Reklama

Reklama

Neukdae sonyeon

  • Jižní Korea 늑대소년 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Matka sa spolu so svojimi dcérami presťahuje do veľkého domu na vidieku, pretože jej to odporučil lekár kvôli pľúcnemu ochoreniu vyskytujúcemu sa u staršej dcéry. Kým sa rodina snaží aklimatizovať sa v novom prostredí, staršia dcéra spozoruje v zamknutej miestnosti v stodole divokého chlapca. Matka rodiny sa ho ujíma v domnení, že je to sirota vyrastajúca na okraji spoločnosti s nespoločenskou povahou. Staršia dcéra ho postupne učí základným návykom stravovania a správania sa, aby mohol žiť ako normálny človek. Chlapec, ktorý sa čím ďalej tým viac o staršiu dcéru zaujíma, však skrýva tajomstvo. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

ainny 

všechny recenze uživatele

Jsem už nějaká otrlá či co... Film se mi líbil, ale slzy se nekonaly. Nevím, kde se zasekly, protože jako profesionální plačka bych se uživila naprosto s přehledem. Na nedělní odpoledne to byla dobrá volba. Ale jedno ale tu zůstalo. No, třeba na to přijdu, až si to pustím podruhé. A pak těch hvězdiček bude pět. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Do filmu se mi dlouho nechtělo, jelikož smrděl na hony daleko korejskou odpověďí na otravnou západní módu nadpřirozených mezidruhových romancí pro náctileté divačky. Bohužel korejský zástupce souputníky ze Západu kvalitou nepřebíjí. Únavná hromada subžánrových klišé, včetně archetypálních postav (slizký zlosyn nadbihající hrdince, dobrácky soused, "agenti"), v přemrštěné stopáži a přesvícené denní scény evokující televizní inscenaci. To mi vadilo nejvíce. Ke cti snímku lze říct, že chemie mezi ústředními představiteli v něm je a romantická linie jakž takž funguje. 5/10 ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to vydarený čiastočne hororovo ladený romantický film. Má dosť dobrý príbeh o mladom dievčati, ktoré sa spolu so svojou matkou a sestrou presťahujú na vidiek kvôli čerstvému vzduchu, pretože trpí pľúcnym ochorením. Čoskoro pri dome nájdu zdivočeného chlapca bez spoločenských návykov a tak ho vezmú k sebe, pričom medzi ním a dievčaťom vznikne puto, no čoskoro si uvedomujú, že nie je len zdivočenou sirotou, čo im kvôli cudzím ľuďom môže priniesť aj mnohé problémy. Spracovanie sa mi páči, ale stále sa z toho dalo získať aj viac. Po bezproblémovej úvodnej sekvencii zo súčasnosti sa už začne hlavný dej v minulosti, síce všetko ide podľa očakávaní, nič tu výraznejšie neprekvapí, ale hlavne celú prvú polovicu s tým nemám žiadny problém, sadlo mi to výborne, skvelo podané vzťahy medzi všetkými zúčastnenými, no samozrejme hlavne medzi dievčaťom a chlapcom, spoločné trénovanie a postupné prehlbovanie ich puta, všetko sa mi to veľmi páčilo. Ale v druhej polovici to už predsa len o niečo zoslabne, stále sa na to pozerá viac než dobre, ale zatiaľ čo predtým to bolo tak príjemne čisté, teraz už to začne byť také akčnejšie a dobrodružnejšie, kvôli mnohým problémom sa naruší vzťah medzi hlavnou dvojicou a toto mi už sadlo menej. A kvôli tomuto som si už dostatočne nevychutnal ani záverečnú fázu, ktorá inak mohla byť perfektná. Čo sa týka tej akčnejšej, prípadne hororovej stránky, vidno, že toto je v prvom rade romantický štýl a tak toho je tu minimum, ale som aj rád, pretože práve tieto sekvencie mi prišli z celého filmu najslabšie, obzvlášť prvá scéna s premenou na vlkodlaka. A navyše musím spomenúť, že to nie je práve najtypickejší vlkodlak, v tomto filme funguje na iných princípoch, než obvykle, svojim pojatím mi skôr pripomenul Hulka. Herecké obsadenie je skvelé, perfektná Park Bo-Young v hlavnej úlohe, získala si ma okamžite, veľmi dobrý Song Joong-Ki, síce jemu to už trvalo o niečo dlhšie, ale zahral to prvotriedne, k tomu sympatická Jang Yeong-Nam v úlohe matky a viacero zaujímavých vedľajších postáv, tu nemám čo vytknúť. Réžia a technická stránka sú výborné, ale lepšie je zvládnutá práve tá čistá prvá polovica, ktorá mi prišla prvotriedna. A kvôli tomu už u mňa neskôr nefungovali emócie. Takže celkovo som dosť spokojný, len ma mrzí tá druhá polovica. Sama o sebe je tiež dostatočne kvalitná, no v porovnaní s prvou mi príde horšia. Ale aj tak vydarený film, ktorý si kľudne pozriem znovu. 79% ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Letos můj první shlédnutý film z Koreje, který se nádherně povedl a i když bych ho přirovnal k něčemu jako hodně lehký remake Tarzana a Twilight, tak ani jeden ze zmíněných filmů není tak krásný jako Werewolf Boy, který předčil mé očekávání. Tenhle snímek mi po dlouhé době vyrazil dech a byl to jeden z mála, kde mi přišlo těch 122 minut jako prchavý okamžik. Krásný procítěný film, o lásce, strachu a věčnosti. 85% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte rádi romanci, která je funkční, romanci, která funguje i přesto, že jsou v ní fantastické prvky, rozhodně se na snímek „Neuk-dae-so-nyeon“. Je na něm krásně vidět, že by „Twilight“ mohl fungovat i po stránce kvality, nikoli jen kvantity. Stačí jenom podávat ten příběh tak, aby to nebylo děsivě prvoplánové a v konečném důsledku směšně trapné. „Neuk-dae-so-nyeon“ je silný příběh a doslova mi svou pomalou poetikou a krásou obrazu uhranul. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Románová verze "Werewolf Boy" byla uvedena na pulty knihkupectví dne 31. října 2012, jejím autorem je Kim Mi-Ri a knihu publikovalo vydavatelství Publishing Esoope v Jižní Koreji. Román je založen na filmu. (Dragoni)
  • Aby se naučil psí mimiku a pohyby, zhlédl Joong-ki Song (Chul-Su) mnoho dokumentárních filmů a také studoval chování psů na ulici. (Jirka_Šč)
  • Natáčení začalo 21.prosince 2011 v jihokorejském Jeonju. (Dragoni)

Reklama

Reklama