Reklama

Reklama

Sledování Hitlerových generálů

(TV film)
  • Česko Lov na Hitlerovy generály (více)

Obsahy(1)

Spojenecké jednotky se za druhé světové války pokusily několikrát zajmout německé generály. Jen v jednom případě se akce skutečně zdařila... Během druhé světové války měli spojenečtí agenti přísně tajnou misi: odstranit Adolfa Hitlera a jeho generály, včetně Erwina Rommela, zvaného Pouštní liška. Jejich akce byly odvážné a z tehdejšího i dnešního pohledu vysloveně troufalé. Chtěli zabít nebo zajmout nacistické oficíry a zaměřili se především na ty, kteří operovali v předních liniích druhé světové války. Dokumentární film Lov na Hitlerovy generály zachycuje neuvěřitelně nebezpečná dobrodružství speciálních jednotek během komplikovaných misí v různých, často velmi exotických koutech světa. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

vander19 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý opisuje spojencov ako sa snažili dostať nemeckých genrálov počas 2.WW. Nemožno tvorcom uprieť snahu a tiež treba oceniť aj veľmi dobré 3D zobrazenie v misií, kde mali na muške Rommela, ale inak to bola nuda. Vôbec ma to nebavilo. Po väčšine času mi ukazovali len lýbijskú púšť alebo kopce na Kréte, ktoré si viem pozreť aj na google earthe. Trošku mohli zobraziť aj akciu, veď NG má dostatok financií, aby takýto dokument spracovala oveľa lepšie. Veľmi slabé 3* za pokus. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Tendenčný dokumentárny film potvrdzujúci, že históriu píšu víťazi. Snaha zavraždiť nepriateľských generálov je pre prospojeneckých autorov úplne legitimná, pokiaľ rozkaz Hitlera popraviť spojeneckých vojakov prichytených v nemeckých uniformách je pokladaný za neľudský. A samotné záverečné zhrnutie úspechov britských špeciálnych prepadových síl je viac ako propagandistické. Jedna lastovička totiž jar nespraví... ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro mě neznámý příběh pokusu zabít nebo zajmout fašistického generála Rommela v severní Africe. Druhý příběh je o německém generálovi na Krétě. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama