Reklama

Reklama

Drsný chlapík

  • Francie Le Ruffian (více)

Obsahy(1)

Ve filmu Drsný chlapík představuje Ventura dobrodruha, automobilového závodníka, zlatokopa, ale především muže, který nikdy nezapomněl na svého přítele. Především pro něj chce vyzdvihnout zlatý poklad zpod kanadských vodopádů, který tam musel utopit, aby si zachránil holý život. Gérard je totiž po nehodě na invalidním vozíku a na nákladnou operaci, která by mu mohla pomoci, nemá dostatek peněz. Aldo navštíví Gérarda a svou dávnou lásku Eleonoru a začíná připravovat výpravu do Skalistých hor. Neví, že celou přípravu sledují indiáni, kterým Aldo i s pokladem tehdy utekl. (Česká televize)

(více)

Recenze (65)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zpočátku to vypadalo na oddychový dobrodružný film. Potom na drsný moderní western. Pak najednou na drama o přátelství dvou mužů, kteří si v minulosti možná něco provedli. A potom zase na oddychový dobrodružný film, u něhož nakonec zůstalo. Škoda scénáře, který vyloženě odflákl linku mstivých indiánů (jak Alda vystopovali atd., o závěru nemluvím), a především škoda toho finále na člunu, které je tak dramatické, až je nechtěně směšné. Všechna čest patří Lino Venturovi, jenž špatně hrát neuměl, mistru Morriconeovi, o němž platí totéž, celé té "westernové" části a také onomu vykreslení přátelství, které bylo uvěřitelné se vším všudy (zase hlavně díky pánům V. a M.). ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura se mi jako drsný chlapík velice zamlouval, v jednom okamžiku muž bez slitování, v druhém okamžiku kamarád na život a na smrt a vzápětí tři v jednom, dobrodruh, snílek, svůdník (baronka skvělá).. Ona celá ta partička přátel byla moc sympatická, krásná příroda, vodopád zejména, k tomu milý hudební podmaz a jedno velké dobrodružství o cestě za zlatem, které mi stálo za to vidět.. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

-" Nedelejte to, vratte se na ty schody. Ja uz mam vsetkeho plny zuby, mne se svet hnusi. Ale vzdyt vy tady desite lidi. Vsichni jenom lzou. Tak pojdte aspon na panaka, vzdyt je to zakazany skakat z Eiffelovky, ne? Na to kaslu, zbohem - hnusnej svete. ....... Malem jsem si nadelal do kalhot, hehehe" ..... Reziser Jose Giovanni natocil krasny film o kamaratstve, zlatom poklade, automobilovych zavodoch. Film je to skor o dobrodruzstvach s priamym jednoduchym nasilnym dejom. K tomu Vino Lentura ako dobracisko, ktory zachrani jeden ludsky zivot. Herecke vykony sice slabe, ale dialogy vyborne a hlavne nadherna priroda. Claudia Cardinale bola skvela. 88 % ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Patřím mezi ty, kteří film viděli "kedysi dávno vo slovenskom dabingu". Film se mi celkem vykouřil z hlavy a až jeho nynější uvedení v televizi mi jej znovu připomnělo a též osvětlilo, proč jsem na něj takřka úplně zapomněl. Inu proto, že nebylo moc co si pamatovat. Ventura sice i ve věku přes 60 nepostrádal charisma, ale to je tak všechno. Děj dost nudný, jeho příliš velkou část tvoří flashbacky, postavy nejsou extra zajímavé a konfrontace s dvojicí Indiánů, kterou film  celou dobu slibuje, se vůbec nekoná a film se tím vypořádá jedním závěrečným záběrem. I ten mistr Morricone se tentokrát dost utnul. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Škoda, že film nebyl trochu o nečem jiném. Jako laskavé drama o dvou přátelích, by obstál. Ta čásť kdy se Aldo s Gerardem po čase setkají a divákovi se mimo to promítají různé momenty z dávných dob, je moc milá. Ovšem ta poslední půlhodinka kdy vyrazí na výpravu, už je prostě jenom naivní pohádka, na které se podepsal zub času. To už je přece jenom pod úrověň mistra Ventury a Giovanniho. I přesto, že právě díky Linovi je čásť na výpravě ještě snesitelná. Nehraje zde úplně svou typickou roli, ale dobrodruha Aldu si očividně užil. A já jeho milý výkon taky. Samotný film je ale bohužel jenom za 3. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Goldenu, Invermere, Yoho národním parku - Wapta Falls (vše Britská Kolumbie, Kanada) a v Montrealu (Quebec, Kanada). (Snorlax)

Reklama

Reklama