Reklama

Reklama

Příběh

(TV film)
všechny plakáty
Itálie / Francie / Západní Německo / Španělsko, 1986, 240 min

Obsahy(1)

Filmová adaptace stejnojmenného románu Elsy Moranteové. Strhující příběh Římanky Idy (Claudia Cardinalová), která je poloviční Židovkou, začíná v roce 1940, kdy Itálie vstoupila po boku hitlerovského Německa do války. V dusné atmosféře plné strachu a nebezpečí se odvíjí drama matky a jejích dvou synů. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľká hodnota tohto filmu je v popísaní života za Mussoliniho vo vojnovom období z pohľadu bežného človeka, bežnej ženy. Máme tu i dobové výjavy, scenár pridáva dramatickú zložku – znásilnenie, výchova deti v chudobe a ako slobodná matka, smrť všade navôkol. 150 minútový materiál prináša však i hluché scény, dlhšie rozhovory, ktoré majú síce vyjadriť životné pocity, ale dej nejako prudšie neposúvajú. Fanúšikovia druhej svetovej vojny a Cladie Cardinale si ale prídu na svoje. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Mimořádně silné, dojemné drama matky a jejích dvou synů se odehrává během druhé světové války v Itálii. Překvapila mě Claudia Cardinale, nečekala jsem jí v takové roli a to, jak dokázala vyjádřit mateřskou lásku, něhu i smutek a zoufalství mi téměř vyrazilo dech. Výborní byli i její dva klučinové, zvláště malý Useppe. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Taliansko v roku 1940, 2. svetová vojna, utrpenie ľudí, znásilnenia a ich následky, koniec vojny, ťažké hospodárske, materiálne dôsledky ale predovšetkým psychické následky to všetko sa v úplnej nahote objavuje v tomto filme. Doplňovaný je autentickými dobovými zábermi a historický je úplne presný. Odchod expedičného talianskeho zboru si pozrite vo filme Šli na východ, 1965. Prvé zatknutie Mussoliniho, jeho vyslobodenie Ottom Skorzenym, film z roku 2010, vznik Mussoliniho nacistickej fašistickej republiky Sallo , odsun talianskych židov do koncentračných táborov. Všetky tieto udalosti boli zhutnené v živote učiteľky Idy a jej rodiny v priebehu a po 2. svetovej vojne v Taliansku ()

corona 

všechny recenze uživatele

strhujúci a surový film z II. svetovej vojny u nás vysielaný pod názvom Príbeh, o Talianke Ide /skvelá Cardinale/ a jej malého syna Useppeho, s ktorým prežije celú vojnu, aby o neho na jej konci prišla ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Do tří pokračování rozdělený příběh římanky Idy, poloviční židovky s malým synkem, od znásilnění až po trpký konec. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Můžu hodnotit film, který jsem viděl, když mi nebylo ani deset let? Že jsem jej konečně našel (název jsem neznal, a i kdybych ho znal, tak by to asi taky nebylo moc snadné hledání) svědčí o tom, jak hluboký dojem ve mně zanechal. Pamatuji si pohnutý příběh matky i skvělý vztah velkého a malého bratra. Také mi utkvěla v paměti jaká si dějová linie s vojákem. Jsem si jistý, že dnes bych hodnotil stejně. ()

Maria-Rosa 

všechny recenze uživatele

Drama od začátku až do konce, vynikající herecké výkony a konstatování, že válka byla hrozná a po ní to bylo ještě horší.Tohle prožít bych opravdu nikomu nepřála, ale shlédnout tohle filmové dílo bych doporučovala všem. ()

Igy007 

všechny recenze uživatele

Viděno cca. před pětatřiceti lety; silný zážitek. Hodně to se mnou zašejkovalo. Je to pozoruhodný film, který ale nedoporučuji citlivějším divákům. Temný a velmi smutný příběh. Obligátně excelentní hraní CC. ()

Reklama

Reklama