Reklama

Reklama

Tapped Out

  • Kanada Tapped
Trailer 1

Obsahy(1)

Film s tematikou MMA (zmiešané bojové umenia) pojednáva a problémovom teenagerovi Michaelovi Shawovi (Cody Hackman), ktorý sa kvôli jednému zo svojich deliktov dostáva k verejno-prospešným prácam v miestnej škole karate. Skrz ňu sa vracia k tréningu a dostáva do sveta zápasov MMA. To mu umožní postaviť sa zoči-voči protivníkovi, ktorý zabil jeho rodičov.
V Tapped sa predstavia skutoční MMA zápasníci, ako Lyoto Machida, Anderson Silva a Krzysztof Soszynski, ktorého sme mali možnosť vidieť v komédii Profesor v ringu (2012). Vo filme si strihnú úlohy aj známi hollywoodski veteráni Michael Biehn a Martin Kove. (ywo666)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

matestlust 

všechny recenze uživatele

Taková klasická americká pohádka, jak z hovna utkat bič. Z bezcenýho blbečkase za pár týdnů stane zabiják nejvyššího kalibru, do toho stihne sbalit holku svýho srdce, pomstít rodinu a opravit si známky ve škole. Hold, tohle je Amerika, ta to jinak neumí. Jelikož jsem na tenhle klasickej cajdák u us filmů zvyklej, to ostatní ( boje a boje a boje ) natočeno super, takže za mě vlastně celkem spokojenost. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Klišé. Ale plní to svůj účel, film baví, má vysoké tempo a dobře se na postavy dívá. Souboje jsou přehledné, sice kolikrát viděné, ale zaujmou a to je si myslím důležité. A aj přes ten stereotypní příběh jsem se náramně bavil, kolikrát se to totiž vyvíjelo tak, jak bych nečekal. Hudba je naprosto skvělá a v hlavní roli je sympaťák, kterému se nedá nefandit a jeho chování je racionální, záporná postava je skutečně slizká a plní to co má. Takže sice kolikrát rozkopaný příběh a někde už souboje byli viděny, ale královsky jsem se bavil a o to mi šlo. 10/10 ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběhově neskutečně kýčovitá sračka, která pracuje výhradně s obšlehnutými motivy provařených žánrovek typu Karate Kid nebo krvavž Sport. Jen tu není šikmooký dědula, ale toho v plné míře nahrazuje Michael Biehn, který vypouští moudra o tom, že učení o mlácení lidí po držce není jen o mlácení lidí po držce. Navíc hlavní hrdina je nesympatické kopyto, kterému se nedá moc fandit. Krzysztof Soszynski v roli záporáka byl sice mazlík, ale ani on to příliš nezachraňoval. Vzhledem k tomu, že bylo jasné, jak to celé dopadne, měl jsem to sto chutí vypnout ještě před závěrečným bitkováním, ale díky bohům jsem to neudělal. Jakmile se totiž vlezlo do klece, začal úplně jiný film a některé souboje nedaly vydechnout. Tady bylo fakt vidět, že s nimi pracovali profíci, takže i ústřední vyžle vypadalo, že fakt něco umí. Jo, závěrečný střet působil už kvůli proporcím obou zápasníků celkem komicky, ale i ten stál nakonec za to. Za závěrečnou cca půlhodinu to za to celkem stálo. 60% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Hoci je Kanaďan Cody Hackman päťnásobným svetovým šampiónom v karate, jeho fyzické parametre nie sú žiadna sláva a keď stál v oktagone proti bývalému profesionálnemu UFC fighterovi Krzysztofovi Soszynskemu, spomenul som si na scény z Hobbita, v ktorých trpasličí princ Thorin Pavéza v boji čelil ozrutnému Azogovi z Morie. Shawovo víťazstvo na turnaji MMA, ktorému predchádzala letmá trojtýždňová príprava ako aj systém samotného turnaja, v rámci ktorého po troch zápasoch rozbitý a vyčerpaný borec v absolútnom finále nastúpi proti o tri čísla väčšiemu kolohnátovi, ktorý si dovtedy dopriaval šlofíka v publiku sú uveriteľné asi tak ako Jožko Vajda v pozícii seriálového lámača ženských sŕdc. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chalan narazí po 7 rokoch na dementa, ktorý mu zavraždil rodičov. Ten je teraz obľúbeným bojovníkom v miestnej MMA Fight Cage a tak sa nepríliš skúsený mlaďas rozhodne zúčastniť turnaja, aby sa prepracoval až k nemu a vykonal svoju pomstu. Normálne som si pri tom spomenul na starý dobrý Karate Tiger a podobné „coming of age“ bojovky, ktoré v 80´s – 90´s leteli, ale na um samozrejme príde aj novší, značne obľúbený Never Back Down, atd.. Na mladého bukvičiaka si síce treba chvíľu zvykať, no našťastie to má svižné tempo, dej sa nezdržuje so zbytočnosťami, Biehn ako charizmatický mentor v pohode ťahá neagresívne scénky a tie bitkárske sú zase zaujímavé vďaka nepríjemnému záporákovi (ten mi zase vystupovaním mierne pripomenul kultového Tong Poa z Van Dammovho Kickboxera). Takže nakoniec prekvapivo fajn. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Ve scéně, kdy veme Jen (Jess Brown) poprvé Michaela (Cody Hackman) na zápasy v kleci, v druhém zápase proti sobě nastupují borci se jmény Nick Maynard a Dominic Gray. Při spojení jejich příjmení vzniká jméno Gray Maynard, což je skutečný zápasník nejprestižnější MMA organizace na světě UFC. (Rohata krysa)
  • Zápasník Stone, na kterého narazí Michael (Cody Hackman)  během jeho druhého zápasu turnaje, je ve skutečnosti Sam Stout, kanadský veterán UFC. (Rohata krysa)
  • Predstaviteľ Michaela Shawa Cody Huckman je päťnásobný majster sveta v karate. Karate sa venuje aj predstaviteľ Cockburna Nick Bateman, ktorý začal s tréningom už vo veku 4 rokov a získal 4 svetové tituly v tomto športu. (ywo666)

Reklama

Reklama