Reklama

Reklama

Sběrač

(festivalový název)
  • USA Now, Forager (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lucien a Regina jsou bezdětní manželé hluboko po třicítce, kteří vedou poměrně nekonformní život bez stálého zaměstnání, zdravotního pojištění a jasných plánů do budoucna. To ale vyhovuje jen jednomu z nich. Pro Luciena má každodenní vyjížďka za houbami, které pak zkouší s různou měrou úspěchu prodat do restaurací, bezmála magický nádech. Regina by ale ráda víc stability, a tak na sebe manželská krize nenechá dlouho čekat. Melodramatickou zápletku originálně prostupují neméně důležité přírodovědné pasáže a zálibné pohledy pod ruce obou postav coby náruživých kuchařů, které nebývale umocňují komplexní pohled na jednotlivé složky lidské psychiky. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

Tezuka 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky přírody, houbaření a vaření bude tento film skvělý relax. Líbí se mi, jak si plyne svým tempem a děj je orientován více na kameru než na dialog. Prakticky to nepůsobí ani jako film, ale jako skrytá kamera ze všedního života dvou lidí, jelikož všechno je takové přirozené. Můžete si tak vychutnat melancholické drama zaobalené v hudbě přírody a ticha. Musím však poznamenat, že mi to celé přišlo takové strašně smutné a depresivní, což je škoda, protože houbaření a veškeré aktivity spojené s přírodou, jsou ta nejhezčí věc, co snad na světě existuje. Sleduji kanál jednoho pensylvannského mladého houbaře (kluka co miluje přírodu), jehož entusiasmus pro houby je totálně nakažlivý a jehož videa jsou neskutečně pozitivní. Bohužel, realita moderního života je až příliš surová na to, abyste se mohli ze stresu a ruchu civilizace vymanit úplně, a člověk se postupně stále více odzicuje od toho, co mu je tak vlastní a přirozené. Snad se to jednou vše zase obrátí. Každopádně skvělý projekt. Pro příště bych si jen přál, aby Lucien i Regina mluvili pomalejší a srozumitelnější angličtinou, protože to se někdy vážně nedalo pochytit. ()

sto7ra 

všechny recenze uživatele

jednoduše skvělý snímek pro ty, co milují kuchařinu, přírodu a trochu té melancholie, samoty a ticha. ze začátku je lucien docela otravný mrzout, kterému byste nejradši nafackovali za to, jak se chová ke své manželce. postupem děje ho ale začínáte chápat, souznívat s ním a celkem si ho i oblíbíte. za to s reginou je to přesný opak. na začátku si notujete s ní, přejete jí, aby jí vyšla práce v restauraci, ale pak je těžké pochopit, proč nezůstane s lucienem, nelíbí se jí vyjížďky do přírody, hledání hub a život a la tremp. nakonec, když vyjde najevo (není to řečené, ale divák si to celkem snadno domyslí), že skončila u asiata, tak sympatie k ní se ztrácí. i když je to napůl přírodovědný film, díky záběrem na houby a odborným řečem k nim, docela mi tam vadily. a přece se nedaly vynechat, i proto, že jste se dozvěděli nové recepty a způsoby příprav. v podstatě do vás i napumpují odhodlání pustit se do nějakého kulinářského kurzu a začít pracovat v restauraci. hudby není naštěstí mnoho, protože tohle je film poklidný a jisté drama v ději a návody na vaření jsou tak vyváženy tichými scénami. ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama