Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hyeong-Do je profesionálnym zabijakom pracujúcim pre spoločnosť, ktorá vystupuje pod menom Metal Trading. Na jednej akcii spolupracuje s dvadsaťročným mužom menom Hyun-Yi, ktorého po skončení akcie musí zabiť. Hyun-Yi ho žiada o láskavosť. Hyeong-Do návštívi domov Hyun-Yia, kde stretne jeho matku Su-Yeon. Su-Yeon je bývalá speváčka, ktorú Hyeong-Do v minulosti obdivoval. Pocity viny nad jeho krvavou minulosťou ho privedie k rozhodnutiu opustiť svoju prácu. Jeho spoločnosť to vníma ako zradu a Hyeong-Do sa stáva štvancom. (ČSFD)

(více)

Recenze (33)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Taková asijská variance na Jasona Bournea. Zabiják, odpadnuvší od 'firmy', což mu firma nemůže odpustit, zrazen a následně jdouc firmě po krku. V podstatě tu není klaďasů, takřka všichni jsou záporáci, ale hlavní postava má vývoj a cíl. Dobře zvládnutá akce, která i dobře to vypadá, kamera se povedla a i hudba seděla k tomu, co se dělo na obrazovce. Překvapení, spokojenost. Ačkoliv nejde o žádný inovativní scénář, zpracování a výsledek jsou kvalitní. Pomalu vyprávěné, ale gradující a dobré. A rozumná délka 96 minut tomu také pomohla. Díky posílám do JIžní Koreje. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pomalu vyprávěná akční melodramata o profesionálních zabijácích, kteří poznají lásku a v důsledku toho začnou pochybovat o svém dosavadním životě mají zřejmě rádi ve většině asijských zemí (mimo Koreu třeba i v Hongkongu nebo jižní Indii). Company Man je očividně nízkorozpočtový a nepříliš ambiciózní film (nepříjemně digitální estetika daná pravděpodobně levnější kamerou, slabé CGI efekty), jenž je však zajímavý tím, že zmíněné otřepané schéma inovativně rozšiřuje o společenskou kritiku - prohnilá mafiánská organizace, v níž působí hlavní hrdina se totiž skrývá za masku dobře fungující seriózní organizace a její činnost je prostoupená "korporátním přístupem". ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Úvodní scéna mi dala naději, že nepůjde jen o průměrnou střílečku, a že film bude mít i zajímavý příběh a něco navíc. Tahle moje představa se však bohužel velmi brzy rozplynula. Ne že by mě So Ji-sub nudil, ale scénář nepřichází vůbec s ničím překvapivým. Jde o ten nejklasičtější film o pomstě. Takový, jaký si asi každý korejský herec potřebuje za svoji kariéru aspoň jednou střihnout. Zejména ke konci filmu šel cítit slabší rozpočet, který se podepsal hlavně na kameře, akční choreografie byla ale i tak dobře koukatelná. 3,5* ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý spíš triller bych řekl. Filmek má pomalé tempo, spíš se v něm hodně mluví, ale akční scény, i když jich není mnoho, jsou parádně natočené se skvělou choreografií. Hodně mi to připomínalo film Drive, ale ten mě nudil. Tady to má prostě lepší atmosféru a ne moc mluvný hlavní hrdina nevozí nudně nějakou slepici po městě jen tak. Hlavní hrdina se do stylu filmu hodí a když dojde na bitky, tak je vidět že je zvládá parádně. Celkově mě to hodně chytlo a dávám tomu 80% :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NIKDY JSEM SI NEDOKÁZAL PŘEDSTAVIT, ŽE JEDNOU FIRMU OPUSTÍM. ŽE SE VĚCI TAKTO VYVINULI, JE LÍTO NEJVÍC MĚ, SAMÉMU..…“ /// Všechno to začalo darovanou vizitkou… Úklidová firma. To máte všelijaký čističe a zakázky, po kterejch musí zůstat čistej nejen vzduch, ale i podlaha. Hyeong má před sebou slibnou kariéru, ale co když by chtěl vystoupit z rozjetýho vlaku? Nebo… (se to stydím napsat…), co když ho z toho vlaku … Příběh je pomalej. V poklidu ukazuje co a jak, teda pokuď zrovna nemá bejt akce, i když u tý první si říkám: ,,no to určitě“. Ovšem, že bych se nudil – to ne. Možná proto, že Ji-seob So (pičo, dobrý jméno!) je sympaťák, možná kvůli tomu lehkýmu napětí, ale nejspíš kvůli tý akci, která hlavně v tý závěrečný půlhoďce, dělá z nonšalantního příběhu lehce thrillerovou záležitost. Fakt solidní nejen ruční práce, o který prozradit víc by byl nechutnej spoiler. Možná bude lepší napsat, že jsem tady nezaznamenal žádný debilní chování a že na korejskej film stopáž 96 minut …. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se seknout s uklízením. 2.) Zjistím, že na nasranýho frajera s nožem, furt nejvíc platí bouchačka. 3.) Thx za titule ,,majo0007“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama