Reklama

Reklama

Trójský poklad

(TV film)
  • Francie Troy's Lost Treasure
Francie, 2011, 52 min

Obsahy(1)

V roce 1870 zahájil archeolog Heinrich Schliemann vykopávky na kopci Hissarlik, v dnešním Turecku. Byl přesvědčený, že se zde nachází bájné město Trója. Snil o tom, že bude jednou spojeno s takovým objevem. Když kopal více než deset metrů hluboko, a narazil na hradbu se dvěma branami, okamžitě uvěřil, že to jsou brány Priamského paláce, popisované v Iliadě. Právě zde našel nečekaně velké množství šperků a zlatých předmětů, které označil jako „Priamský poklad“. Schlieman si tehdy jen stěží dokázal představit, jaký neobyčejný osud jeho objev bude mít. Tento poklad nesmírné hodnoty se ocitl uprostřed bojů a intrik dvacátého století. Putoval po Evropě a překonal různé historické zvraty. Žádaný, utajovaný, ukrývaný… Dodneška se o něm vedou spory. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic Rusům upřít, že tyto poklady nechtějí pustit z ruky. Když si vezmu třeba Švédy, ty nám taky nechtějí vrátit čertovskou bibli. Mají to prostě jako válečnou kořist a hotovo. Alespoň, že to v tichosti nedrží někde v depozitáři, to by bylo mnohem horší. Pokud jde o samotný dokument, tak frantíkům to moc nejde a občas jsou dialogy únavné. Lepší by bylo, kdyby to natočilo třeba bbc. U mě jen za 3 hvězdy. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Všechno jednou praskne. Čtyřicet let zatloukání, co to dalo práce, pak stačí jeden výrok převodkovaného Jelcina a „Priamský poklad“ opět spatřil světlo světa. Sice stále v Rusku, ale pořád lepší užitek, než schovaného v podzemí, jen pro oko vyvolených. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama