Reklama

Reklama

Magical Mystery Tour

(TV film)
  • USA Magical Mystery Tour
všechny plakáty

Obsahy(1)

Svědecký dokument o projektu Beatles Magical Mystery Tour.  Po mimořádném úspěchu stylotvorného alba Sgt. Lonely Peppers Hearts Club Band skupina The Beatles v roce 1967 natočila Magical Mystery Tour, snový výlet s pěknými písničkami. Film tehdy v premiéře na vánoce v BBC a v celé Británii vyvolal poprask, protože veřejnost většinou nepřijala jeho psychedelickou atmosféru. Hodinu před stejnojmenným, čerstvě remastrovaným filmem, ČT uvádí nový hodinový britský dokument, sestavený z aktuálních rozhovorů s význačnými individualitami: Paul McCartney, Ringo Starr, Peter Fonda. David Frost, Terry Gilliam, Martin Scorsese, Paul Merton, Neil Innes; z archívu zde promluví: John Lennon, George Harrison, Barry Miles¨, Martin Scorsese a další. (režie: Francis Hanly, Jonathan Clyde). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Bohemák 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšen, kolik toho tvůrci a jejich spolupracovníci přiznali (o barevné inspiraci atd.). Úžasné, že dokument o filmu Magical Mystery Tour má o 4 minuty delší stopáž než samotný film. Objevuje se několik nepoužitých scén, a to včetně těch z návštěvy striptýzu... ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a nostalgický dodatek (ale i mírné navnazení) ke (na) kultovnímu filmu! Účast všech zainteresovaných, ale i mnohých dalších nabízí aktuální pohled na tehdy kontroverzní televizní počin, ale ukazuje i okolnosti a důsledky vzniku. Lehká dokumentární sonda do dob dávno minulých, ale hudebně stále současných! [60%] ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích filmu uvedeno: originální název Magical Mystery Tour Revisited; český název Dokument o filmu Magical Mystery Tour; režie Francis Hanly; země původu Velká Británie. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Nebudu se rozčilovat nad tím, že skupina Petra Zvoníčka pravidelně mrší filmy o hudbě dabingem místo aby zfoukla nevtíravé titulky, to nemám zapotřebí, rychle pak dýchám a tepovku mám na hladině anaerobního pásma a to úplně zbytečně. Magical Mystery Tour je filmem Beatles, který je nejvíc fanouškovským filmem (rozuměj filmem, který není pro nefanoušky) a se Scorseseho dokumentem je to zrovna tak. Bavil mě, jsem rád, že jsem ho viděl (Paulovo legrační nenápadné srovnání filmu s Bunuelem a Dalim), ale znovu se na něj nepodívám. Na film samotný s vynikajícími kousky I Am the Walrus nebo The Fool on the HIll ano. Dokument k vidění na http://www.youtube.com/watch?v=Xiz41xJ5ExQ ()

Reklama

Reklama