Reklama

Reklama

111 dívek

(festivalový název)

Obsahy(1)

Satirická road movie s magickými motivy. Prezidentovi Íránu je adresován dopis 111 kurdských dívek. Požadují, aby jim stát našel manžely, jinak spáchají hromadnou sebevraždu. Do oblasti se spolu se svým asistentem a mladým průvodcem vydává vysoký státní úředník, aby tragédii zabránil. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (4)

buchli 

všechny recenze uživatele

Je to dobře natočené, žádná experimentální roztřesenina, jak by sliboval první záběr. Je tu i dost vtipných scén, ať už takových, které vyplývají z nám neznámého a dost absurdního prostředí, nebo čistě situačních. A příběh se zdárně vyvíjí - 3 různé postavy se vydávají na cestu, zdolávají překážky a sledují různé stopy, aby se nakonec dostali k titulním dívkám... Ale nedořešený závěr to celé shodí. Takže bavíte se, bavíte, bavíte, zainteresujete, a pak... nic. ()

Futt 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem od tohoto filmu zprvu příliš neočekávala, nakonec to byla zábava pramenící především z absurdních situací s kriticko-politickým podkladem, které potkávají vládního vyslance během cesty za kurdskými dívkami, jež plánují provést hromadnou sebevraždu na protest proti politické situaci ve své zemi. Jsem ráda, že závěr nám neservíruje jediné možné rozuzlení příběhu. Nemám ráda filmy, u kterých jsou možné desítky různých možností, jak skončí. (Jako by se tvůrcům nechtělo už dál přemýšlet a ukončí film předčasně v naději, že si s tím diváci nějak poradí.) Zde však máme pouze dvě možnosti. Pokud by se naplnila jedna, celé by to skončilo tragicky a depresivně, neboť celá ta cesta by byla k ničemu, naplnila-li by se druhá z možností, happyend by shodil politické vyznění. ()

Reklama

iz67 

všechny recenze uživatele

Stejně jako komentář "buchli". Ale ke konci výhrady nemám. Přeci jsme zjistili, že to není o chybějících chlapech, ale o Kurdech (jejich problémech kdekoli [Irán, Irák, Turecko]), a to asi prezidentský vyslanec svou přítomostí nevyřeší. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama