Reklama

Reklama

Plurality

Krátkometrážní / Akční / Sci-Fi / Thriller
USA, 2012, 14 min

V nedaleké budoucnosti v New Yorku... Byla spuštěna tzv. Benthamova síť, technologický zázrak, který nahradil kreditní karty, pasy, karty sociálního pojištění a další identifikační prostředky. Jediným dotykem, kdy si Síť odebere malý vzorek DNA, dokáže okamžitě identifikovat každého člověka. K tomuto výdobytku techniky dostali přístup strážci zákona a během několika měsíců byla téměř vymýcena kriminalita. V poslední době se však začínají objevovat zvláštní anomálie, a to zdvojené identity. Jedna z nich je jiná než všechny ostatní a zdá se, že o budoucnosti celého světa se bude rozhodovat právě teď... (PetrPan)

(více)

Recenze (41)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Komentář uživatele Helo – "A teď pokračování ve formě velkého filmu, prosím" – je jasným důkazem toho, že virální sondy-návnady, na které se chytají potenciální diváci potenciálních filmů nebo seriálů, fungují přesně podle záměrů prodavačů snů. Zároveň komentář ukazuje, že ani X-tá variace na kyberpunkové téma blízké budoucnosti neuondá návnadou probuzený zájem, což je dalším důkazem toho, že člověku stačí povědět začátek příběhu a vynechat konec, aby ho začala hlodat zvědavost. Přesto se obávám, že ani dopovězený příběh, ani konec nebude ničím objevným, protože vše nasvědčuje tomu, že lidstvo dnes nevidí za horizont zítřejších událostí. Osobně tipuji, že případný velký film Plurality bude jen mixem Terminátora a Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediho. Jinak lidstvo již nějakou dobu v síti je a vypadá na to, že si v ní nejen libuje, ale rádo se vzdá i posledních zbytků lidské svobody, pokud to přinese ještě větší pohodlí. ()

lajkus 

všechny recenze uživatele

Vypadá to hezky, ale je to hodně pitomé....Lidé z blízké budoucnosti jsou retardi, co se moc nepozastavují nad tím, že lidi přicházej z budoucnosti a chtějí je něčím varovat, místo toho tyto návštěvníky šoupaj do vězení. Lidé z daleké minulosti jsou také velcí retardi, místo toho, aby se vrátili v čase do doby než byla Síť založena, vracej se do doby kdy je síť aktivní a pak blbě čuměj, utíkaj a nechaj se chytit. O samotné Síti víme prd, její hrozba na mě dojem neudělala, je to umělá inteligence? operuje též jinde než v New Yorku? Pokud by tento slepenec všemožných klišé někdo roztáhnul na celovečerák, tak z toho nevznikne nic jiného než průměrný film s tunama klišé, které jsme už stokrát viděli.... (Minority report, všechny díly Terminátora, Looper, 12 opic, Zdrojový kód a mnoho dalších).... ()

Reklama

redwik 

všechny recenze uživatele

Prečo tak veľa krátkometrážnych filmov skončí v tom najlepšom? Normálne neviem, čo si mám myslieť. Počas posledných štrnástich minút ma príbeh dostával do varu, a odrazu koniec. "My chceme viac!", isto kričia ľudia po dopozeraní tohto sci-fi. Bolo by pekné vidieť nejaké pokračovanie, najlepšie celovečerné. I keď sa nič extra nestalo, nestihol som sa nudiť. A vyzerá to naozaj profesionálne! ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námety z pretechnizovanej budúcnosti nepatria zrovna medzi tie, ktoré by som žral. Ale toto bolo fakt schopné, dokonca by som povedal, že aj vhodné na celovečerný film. Zaujímavá predstava budúcnosti, kde bude síce vládnuť bezpečnosť, ale na úkor súkromia. Výborné prevedenie (aj keď trochu prehnané), a v tom ešte aj tá zápletka... Veľmi dobré! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama