Reklama

Reklama

Everything or Nothing: The Untold Story of 007

všechny plakáty

Recenze (7)

Matty 

všechny recenze uživatele

Úsměvné i dojemné listování obsáhlým albem jedné rodiny, která měla tři otce a kterou proslavilo (zatím) pět synů. Struktura rodinného melodramatu, s dojemným loučením, jasně čitelnými padouchy a neomylnými hrdiny, odpovídá popkultuní pozici Jamese Bonda. Mnozí ho bereme tak nějak za svého a veškeré informace, které se k němu vztahují, prožíváme jako kdyby se nás týkaly osobně (důkazem budiž zprvu radikální fanouškovské odmítnutí Craiga). S výběrem vhodného ilustračního materiálu si tým střihačů pěkně vyhrál, takže záběry trefně doplňují, o čem je zrovna řeč. Za slyšitelné vrcholy považuji Daltonovu krásnou angličtinu a vzpomínání Lazenbyho a Brosnana, kteří se ke svému bondovskému angažmá dokázali postavit se zdravým nadhledem. Třebaže jde vcelku jen o opakování látky známé například z mnohých bonusů na DVD jednotlivých bondovek (v nichž ale byla převaha pochvalných slov mnohem drtivější), přístup k veškerému významnému audiovizuálnímu materiálu (včetně záběrů ze „zrádcovské“ bondovky Never Say Never Again) a hlavně výrazně osobní tón povyšují Everything or Nothing nad řadové dokumenty o filmech a jejich hrdinech. 80% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Naprosto ojedinělý dokument věnovaný jedinečnému fenoménu, který filmové publikum vzrušuje už šedesát let. Bond, James Bond. Jistě, znal jsem některé střípky, ale konečně jsem mohl dozvědět mnohé souvislosti, které bondovky provázely po většinu jejich historie, i když mnohdy šlo o dost nepěkné věci. Ať už to byly právní spory s Kevinem McClorym ohledně Thunderballu, složitým vztahům pánů Broccoliho, Saltzmana a Conneryho nebo co si s Bondem počít po konci studené války a po 11. září. Nádherná vzpomínková montáž, která ve mně vyvolala silné emoce, především když mluvila Barbara Broccoli. Bez bondovek by popkulturní svět vypadal úplně jinak a ty filmy jsou prostě velká láska. Jsem napjatý, kam se agent Jejího Veličenstva bude ubírat v budoucnosti. Protože James Bond nikdy neříká "nikdy". ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Dokument, jenž rekapituluje 50 let Jamese Bonda. Zaměřuje se na osobnost Bonda a kdo stál za jeho zrodem. Tím nemyslím jen autora knižní předlohy, Iana Fleminga, ale i producenty filmových bondovek, neboť v podstatě oni vytvořili tento kulturní fenomén, který nás stále baví. Dokument se tedy nezaměřuje na filmy, ale hlavně na pozadí jejich natáčení. Také se zde objevují herci, kteří představovali agenta 007:)). ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dokument/PR toho nejhoršího ražení, vlastně je pouhou nafouknutou adorací rodiny Broccoliů. Naprosto nevyvážený film se strašně matoucí střihovou skladbou, ale to hlavní - rozhovory jsou neuvěřitelné nezajímavé, plytké, po ramenouch se jenom plácající prázdné kecy. Všechni jsme doteď přemýšleli jaký je názor Billa Clintona na agenta s povolením zabíjet. Hell yeah, už nemusím... Rozhodně si dokáži představit zajímavější dokument věnující se více filmům a fenoménu, méně politice a producentskému hašteření. 20 % ()

RakeW 

všechny recenze uživatele

Asi nic, co by se člověk nedozvěděl na IMDb či Wikipedii, ale je to velmi pěkně sestříhané i obsazené a archivní záběry mají tu správnou atmosféru (byť behind-the-scenes videomateriálu přímo z natáčení moc divák neuvidí). A aby nedošlo k mýlce, není to film o fimu (filmech) podle klasického schématu. Je to film o Bondovi, o jeho zrodu, vzestupech, pádech i zmrtvýchvstání. Byť film končí optimisticky, rozhodně se nelze při sledování ubránit pocitu, že se může historie opakovat. James je teď (Skyfall) opět na vrcholu, a je tudíž pravděpodobné, že se to v následujících letech zase nějak zvrtně (když ne komerčně, tak kvalitativně - viz Die Another Day). Naštěstí je James Bond nesmrtelný, takže se po případné přestávce určitě dočkáme dalšího nášupu... ()

Reklama

Reklama