Reklama

Reklama

Year with Armin van Buuren, A

všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Nizozemsko, 2012, 52 min

Obsahy(1)

Obyčejný člověk, který vede neobyčejný život. Superhvězda DJingu, Armin van Buuren, žije tak, jak by si mnoho z nás mohlo nechat jenom zdát. S vytrvalou vášní pro hudbu se tento rozený perfekcionista snaží zůstat na vrcholu, s čímž souvisí vypořádávání se s každodenním tlakem. Rok v životě Armina van Buurena vám poskytne bližší pohled na člověka stojícího v popředí nizozemského DJingu. Pojďme strávit jeden výjimečný rok jeho bouřlivého života…
Davy skandují jeho jméno. Lidé si ho všude fotografují. Je vždy v pohybu, z jednoho klubu do druhého. Dny strávené v letadlech pro pár hodin toho, co mu jde nejlíp: potěšit dav. Nebýt lásky k muzice, Armin van Buuren by nikdy nebyl tam, kde teď je. Čtyřnásobný vítěz po sobě v anketě DJ Mag Top 100 a rytíř, na kterého byl pasován královnou své domovské země. Strůjce jedné z nejdéle vysílaných show v rádiu na poli dějin taneční hudby a majitel vydavatelství A State of Trance. Ale také manžel Eriky, lásky jeho života, a otec dcery Fenny. Věrný přítel k těm, kdo pochopí jeho nedostatek volného času a milující člen vřelé rodiny.
Tento dokument vás vezme z jeho domova přes letiště s osobními tryskáči až přímo na párty. Ukáže vám osamělost prázdného hotelového pokoje a zavede vás až do samého žáru chvíle, kdy tisíce fanoušků očekávají svého hrdinu. Odhalí jeho perfekcionismus a neúprosné úsilí, stejně jako závislost na muzice. Od příprav světového turné k albu "Mirage" a telefonátu, který mu prozradí, zda si udrží první příčku v DJ Top 100, až po prohlídku domu, ve kterém vyrůstal a oznámení v rádiu, že bude otcem. Rok v životě Armina van Buurena není dalším zákulisním dokumentem. Je to Armin van Buuren, osobně. (mrx.friend)

(více)

Recenze (9)

Vassa91 

všechny recenze uživatele

Žijící legenda moderní elektronické hudby a jeden ze spoluzakladatelů žánru Trance a dokument o něm? To musím vidět. Armin je bůh a přes to, že je to velmi jednostraně natočeno, tak stejně člověk "žere každé slovo" a nemůže se nabažit těch jeho melodií. Osobně jsem ho zažil v Ostravě a musím říct, že tak jako on to s lidma nikdo neumí. Nicméně zpátky k filmu. Něco tak vyjímečného v hudebně-dokumentaristickém žánru se jen tak nevidí a když k tomu připočteme, že to není o nikom, koho bychom znali jen z hodin dějepisu nebo z vyprávění našich maminek či babiček, nedá se hodnotit jinak, než nejlépe. Jediné, co mi na konci vadilo je to, že je konec. Umím si to představit o chlup delší. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Upustím teď od subjektivity v tom smyslu, že Armin co do hudební produkce momentálně v mých očích pomalu, ale jistě upadá, a pokusím se zaměřit na dokument objektivně. Těch pět hvězd totiž hlavně patří tomu, jak je film exkluzivní, jedinečnej a jak moc mě potěšil, až mě zamrzela ta pouhopouhá skorohodinka. Co víc si totiž fanda trancové muziky může přát, než se trochu pošťourat v osobním životě jedné z největších hvězd a zakladatelů tohoto žánru a nakouknout trochu i jinam, než pouze mezi tančící davy plný euforie, před mixážní pult kteréhokoli disk-žokeje, zkrátka vidět jen další sestřih nějaké párty? Dokument je opět samozřejmě okatě přespříliš jednostranný (jako že s nějakým špatným slůvkem na Arminovu stranu zrovna nepočítejte), ale dá se od toho odhlídnout. Jinak určitě zajímavé v každém ohledu. Ano, věřím tomu, že Armin by se pro fandy rozkrájel. Tím spíš mi potom bylo občas líto manželky, protože jsem měl pocit, že ji Armin suverénně přehlíží. Osobně mě to vede k zamyšlení (nejen u Armina) - dá se skutečně vést smysluplný partnerský vztah, pokud "máte na starosti" vlastní hudební vydavatelství (jasně, Armada už je dneska tak velká, že žezlo se tu dá předat prakticky komukoli a maká tu hafo poslíčků, ale--), jezdíte po šňůře, trávíte čas ve studiu na nových skladbách, pravidelně týden co týden chystáte dvouhodinovou radioshow, atd.? Jinak bylo milý vidět, že i přes ta léta popularity bývá Armin před těsným příchodem na stage trochu nervózní. Co už však milý vidět nebylo? Objímání se s Davidem Guettou. No, co bych rád napsal na konec? Nebylo to náhodou nějak takhle? "Trance je svým způsobem druh náboženství. Ještě nikdy jsem neviděl, že by nějaký hudební žánr lidi tolik stmeloval." [:-} ()

Reklama

BlaXxer 

všechny recenze uživatele

Po celý čas dokumentu som mal zimomriavky... Každého fanúšika Armina (a trance nadšencov všeobecne) to musí chytiť za srdce. Veľmi zaujímavé rozprávanie DJ-a o jeho kariére striedajú nabušené eventy a vystúpenia preplnených sál eufóriou nabitých milovníkov trancovej hudby. Armin tu úprimne rozpráva o jeho veľmi silnom vzťahu k hudbe, ktorej odovzdáva maximum času a energie a každé vystúpenie opisuje ako neopakovateľný okamih v živote. Jediná chyba na tom všetkom je necelá hodinová stopáž. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Nizozemský trancový bůh v dokonalém dokumentu, pro mě pan DJ, DJ č1. Nizozemsko je doslova líhní na elitní DJe a obzvlášť trancové, ale Armin mě přirostl k srdci úplně nejvíce, sice jsem byl mírně zklamán při jeho vystoupení v Praze 2006 (Transmission 2), ale nic to nezměnilo co pro mě tento chlapík znamená. ARMIN ONLY! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Tak díky Tiestovi, Arminovi a Ferrymu jsem od léta roku 2007 začal poslouchat Trance, styl, který mě konečně dokázal naplnit. První song co jsem od Armina slyšel byl Rush Hour a dodnes ho miluju. Momentálně už ale poslouchám víc hudebních stylů. V tomto dokumentu se ukazuje skromná tvář jednoho z největších DJů světa. Pro Armina není tvoření hudby jen vydělávání peněz, jako to je pro některé jiné, ale je to jeho vášní a miluje své fanoušky. Právem skončil v anketě DJ Mag několikrát na prvním místě. Škoda jen, že od minulého roku (2012) se Trance vytrácí a mění se na nudnější House. Bohužel Arminovo nejnovější album se mně moc nelíbilo. Neříkám že je špatné, ale mému vkusu se vzdálilo, sice jsem ho jen prolítl, ale žádný song mě nedokázal zaujmout. Jinak tomuto člověku musím poděkovat, i díky němu bych jednou chtěl navštívit Nizozemsko, líheň nejlepších producentů Tranceu. ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natáčen od listopadu 2010 do listopadu 2011. (mrx.friend)

Reklama

Reklama