Reklama

Reklama

Otřes mozku

(festivalový název)
  • USA Concussion (více)
Trailer

Obsahy(1)

Abby náhodou utrží ránu do hlavy baseballovým míčkem – a rozhodne se od základu změnit svůj život ženy v domácnosti. Přes den začne tajně pracovat jako prostitutka se specializací na bohaté zákaznice... Sapfické drama debutující režisérky Stacie Passonové komentuje krizi lesbického vztahu a připomíná tragikomedii Děcka jsou v pohodě (The Kids Are All Right) zkříženou s Kráskou dne (Belle de jour). (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro se chce říct bacha, ať vás netrefí baseballový míček do hlavy, protože se celkem snadno může stát, že se změníte v gigola nebo luxusní lesbickou prostitutku. Tohle se stalo hlavní postavě filmu "Otřes mozku", která po ráně míčkem přehodnotila svůj život a zkusí něco nového. A tak to zkusila. No, a to je vlastně celé, co nám tenhle snímek řekne. Dalo by se předpokládat, že se film ponoří hlouběji, ale to se mu nestalo ani v jednom směru. ()

black8 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vo mne vzbudil mnohé úvahy. Určite ho zaraďujem medzi tie lepšie lesbické filmy a aby som to ešte zúžila, páčil sa mi určite viac ako The kids are alright, z ktorého mi bolo dokonca aj trochu nevoľno (viac hetero sexu ako vo filmoch opisujúcich hetero vzťahy a americký happy end, v ktorom rodinné hodnoty vždy víťazia. No, v mnohých ohľadoch je The kids are alright grc. Ale o inom som chcela). Páčil sa mi spôsob zobrazenia spolužitia dvoch ľudí (v tomto prípade dvoch žien), ktoré navonok žijú šťastný život a vyzerá, že aj ony tomu spoločnému "šťastiu" veria, ako sa však neskôr ukáže, za týmto obrazom sa ukrýva kopa pokrytectva, nesplnených túžob a sebeckosť... Je zvláštne, že sympatizujete s osobou, ktorá si vyberie život luxusnej prostitútky, aby sa vymanila z tesného rámu ideálnej rodiny, v ktorej jedna zarába veľké prachy a doma hľadá hlavne pokoj a druhá má okrem udržiavania svojej kondičky a vzhľadu na starosti udržiavanie tohto domáceho pokoja a to jediné, čo jej chýba, je ľudské teplo a sex... Život nie je ľahký. A tento film určite nie je (len) o sexe. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Strašne fádne a nevýrazné. Žeby jej kvôli tej rozbitej hlave až tak strašne preplo a začala sa orientovať na prostitúciu? Vôbec nemám predstavu, čo týmto chceli vlastne povedať. Asi to mala byť tragikomická dráma o žene v kríze stredného veku - teda aspoň taký pocit sa to po celý čas snažilo navodiť. No na mňa to nespravilo absolútne žiadny dojem a ani len žiadnu emóciu nevyvolalo. Celé mi to prišlo také chladné, no predovšetkým nudné - keďže celý film je dokola a dokola o tom istom. Akurát klientela sa strieda, a s ňou spojené rôzne požiadavky a osudy žien, ktoré hľadajú "niečo nové". Hmmm, no pre mňa veľký podpriemer. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Přímo otřes mozku bych film nepojmenovávala, jelikož o ten tu ani tak nejde. Abby je 42 let a doma má kromě dvou dětí jednu totální frigidu, což jí dovede až do situace, kdy sama sebe začne prodávat jiným dívkám. A ono se jí to sakra zalíbí... Tak se mi zase jednou stalo, že jsem viděla film, který mě nestačil nudit. Holky jsou tu většinově celkem pěkné, takže při sexuálních scénách nemá člověk tendenci zakrývat si oči, jako tomu bylo třeba u dámy v rozkladu v Perfect Ending. Zmíněných sexuálních scén je tu požehnaně, jak už vyplývá z obsahu, šuká se tu třičtvrtě stopáže. Sice mě chvilkama trýznilo, že se v nejlepším vždycky střihlo, nebo alespoň ucukla kamera, ale na druhou stranu nebýt to tak, mohl z toho být už jiný film, i takhle jsou vyobrazené scény každopádně decentní a rajcovní zároveň. Jako drama o ženě, která žije dvojím životem, film taky nefunguje špatně, ačkoli netvrdím, že se neobjevilo několik málo scén, z nichž jsem skoro měla dojem, že sleduju pohádku (především ke konci). Dojem jsem si ale zkazit nedala, jelikož film kazí jen několik celkem přehlédnutelných drobností. Uvidím, jak na mě zapůsobí opakovaná projekce, při té první jsem měla několikrát tendenci sáhnout na plný počet. PS: Ta Maggie Siff je fakt zatraceně cute. ()

Mates Hradecky 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film s touto tématikou, který měl našlápnuto na víc. Dvě ženy řeší obvyklou krizi dlouholetého ,ba rodinného vztahu stejnou jak u heteráčů. Z nedostatku partnerského milování vzhůru do lesbické prostituce. A Robin Weigertová ve scénách s kámoškou z posilovny vám milé dámy jistě způsobí mravenčení v podbřišku! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama