Reklama

Reklama

Peter Devereaux (P. Brosnan) je bývalý tajný agent CIA, co si užívá poklidného života ve švýcarském Lausanne do chvíle, než jej vyhledá jeho někdejší šéf. Ten jej přesvědčí, aby se vydal na další misi a z Moskvy eskortoval Nataliu Ulanovovou (M. Musliovic) – asistentku bývalého generála Arkadyje Federova (L. Ristovski) a horkého kandidáta na ruského prezidenta. Natalia je totiž ve skutečnosti agentkou pracující pro CIA. Té se podaří získat tajné informace z Federovova trezoru, které jej usvědčují z válečných zločinů v Čečensku. Netrvá to dlouho a Federov si této zrady všimne a chce ji dopadnout. Peter se k ní však dostává dřív než ostatní, ale během útěku je dle rozkazu zastřelena dalším agentem CIA a Peterovým bývalým žákem Davidem Masonem (L. Bracey). Těsně před svou smrtí stačí dát Peterovi usvědčující fotky a říct mu jedno jméno – Mira Filipova. O ní však nejsou žádné informace a jediný, kdo s ní byl v kontaktu, byla Alice Fournierová (O. Kurylenková). Peter se tak rozhodne Alice vypátrat, aby zjistil, proč musela Natalia – ve skutečnosti jeho utajená láska, zemřít. A aby toho dosáhl, je odhodlán se vypořádat se všemi, kteří mu budou stát v cestě. (Česká televize)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (281)

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Brosnan a Bond je zkrátka něco co sakra fungovalo a jeho Bonda jsem mu věřil. Řadím ho na stejný stupínek jako Sira Conneryho. Trvalo to dlouho, ale konečně je Pierce zpátky v rolích, které mu sakra jdou. Tihle agenti, trénovaní na všechno možné. To jsou filmy, kde tohohle charizmatickýho borce fakt rád vidím. Dočkal jsem se, ani ta přehnaná porce politiky mi nevadila. Byl jsem okouzlen jak středoškolačka na premiéře Stmívání. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrý film, co se týče tempa ... celých 108 minut budete napjatí jak struny a sledovat celkem fajn natočené akční scény. Co ovšem celý film nesmírně posílá do hranic průměru je scénář. Jinými slovy, hloupost a ještě jednou do očí bijící hloupost na druhou. Po některých brutálních hloupostech budete rádi, že film můžete kdykoliv zastavit a danou hloupost vydýchat (v lepším případě něčím zajíst). Škoda. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá akce se špionážním nádechem se starym dobrym nepřítelem čili Ivanem. Ošklivá Rusanda a agenti CIA si nedělají problémy s bouchačkama na veřejnosti, ulicemi Bělehradu znějí výbuchy a auta se tu prohánějí rychleji než na kdejaké rallye. A do toho pochopitelně spousta mrtvol, bez těch by to nešlo. Ex-007 sice už nemá ten šmrnc agenta Jejího Veličenstva, ale tady dokázal, že do starého železa ještě nepatří. Olga Kurylenko tady vypadala dobře a neurazil ani učedník s neokoukanou tváří Luka Braceyho. Kousků, které se vrací ke kořenům, přibývá a je to tak dobře. 80% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ex nula nula sedm už sice stojí na dvoře výkupny starého železa, ale pokud mu protivníci sami skáčou do střel, nemusí se bát, že přijde Prosinec.. Donaldsonův levně vypadající akční thriller, jenž se vlastní komplikovaností snaží zakrýt neoriginalitu a čeká, až se Olga převleče do něčeho méně pohodlného, vidím asi takhle. Princip práce tajného agenta je mimo jiné to, že na sebe nesmí upoutat pozornost a pokud snad jeho činnost přinese nějaký okázalý výstup (střelba, výbuchy, mrtvoly), musí to provést tak, aby se na danou záležitost co nejrychleji zapomnělo. A přesně tohle se nyní podařilo Rogerovi při výkonu povolání filmového režiséra.. Mimochodem, kdyby ta nelítostná sovětská vražedkyně kýchla bez kapesníku, půl Bělehradu by bylo pod vodou.. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Očima většiny: "Och, kvalitní erková akce, je to solidní, Brosnan má charizma, příběh je luxusní, napětí, spád, tempo, luxusní oldschool.." Můj pohled: "Chování postav je do puntíku příšerné. Brosnan vyfakuje svého žáčka v papírech a podřízne mu ženušku, kterou ten cápek zná asi několik hodin, sotva zaslechne její jméno a vídá se s ní osm týdnů. K tomu mu pomůže získat dcerušku a dojemný příběh má dojemný konec. "Kdo to po nás jde?!" "Deveraux. Nyní využije všechny svoje schopnosti a půjde po nás!" Od smíchu jsem chcípal okolo mýtů a legend o agentovi, který neovládá jediné bojové umění a v akci nepůsobí vůbec profesionálně ani přirozeně. Prostě někam přijde, bez přebíjení a krytí se za překážkou likviduje ostatní šašky, působící jako stativ. Příběh je debilní a upřímně jsem od první scény s Kurylenkovou přišel na ten neuvěřitelně neuvěřitelný zlom o její minulosti. Takže předvídatelnost. A co asi třistašedesáttisíc klišovitých dialogů a stereotyp z každý scény?! Závidím všem, kteří si to užili. Kdyby tu bylo alespoň něco nového, originálního, navíc ten zkurveně urychlený konec.... a nezachrání to asi tři slušný headshoty a ty rádoby hustý bitky." "Cos dělal Petře před týdnem?!" "No, žil svůj život." A mělo to tak zůstat ;)) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • Podľa spisu, ktorý možno vidieť vo filme, sa Devereaux narodil 16. mája 1953, čo sa zhoduje s dátumom narodenia jeho predstaviteľa Pierca Brosnana. (m.a.t.o.)
  • Když se Peter Deveraux (Pierce Brosnan ) a Alice Fournier (Olga Kurylenko ) vloupají do bytu, Peter Deveraux otevře lednici, kde je možné si ve dvířkách všimnout českého piva Pilsner Urquell. (CrownThomas)

Reklama

Reklama