Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wallace Avery je znechucen životem. Klasická krize středního věku - rozvedený, odloučený od mladičkého syna a nespokojený v lásce, se rozhodne udělat za svou minulostí tlustou čáru. Jako Arthur Newman se vydává na cestu do Terre Haute v Indianě, kde se chce stát profesionálním hráčem golfu v malém venkovském klubu. Z plánované cesty ho však vykolejí Michaela "Mike" Fitzgeralová. Ta brzy odhalí Arthurovo tajemství, stejně jako Arthur odhalí to její – Mike je kleptomanka na útěku před sebou samou. Láska kvete za každé situace a na cestě do Indiany pár nečekaně zjistí, že cizí životy mohou posloužit pro lepší pochopení těch vlastních. Rozvinou se bolestivá tajemství, vše začíná dávat smysl. Ale je opravdu možné začít znovu úplně od nuly? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (72)

adam9 

všechny recenze uživatele

Jak jsem byl z traileru nadšený, tak jsem nakonec vystřízlivěl společně s všeobecným hodnocením. Bohužel. Ani moje milovaná Emily a sympaťák Colin tento film nepozvedli výš než na průměr. Nemá to tu patřičnou jiskru vzhledem k námětu, tempo je pomalé, postavy jsou nedokončené. Pár záblesků srandy jsem pocítil a dokonce jsem se i zasmál díky Emily, ale nemohu se ubránit tomu, že to mohlo být mnohem mnohem lepší. Přitom stačilo trochu vyšperkovat ten scénář a nejspíš najmout i zkušenějšího režiséra. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Colin Firth se na hodinu a půl zaseknul v jedné herecké poloze, to Emily Blunt předvedla mnohem barvitější výkon. Faktem ale je, že role i poněkud vrtkavý scénář jí k tomu daly víc příležitostí. Wallace alias Arthur Newman byl zkrátka přesně takový mizerně naladěný suchar, jak ho Colin Firth ztvárnil. Film je to opravdu nevšední, lehčí existenciální drama pojaté jako road movie s komickými prvky, kterých je ale pomálu a zdaleka ne všechny fungují, jak by měly. Chemie mezi hlavním duem není žádná, ale to je v tomto případě v pořádku, protože tam ani být neměla. Jediné co je doopravdy sbližuje je touha začít znovu a jinak. Vedlejší linie s expřítelkyní byla zbytečná a i docela nudná. Když to shrnu, námět je dobrý, ale chtělo to víc zapracovat na scénáři, určitě kvalitnější režii a dalo se jít mnohem více do hloubky. ()

Reklama

Jermann 

všechny recenze uživatele

Sám se divím tomu, jaké snímky se mnou poslední dobou nejvíce hýbou .. ale bránit se nebudu. Arthur Newman je kousek pro zadumané přemýšlivce. Nejde moc o to, kam směřuje film , ale kam zamíří divákovy myšlenky při konfrontaci s klasickými tužbami po jiném životě a několika univerzálními skutečnostmi o nevratné a nesmazatelné minulosti .. blá blá blá. A svým způsobem to JE tak trochu komedie :) ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Co já jsem jenom schopen kvůli té Emilce všechno vytrpět! Dokonce i žvanivé fňukdrama o vyhořelém padesátníkovi, co si vymění občanku, narazí si feťáckou štětku, jedou spolu někam do prdele a sto minut melou pičoviny o ničem. No, scénáristka si patrně léčila mindrák z nadváhy, možná, že jí dokonce pošla její nejoblíbenější kočka nebo jí manžel zdrhl s ovcí, a až bude Mistrovství světa v urputném nudění, natuty získá některou z medailí! Ač je Emilka stále prudce píchatelná, tohle rozhodně nevytrhla a několikrát jsem měl dokonce neodolatelné nutkání zastrčit ho a pustit si raději něco o Džastýnu Bíbrovi. Kolín měl ve scénáři unylou chcíplou tresku s komplexy, takže se celou dobu tvářil děsně ublíženě, ale pokud rádi sledujete ultranudného chlapa, co musí sežrat feferonku, aby mu holka řvala u orálu, vyložte si můj odpad zase jako trapné pozérství. ()

vesper001 odpad!

všechny recenze uživatele

Žádnou flundru neznám, a ta částka taky nesouhlasí! Co to jako mělo bejt?! Pokud šlo o charitativní projekt, aby se scénáristi z ústavu pro mentálně neobdařené dočkali uplatnění, končím s kariérou filantopky. Fakt si neumím účast Colina a Emily vysvětlit jinak, než že se stali oběťmi vydírání nebo nějaké mozkové příhody. Anebo došly prachy, milý Watsone. Strašný. Mamlas Wolis vypadá, že každou chvíli uhyne (naděje vzplála, když se dusil hotdogem, muhaha) a Majk věrna svému jménu vypadá jako mohutně sjetá transka. Jejich páření je vhodné téma pro přednášku ze zoologie nazvanou Romance k zblití, kdyby se rozmnožili, měli by chlupaté děti. Před Zoufalcovou přítelkyní by vzala nohy na ramena i žloutenka a jeho potomek aspiruje stát se podobnou fňuknou, v jakou mu vypučel papá. Pro reprízu bych potřebovala lajnu dlouhou jak golfová hůl. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v roce 2011 v Severní Karolíně včetně Raleighu, Durhamu, Wilmingtonu a Farmontu. (..Lucas..)

Reklama

Reklama