Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý sebevědomý a ambiciózní mladý muž jménem Guido, se po dlouhé době vrací do své milované rodné Itálie. Deset let těžce pracoval na ropných vrtných plošinách v Perském zálivu. Vyplatilo se. Teď přijíždí domů s pěkným balíkem peněz, který mu umožní otevřít si hezký klenotnický krámeček, o jakém vždy snil. Hlavně už nebude muset nikomu posluhovat, protože se vrací do své krásné země a bude svým pánem. Itálie se ale za těch deset let poněkud změnila!!! (Vapet Production)

(více)

Recenze (59)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi narozdíl od předchozích Fantozziů přišel už zábavnější a milejší. I když ani zde nechybí určitá přehnanost, se kterou se režisér trefuje do poměrů v Itálii, zmítanou násilím, velkou kriminalitou a s mládeží, která z nedostatku hodnot a nechutí přijmout spotřební život se stylizují do póz a rolí, jen proto aby rebelovali proti světu dospělých. Guido Belardinelli (Paolo Villagio) si chce po návratu do vlasti splnit sen v podobě otevření hodinářského krámku, což roztáčí spirálu trapných, či vtipných scén. Další zajímavé postavy jsou jeho švagr Alfredo (Gigi Reder), jeho synovec Carletto (Massimo Boldi), který z nudy užívá drogy nitrožilně, slečna Gruber (Anna Mazzamauro), povýšenecká ve své bohatosti, ředitel banky (Ugo Bologna), pro kterého není přepadení překvapením, vybírač výpalného Spadozza (Raffaele Curi) a půvabná Ničí (Silvia Dionosio), ve které přes veškerá nedoruzumění najde společnou cestu a stává se pro něj životním bonusem. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Fakt supr hustá anarchie, bezpráví se vším všudy. Až do konce filmu v podstatě nic jiného nevidíte. Upozorňuji, že časem to někoho mohlo až nudit, bylo to tak trochu přitažené za vlasy, ale co od těchto druhů filmů také chcete, že? Film jako by svým nenáročným dějem zapadal do současného stavu České republiky.:-) Jinak je snímek nabitý blaznivými situacemi (letiště, policejní stanice, vykrádačky a střílečky všeho druhu, nedobytné auto s uvězněným dědkem, držení hladovky, kolo, nebo banka) a humornými gagy, které mi tu přišly opravdu vtipné.. Jedna z těch lepších a akčnějších villaggiovek navíc s krásnou a pokaždé jinou a dokonce i s lehce hanbatou Silviou Dionisiovou.. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála tupých italských komedií. Ano, bohužel i v něčem takovém si Villaggio zahrál. Jako věrný italský občan se tu vrací z Perského zálivu, kde osm let pracoval, aby mohl uskutečnit svůj velký sen - otevřít si své vlastní luxusní hodinářství. Vrací se však do země, kterou nemůže ani jen poznat, protože tu vládne obrovská absurdní anarchie. Několik vtipných momentů vzápětí střídají provařené, obyčejné nebo i trapné, rádoby zábavné scény. Stejný chaos jako v ději navíc vládne i v samotné struktuře filmu a celkově na mě tato komedie ani nezapůsobila obzvlášť pohodovým dojmem. Smůla. 30% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, když je něco už moc praštěný? Tohle totiž bylo tak pošahaný, že jsem se ani zasmát nedokázal. Výborný původní dabing, dobrý nápad, ale asi to nechtělo ve všem dotahovat až do detailu. Pokud ale budete příznivěji naladěni, možná si to užijete, třeba scéna s vyloupením banky je skvělá a oběd v restauraci se taky dá pamatovat. A Silvia Dionisio svlečená. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Krásná země nedosahuje úrovně nejlepších filmů s Fantozzim, ale na druhou stranu s přehledem převálcuje ty nejhorší se stejným hrdinou. Ještě pořád to má takové to kouzlo a šmrnc old school italské bláznivé komedie. Trochu mi to připomnělo v některých pasážích Nástrahy velkoměsta, ale ty jsou kultovní a jako celek o několik levelů výše. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy si Guido (Paolo Villaggio) dává kávu u vily, ve které ho napadli gepardi, napadne paní domu její trenér na sebeobranu, přičemž se během rvačky střídají záběry, kdy střrídavě má a nemá nasazenou čepici. (TheDave)

Reklama

Reklama