Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník ruské FSB, nástupce KGB, se zamiluje do Američanky, která pracuje jako trader v ruské bance. Špionáž v několika zemích, vysoké finance a romantika. (Film+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Špión upřednostňující milostný cit před zásadami profese? Jako by pianista držel v ruce zapálenou petardu.. Romantický thriller s autentickou atmosférou. S akcí přichází až tehdy, kdy je to nevyhnutelné, jiskření mezi dvojicí De France - Dujardin působí uvěřitelně, především to jeho ryze chlapské skrývání emocí. Rozhodně nečekejte čtyři čísla na jachtě a vystřílení telefonního čísla Waltherem PPK do stěny kajuty. Škoda jen nevýrazného konce, který není tragédií ani happyendem a poměrně poutavou love story o zakázaném ovoci uvrhne do průměrnosti. Tim Roth jakožto Abramovič nebyl špatný, chyběl mu jen modrý dres.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Moderný špionážno-romantický triler, ktorý svojim spôsobom naväzuje na zlatú dobu francúzskej starej krimi školy. Neustále niekto tajomný sleduje niekoho tajomného, stále sa jazdí autom a všetko sa berie maximálne vážne, pokiaľ nerátam jednu trápnu poznámku ohľadom orálneho sexu. Raz sme v Moskve, inokedy na ústredí CIA a tak ďalej. Problém je skôr v tom, že táto koprodukcia asi trpela nedostatkom financií a tak tie lokácie nedokáže poriadne využiť a my si ich tak dostatočne nemáme šancu vychutnať. No a erotické scény tiež nie sú veľkým lákadlom. Scenár je OK, len sa v ňom okrem postáv nebude vyznať ani divák. Poteší ale záverečný zvrat a celkové vyústenie príbehu. V tomto prípade by som asi privítal aj nejaký ten inteligentnejší hollywoodsky remake, napr. od Greengrassa, ktorý by dokázal z látky vyťažiť maximum. ()

Reklama

bararich8 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama říznuté romantickou zápletkou. Zajímavostí je, že se ve filmu hojně střídaly jazyky (angličtina, ruština, francouzština), což se zase tak často nevidí. To je však bohužel vše, co je na filmu zajímavého. Jinak je to jakési beze šťávy, žádný z herců není příliš sympatický a vytvořit si k nim nějaký vztah je zhola nemožné. Přičemž je to škoda, příběh není úplně k zahození a podíváme se i do vyšších vládnoucích sfér, přičichneme k mafii, bankovnictví a hlavně uvidíme špionážní agentury, nekonečné sledovačky a zahulená doupata. Navíc si film vystačí i bez akčních scén (je tam pouze jediná). Být to trošku živější, bylo by to fajn, 2,5*. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Tento film je z pohledu zanru spionazniho drama pomerne naivni a predvidatelny, spetka cehosi mu bohuzel chybi. Zaroven je v nem ale cosi okouzlujiciho, coz vysledny dojem krapet vyrovnava, pravdepodobne ta smyslna chemie mezi dvema hlavnimi postavami teto love story. Funguje skvele. Tim Roth tomu pro tentokrat spise skodi, predstavuje totiz klise a herecke vykradeni sebe sama na entou. Pro jednou by mohl take zkusit jinou hereckou polohu. Mozna tu ale pro nej nebylo co hrat. Pral bych si, aby dostaval vice roli ala Legenda o "1900" misto prehnancu typu Lie to me... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem na ten film čekal a pak jsem tak dlouho čekal na to, až si ho nějaký titulkář všimne a do češtiny/slovenštiny přeloží, až s tím vyrukovala Alza se svojí půjčovnou a udělala titulky i dabing. Za 45,- Kč mi nedělalo potíže si to půjčit a přehrát a... nebýt zklamán, ale ani zas kdo ví jak moc nadšen. Dujardin je poměrně neokoukaný, ale produkce za velkou louží na něj zatím moc neslyší a tak když dostane štěk, je to jen doslovný štěk. Na Möbius jsem čekal od prvního traileru, protože mě zajímalo, v čem se tenhle Frantík ukáže víc, než v bezmluvném Artistovi nebo ztřeštěných OSS. Nezklamal a klidně by mohl z fleku vyměnit Craiga na Bondově pozici, ačkoliv by musel dost zapracovat na britském přízvuku :) ~ Möbius není zas kdovíjak inovativní, je to špionážní romantický thriller, kdy ona je více či méně ne/vědomky nasazená pod jeho dohledem a on se do ní zakouká, ačkoliv je tohle přímo agentova zhouba. Do všeho tam ale nekecá jen jedna agentura a tak je o zábavu a propletence zájmů a zamlčování postaráno. Většina tohoto dění je poměrně zajímavá a je i zajímavé i skrývání vztahu jím před jeho agenturou, ačkoliv se to víc a víc komplikuje, potud bych byl ochoten a rád dát ****, protože mi to přišlo zajímavé a drželo to moji pozornost u filmu. Bohužel poté, co je vše dokonáno, konec postupně sklouzává do lehkého patetična a nesmyslnosti a rozplyzne se do pryč, což je velká škoda, protože si umím představit tolik scénářů, šťastných i těch černých, i těch šťastně nebo černě otevřených, kdyby se, sakra, nějak zužitkovala jako "agentovnost", ale ono se to zazdí takovýmhle koncem, který jakoby nepasoval do toho, co se odehrávalo tu hodinu předtím. A to je fakt velká škoda. Francouzsko-anglicko-rusky ukecaná francouzsko-belgicko-lucemburská koprodukce mohla z tohoto poměrně krátkého, ale ne nezajímavého filmu vyždímat mnohem víc, místo toho zůstala jen na půli cesty k výtečnému špionážnímu thrilleru s roztřeseně se propleteným párkem Pegasů... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. února 2013 v Paříži. (BMW12)

Reklama

Reklama