Reklama

Reklama

Pohled zevnitř: Nejhorší ruská vězení

(TV film)
  • Česko Nejhorší ruská vězení (více)

Obsahy(1)

Poprvé se mezinárodnímu štábu podařilo natáčet uvnitř ruských věznic, které jsou proslulé svojí tvrdostí. Jak to vevnitř vypadá a kdo si tam odpykává trest? Připravte se na něco, co jste ještě neviděli: nahlédnete do nitra vězení v Rusku. Od vězeňského tábora na Sibiři, kde se teploty propadají 50 stupňů pod bod mrazu, až po nejpřísněji střežené budovy, ve kterých kanibalové, teroristé a sérioví vrazi dožívají zbytky svých dní zavřeni v klecích jako zvířata. Uvnitř Centra Vladimir, které bylo postaveno před více než 200 lety a je nejstarším vězeňským zařízením na evropském kontinentu, se jeden trestanec rozpovídá o tom, jak zabil svého švagra, protože rušil dceřin klidný spánek. Ve vězení zvaném Černý delfín kanibal otevřeně popisuje svůj zločin, odhaluje, jak vařil, pekl a jedl zavražděnou oběť. Na Sibiři se seznámíme se dvěma přáteli, kteří se musí rozejít. První bude propuštěný na podmínku, ale druhý musí zůstat za mřížemi. (TV Prima)

(více)

Recenze (15)

ghatos 

všechny recenze uživatele

Mají to vymazlené. Evidentně ví, co dělají...zkušenosti mají velké. Černý delfín je sympatická věznice. Ředitel nebere ubytované, ani jako lidi. Jinak tohle jsou fajnový pomocníci - Kavkazský pastevecký pes, též kavkazský ovčák nebo zkráceně kavkazák) je psí plemeno, původně určené k obraně a hlídaní dobytka. 75%. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Ruská propaganda na téma udržování pořádku a bezpečnosti.. parafráze "prý dochází k týrání vězňů, žádný si nám ale na nic nestěžoval". Sonda poměrně zajímavá co se týče prostředí, nutné však brát s rezervou vše co je řečeno.. přece by Rusko samo dobrovolně sebe neukazovalo ve špatném světle. Jo a abych nezapomněl, pobavilo mě "a když se zabijí, máme pak špatné výsledky". ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Každý svého štěstí strůjcem. Rozhodně nemíním vězně jakkoliv obhajovat ani brečet nad jejich krutým osudem, nicméně v Rusku se s nimi opravdu nikdo nemaže a ty první dvě věznice byly pěkně drsné. Já bych se nikdy do vězení nechtěl dostat, ale bylo by potřeba řádně přitvrdit i tady a ne, že tam naši vězni chodí na „rekreační pobyt s televizí a posilovnou“. Měli by dostat pořádně do těla a žrát jen chleba – pít vodu – žádné úlevy a trest si odmakat. Jasně, někdo se tam dostane nešťastnou shodou okolností, ale takových je minimum. A Rusáci se s nikým nemažou, z těch psů šel vážně strach i přes monitor. ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Kde chládek je mráz.¬         Rozdílně od televizního dokumentu "Věznice s maximální ostrahou", ukazující život v přísném vězení státu Indiana, se mi tento dokument o srovnatelném vězení ruském nejevil jako dopředu připravené, nakašírované divadelní představení. Dokument o ruském "Černém delfínu" působil na mě tak, jako by kamera natáčela živě skutečný život v této věznici. Podmínky v obou výše uvedených věznicích jsou jistě značně rozdílné, ale mně se to jevilo, že i oka kamer obou dokumentů byla značně jiná. Ať tak či tak, tento dokument je živě, dobře natočen; a také věrohodně. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Aj keď to je dokument príliš strojený, (scenár zrejme prešiel viacerými kontrolami a schvaľovačkami) predsa to má nejakú "výpovednú hodnotu". Ten čierny delfín pôsobil veľmi odstrašujúco - , kde trest smrti by bol pre väzňov skôr akt milosrdenstva. Kto vie ako to bude vyzerať tam o desať rokov keby sa tam režisér aj s kamerou vrátili. Škoda, že nepovolili rozhovor alebo aspoň neposkytli údaj o najstaršom väzňovi v tomto zariadení (fakt by ma zaujímalo koľko tam človek v takých podmienkach vydrží). Zarážajúce boli aj tlsté býčie krky dozorcov a veliteľov v porovnaní s chudými postavami a strhanými tvárami väzňov. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama