochádzajúca Holandska je dielom Iana Huberta a pojednáva o spoločnosti s názvom Blender Fundation. Prináša krátky príbeh o mužovi menom Thom (Derek de Lint), ktorý sa celé desaťročia snaží napraviť chyby z minulosti. Film obsahuje aj klasické prvky sci-fi žánrov, akými sú napr. cestovanie v časopriesore, roboty pochádzajúce z budúcnosti či viaceré akčné scény. (MikaelSVK)

(více)

Recenze (17)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

To som ani necakal, ze Holandania maju talent na scifi filmy. Najprv som si myslel, ze je to nieco od Americanov, ale ked som si to precital tu, skade pochadza film, tak ma to dost prekvapilo. Film nabity scifi atmosferou az do poslednej sekundy ma velmi potesil a samotne suboje robotov s ludmi tiez neoplyvali amaterizmom, co len kvitovalo k dobremu vysledku z filmu. Chcelo by to celovecerny film, aby to bolo rozvinute do vacsej rozpatosti deja pribehu. ()

sirien 

všechny recenze uživatele

Obsah: Týpek se snaží přepsat "svojí" vzpomínku interakce s dneska-už-kyborgem a tím asi něco jako zachránil svět nebo tak. YT link, Dust Channel. Hodnocení: WTF? Zaprvé mě trochu irituje přístup "dáme tam nelogickej cool tech a nelogický AI roboty a bude to sci-fi. Ne, nebude to sci-fi, bude to bordel - možná vizuálně kvalitně udělanej, ale bordel. Zadruhé je hezké, že to má příběh, ale příběh by mohl mít třeba logiku. O tom že by postavy mohly být nějak víc prokreslené nebo třeba zahrané ani nemluvě. (ADD: ...a trochu mě irituje, že na tohle přispívá EU) ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říci? Příběh nebyl opravdu něčím světoborným a ani promyšlenost postav nebyla na vysoké úrovni, ale pár solidních vtípků a snaha o nějakou tu akci se musí pochválit. A nejlepší? Džusík a Error. Volně šiřitelný film s minimálními náklady je těžké udělat a zde se to v rámci možností povedlo. 3z5 ()

radekgfx 

všechny recenze uživatele

"No story, no impact." Nevyvážené, těžko hodnotitelné. Výborná hudba. Kdyby raději Blender Foundation místo do všech těch pokusů o krátkometrážní filmy investovala všechen elán a lidské a finanční zdroje do tvorby technologických dem, mělo by to na reputaci Blenderu (3D software) a jeho vývoj nejspíše lepší dopad. ()

HakitoCZ 

všechny recenze uživatele

Aby se člověku tento film zalíbil, musí si uvědomit, že jde vlastně jen o nezávislé demo pro 3D modelovací software, který je nejen zdarma dostupný, ale otevřený. Situace je následující, máme k dispozici bandu odhodlaných lidí bez hlubších hereckých dovedností, prostory, kamery a daný program. A z několika probněných nocí nad detailními modýlky hromad a hromad věcí, které budou ve snímku třeba dvě vteřiny a to ještě v šeru a rozmazané je naprosto úžasné! Který modelář by si nepřál zužitkovat svoje modely letadel, autíček a vlaků víc, než jen k chytání prachu na skříni? Spíše než jako film to považuji za rukavici s nápisem "Podívejte, co jsme doma dokázali s minimálním rozpočtem" vmetená Hollywoodu do tváře. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na 4K kameru Sony F65 ve formátu RAW. A protože jde o tzv „otevřený projekt“, bylo později možné „pohrát si“ na webu jasonmyres.com s původními ostrými daty přímo z této špičkové filmové kamery a nekomprimovaným obrazem v plných16bitových barvách. (Hawaj)

Reklama

Reklama