Reklama

Reklama

Děvče se zavazadlem

  • Československo Děvče s kufříkem (více)

Obsahy(1)

Mladá barová zpěvačka Aida pracuje v lázních Riccione, je svobodnou matkou a pro svého syna hledá otce. Kvůli svému svědomí se zřekne lásky mladého chlapce, který se do ní zamiluje, což ji těžce citově poznamená. (MVanis)

Recenze (5)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Mimořádně přesvědčivá studie nemožnosti dosáhnout skutečné lásky v tomto slzavém údolí. „Všichni muži“ krásnou zpěvačku Aidu jen zneužívají. Soužití s nimi je koncertem přetvářek, jimž tato poraněná bytost postupně přestává důvěřovat. Jediný, kdo ji může upřímně milovat, je dítě, které vyrůstá daleko od ní, a chlapec, vlastně také ještě dítě, na jehož lásku ale nemá právo (jak cítí a jak ji poučí chlapcův vychovatel, starý kněz). Zurliniho film mne vedle vlastního příběhu nadchl jak úžasnou souhrou obou hlavních postav, jejich dokonalým bezeslovným hraním a opojným vykreslením dějiště (obzvláště atmosféry večerní a noční Parmy nasycená chlapcovým pocitem osvobození se). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prazdne citove vydieranie a bezduche tlachacky o medziludskych vztahoch : presne o tomto je La ragazza con la Valigia. Caludia Cardinale odviedla len priemernu pracu, film sama neutiahne. 50 % ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Claudia Cardinale potvrdila, že dokáže zvládnuť celý film. Tento jej poskytol priehršť hereckých možností od temperamentu po citlivosť a jemnosť. Pomohol jej scenár, ktorý rozpráva o mladučkej naivnej Aide a jej stretnutí s ozajstnou láskou šestnásťročného študenta Lorenza ( presvedčivý Jacques Perrin ). Samotný príbeh je vyrozprávaný pomalým tempom, dbá na jednotlivé scény, filmárska precíznosť cibrí povahu snímku. Tretí komentár. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Film se v našich kinech uváděl pod názvem Děvče s kufříkem. (MVanis)

Reklama

Reklama