Reklama

Reklama

Bulldog Boys

(TV film)
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 1996, 20 min

Obsahy(1)

Dokument České televize o pražské skupině skinheadů Bulldog Boot Boys Praha a také Vladimírovi Červeném, vydavateli časopisu Bulldog. Snaží se poukázat na názorové proudy, které tato skupina zaujímá, jejich život v subkultuře a aktivity jednotlivých členů. (xFelix)

Recenze (3)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Vladimír Červený je veterán pražskej skinheadskej scény. Vydával časopis Bulldog. Sformovala sa okolo neho skupina sympatizantov, ktorá si začala hovoriť Bulldog Boot Boys Prague Crew (BBB Crew). Vymedzili sa voči pravicovým white power skinheadom a tiež i voči ultra ľavicovým RASH (Red and Anarchist Skinheads) a komunistickým Red Skins. Začali sa hlásiť k myšlienkam SHARP (Skinheadi proti rasovým predsudkom). Identifikovali sa ako apolitickí skins, ktorí vyznávajú tradície pôvodného hnutia skinheads. V roku 1996 bol s členmi BBB Crew natočený krátky dokumentárny film, v ktorom otvorene prezentovali svoje názory. *** ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Bulldog je pes, kterej třeba má povahový rysy nebo vlastnosti jako každej normální skinhead." Zub času způsobil, že jsem se taky stal nedobrovolným skinheadem a tak jsem se rozhodl sebevzdělat tímto dokumentem. Moc se mi to nezdařilo, neboť odrůd skinheada bylo vypěstováno příliš mnoho a takové množství údajů jsem nepobral. Nicméně jsem rád, že mezi námi pobíhají nerasističtí a nepolitičtí skinheadi, protože já jsem dosud potkával plešouny pouze se zdviženou hnátou. Přesto nehodlám nikoho seznamovat s podrážkami svých bot, neboť se mi to jeví jako ubohé, ale "moudra" rebela Bukvičáka mi ještě dlouho budou znít v hlavě. To je evidentně mimořádný myslitel. ()

Reklama

Stíba 

všechny recenze uživatele

Je zajímavý kouknout na epizodu Kmenů a pak to porovnat s o 20 let starším autobiografickym dokumentem (byť ne zcela totožně koncipovanym) stejný komunity skinheadů. Je vidět že jak neradikální takhle komunita je, tak o to stálejší jsou její názory a hodnoty, který dodnes přetrvávaj bez přílišnejch změn. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama