Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (244)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Pochmurná scifi z budoucnosti lidstva, tak trochu ve vizuálu Blade Runnera, téma měnění těl, otázky, co je lidskost člověk, syrové, naléhavé, otázkou je, zda přemíra násilí a sexuálních scén nepůsobí někdy zbytečně samoúčelně rušivě, hlavní hrdina Takeshi Kovacs (Joel Kinman) vzpomínající na povstání proti nesmrtelnosti nemá chybu, stejně tak jeho smrtící sestřička Dichen Lachman, velký prostor pro sebe urvala mexická herečka Martha Higareda jako buldok detektiv Kristin Ortega, fakt schopná, nejen kočka pro fanservis. Série se celkově pohybuje spíše v akčním, než detektivním žánru, ale flashbacky umně udělané, nenudí a děj pádí jako splašený kůň. Seriál má rozhodně hutnou atmosféru, umí vtáhnout, docela bych se nezlobil na návrat do tohoto univerza... Třešničkou na dortu je pak James Purefoy jako zhýralý met Laurens Bancroft. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Altered Carbon je jedno z nejočekávanějších sci-fi letošního roku a o tom, že nepůjde o žádný z řady levných pokusů, svědčí i to, že si ho do své stáje vybral právě Netflix. Je to už pár měsíců, co jsem viděl první trailer, ale pamatuju si, že hned po něm jsem si seriál poznamenal a rozhodně ho chtěl vidět. A ten den je konečně tady. Sci-fi mě baví a tohle přichází se slibným námětem. Navíc jsou hlavní role zajímavě obsazeny, takže jsem se nebál toho, že by mě to nezaujalo. A skutečně, jen těžko jsem hledal něco, co by mě na tom nebavilo. Tempo bylo trochu pomalejším, ale podle mě fungovalo na výbornou a akce se s putováním hrdiny za pravdou střídá parádně. A i věci, kterým se nedostalo hned na úvod dostatečného vysvětlení jsou později napraveny. Altered Carbon nabízí spoustu toho, co mě baví. Díky tomu, že se jedná o Netflix, tak jsem si mohl první řadu užít podle vlastního tempa. Největší chválu si zaslouží Joel Kinnaman, ten jako obvykle hraje skvěle a baví mě. Příjemný bonusem pak je, že dal seriál vzpomenout na spoustu filmů, mezi kterými samozřejmě vede Blade Runner. Za mě tedy rozhodně ano a pokud vás takové věci baví, Altered Carbon by neměl uniknout vaší pozornosti. Já osobně si myslím, že půjde o jeden z nejlepších seriálu roku 2018… 2. série Tak nevím, co přesně se nepovedlo, ale druhá série mě prostě nebavila tolik, jak jsem čekal. Anthony Mackie se mi sice nezdál jako problém, ale jeho Takeshi Kovacs mě nedokázal vtáhnout tolik. A bohužel nikdo z nových postav mu nedokázal pomoci. Jediným světlým bodem byl Poe, ale ani ten to nezvládal zachránit. Věci, které bodovaly v první řadě se nějak vytratily a celkově ta akce vypadá hůř provedená a je mnohem méně přehledná. Vím, že Altered Carbon ten příběh na výměně těl postavil a od začátku bylo jasné, že to tak bude, ale nečekal jsem, že mu ty změny až tolik ublíží. O první řadě jsem psal jako o jednom z nejlepších seriálů 2018, o druhé řadě budu psát jako o jednom z největších zklamání 2020. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Děvky, drogy a virtuální realita. Poslat do éteru takhle nekompromisní seriál, obzvlášť v éře tvrdé politické korektnosti, to chce koule - koule, které tenhle seriál neztratí až do poslední sekundy. Bezbřehé násilí je tu ovšem silně opodstatněné, stejně jako každá postava, a každá na první pohled nesouvisející podzápletka. Klobouk dolů předloze, něco mi ale říká, že čtenáři budou s touhle adaptací náramně spokojeni. Hardcore cyberpunková sci-fi říznutá noirovou detektivkou, zabalená do nádherného vizuálu (Netflix se zase jednou plácl přes kapsu) a okořeněná parádním obsazením, ze kterého vyčnívá především mexický uragán Martha Higareda, ale ostatní přitom nejsou příliš daleko za ní. Jo, tohle mi fakt sedlo, ke konci to perfektně tlačí na emoce a když už jsem měl pocit, že jsou všechny zvraty fuč, přišla jedna poslední rána na solár, a já si byl konečně jistý - tuhle krvavou pecku jsem neviděl naposledy. Altered Carbon - 1. řada 9/10 ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Holy shit, dream come true. Dřív jsem mohl jen snít o tom že jednou snad budou vznikat seriály či filmy jako toto. Esence syrového cyberpunku která perfektně brousí na hraně mezi vážnými a emocionálně drtivými tématy, s vymazlenou brakovostí, kde akce a příběhově opodstatněná explicitnost překonávají vše, co bylo doteď v Áčkových seriálech kdy k vidění. Přitom příběh je i na poměry žánru dost originální, a jediné co se dá považovat za jeho chybu je rychlost, s jakou je odvyprávěn - něco tak komplexního a v tak bohatém světě (ala Blade Runner pohledem nihilisty) si zasloužilo ne pouhých deset dílů, ale nejméně dvacet. Podruhé si to dám hned, a k tomu jsem ještě nikdy u žádného seriálu nutkání neměl. 10/10 ///// Druhá řada je satanužel jen hloupý, laciný a zbytečný dovětek, který si nezachoval skoro nic z toho co bylo na první řadě výjimečné, brutálně všemu otupil hrany, a jen dotahuje do konce jednu z jejích vedlejších příběhových linek. Tu nejméně zajímavou, vše podstatné bylo dořešeno už dřív. Pro genialitu série první ji ale budu v celkovém hodnocení ignorovat, prostě druhá řada se nestala. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série je hodně příjemným scifi překvapením. Ač ne moc diskutované ani nikde propagované, s neznámými herci a s dost ulítlou představou budoucnosti a výměnou lidského vědomí pomocí malého žetonku v páteři. I tak jsem ale seriálu od druhé epizody propadl a byl přímo nadšen u dílu číslo 5. Bohužel dál už byl seriál trochu slabší, vymýšlel si natahující a dále vysvětlovací berličky, ale hrdiny už jsem měl oblíbené. Na druhou sérii bude ale lepší si počkat, když hlavní hrdina přesedlá do jiného těla a už se nejspíš ani nedočkám nejlepší postavy seriálu - hoteliéra Poea. 2. serie aneb Poe se přeci jen vrací. Juhů. No a tím končí většina pozitiv. Ze zbytku série se dá kladně hovořit už jen o návratu vůdkyně povstání po 300 letech z hrobu. Což byla špičková 4. episoda. potom už jen charismatický záporák v podobě velitele, který je v novém a rozhodně (oproti hlavnímu hrdinovi) v lepším těle. Ke konci serie jsem už u dílů začínal usínat. A vždy k tomu docházelo, když došlo na akci. Poslední vyslanec byl v první řadě a v první řadě bystrý bojovník. Z té jeho bystrosti zbylo ve druhé řadě už jen pár poznámek a vsazeno bylo na jeho kung-fu dovednosti. Býda, býda. ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • Umělá inteligence Poe z hotelu The Raven je inspirována a pojmenována podle spisovatele Edgara Allana Poea, a hotel nese jméno jednoho z jeho nejslavnějších děl – „Havran“. (Tomas_TM)
  • V seriálu je lidská rasa sjednocena pod tzv. Hvězdný Protektorát Spojených Národů, který utvořil ze všech lidských kolonií ve vesmíru jednotnou říši (republiku). (Tomas_TM)
  • Důvod, proč se nesmrtelným zbohatlíkům říká „Meths“, je odkazem na Methuselaha, který byl podle biblické pověsti nesmrtelným. (UncleMorty)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama