Reklama

Reklama

Půjčovna masa

(seriál)
  • USA Altered Carbon
Trailer 1
USA, (2018–2020), 15 h 36 min (Minutáž: 43–67 min)

Tvůrci:

Laeta Kalogridis

Předloha:

Richard Morgan (kniha)

Hrají:

Martha Higareda, Joel Kinnaman, James Purefoy, Stephanie Cleough, Ato Essandoh, Byron Mann, Andre Tricoteux, Matt Frewer, Renée Elise Goldsberry (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Po 250 letech strávených v hibernaci je oživený vězeň, který si může vydobýt svobodu jediným způsobem: musí zjistit, kdo je vrah. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (245)

erased 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo v životě viděl dvě tři sci-fi, už viděl i Altered Carbon. Obvykle si užívám filmy a seriály, které jsou splněnými vlhkými sny fanoušků sci-fi, třebaže jsou zoufale neoriginální (Ex Machina, Book of Eli, Rogue One,...), ale Altered Carbon bez špetky studu vykrádá jednotlivá témata a míchá je do tak otravně nezáživného a nenápaditého pejsko-kočičkového dortu, že ho už teď zkraje roku můžu prohlásit za průser roku. Zatímco z něj tedy dolary ze štědré produkce srší všemi směry, snaží se v desíti dílech rozjet zbytečně překombinovaný příběh, kde jsou zajímavá témata jen do počtu (příjemně noirový detektivní příběh kolem zabité prostitutky, traumatizovaná dcera uvězněná ve virtuální realitě) a mdlé, stokrát viděné osudové kecy s příměsí komiksových klišé hrají prim spolu s efektní, ale otřesně natočenou akcí. I jinak docela sympatičtí herci jsou zde vedení tak těžkopádně, že děj nemají šanci utáhnout - přitom třeba takový Kinnaman svým partem v House of Cards konkuroval i Spaceymu, zde naopak se sarkastickým nadhledem a vždy kamennou tváří nudí k smrti. Rozhodující třetí hvězda je nakonec jen a pouze za The Kills v poslední epizodě, ale další série, pokud nějaká bude, mě ani trochu nezajímá. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

chybí mi sice poslední díl,ale i bez něj...Jako celek je Altered Carbon nekompromisní,drsná a hlavně vizuálně vymazlená pecka,která se Netflixu povedla.Za první polovinu série kdy stále ještě není pořádně jisté o co jde je to za mě jasně plný počet.Bohužel pak přichází ale půlka druhá,která je sice pořád drsná a vizuálně skvělá,ale jak se děj začíná zamotávat,divák začíná zjiš´tovat,že po téhle stránce si mohli dát autoři větší práci.Ve výsledku tu tak je kousek,točící se dějově lehounce nad průměr,ale k poctivým 4 je tažen už zmíněným vizuálem a sympatickým obsazením.Kinnamann už od Robocopa ukázal že tyhle drsoně zvládne,překvapením je pak Martha Higareda...80% ()

Reklama

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Blade Runner, Deus Ex a Columbův případ v jednom. Námětu využili tvůrci do plna, takže tu jsme svědky hodně bizarních situací a příběh jako takový je ohromně zamotaný a paranoidní. Ovšem také zajímavý a napínavý, pln brutální nápadité akce a často zde i šikovným dialogem předhodí filozofické téma ohledně zde viděného způsobu života a (ne)smrti, takže divák může přemýšlet, jakou variantu by podporoval on sám. Herecky to táhne Kinnaman. Higareda je někdy prkenná a přehrává, dojem aspoň někdy ale vylepšuje vytasením svých antistresových míčů. I bez nich se ale jedná o povinnost pro sci-fi fanouška. Kdo jím není, mohl by mu tento seriál změnit názor. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Seriálový Deus Ex aneb vykrádačka, která si půjčuje u těch nejslovutnějších kolegů (nejen) kyberpunkového žánru; stylizací počínaje a klišé, dějem či tématy konče. Výprava vynikající, akce samoúčelně násilná. Což by tolik nevadilo, kdyby šlo aspoň o akci přehlednou. To však vždy není ten případ. Každopádně i přes pozvolnější rozjezd to zmíněný mišmaš vypůjčeného kombinuje více než zdatně a to především díky druhé polovině, která po všem tom kyberpunkovém pozlátku a násilí sympaticky staví na funkčních emocích a osudovosti. Má to tedy sice nepřehlédnutelné bugy (a potenciál zatím rozhodně není naplno využit), ale zdrojový kód je napsán sakra dobře. Což u žánrovky potěší vždy; speciálně pak když to platí o zástupci jinak spíše opomíjeného žánru. | S1: 4/5 | ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Zvyčajne, ak chcem napísať k filmu či seriálu komentár, mám problém, lebo mám pocit, že vlastne nemám čo dodať. V tomto prípade, sa mi v hlave počas sledovania seriálu zrodilo niekoľko komentárov, až nakoniec neviem ktorý vlastne použiť. Priznám sa, prvé štyri časti som pozerala takmer nasilu, lebo mi všetko prišlo akési chaotické, násilné a miestami chabo vykreslené, lenže postupom času, keď som sa prehupla k druhej polovici, akosi som si na ten chaos zvykla, konečne som vedela kto je kto a dostali sa mi aj chýbajúce nitky. Posledné 3 časti sa potom stali 3 hodinovou jazdou. Nevedela som sa odtrhnúť a chcela som vedieť ako to celé dopadne. A teda, že aj to dopadlo...no popravde ma to trošku (ale fakt iba trošku) sklamalo, ale chápem otvorili si zadné dvierka pre ďalšiu sériu. Len dúfam, že to ňou nepokazia. Spiace princezné sa totiž nebudia ľahko, dúfam, že tu na to pôjdu správnou technikou! PS: Mne osobne sa viac pozdávalo Kovacsove pôvodné púzdro (na rozdiel od väčšiny tu komentujúcich mi bol jednoducho sympatickejší, alebo sa viac hodil k svojmu menu?), dúfam teda, že sa k nemu v ďalšej sérii vráti :-) ()

Galerie (136)

Zajímavosti (10)

  • V seriálu je lidská rasa sjednocena pod tzv. Hvězdný Protektorát Spojených Národů, který utvořil ze všech lidských kolonií ve vesmíru jednotnou říši (republiku). (Tomas_TM)
  • Důvod, proč se nesmrtelným zbohatlíkům říká „Meths“, je odkazem na Methuselaha, který byl podle biblické pověsti nesmrtelným. (UncleMorty)
  • Umělá inteligence Poe z hotelu The Raven je inspirována a pojmenována podle spisovatele Edgara Allana Poea, a hotel nese jméno jednoho z jeho nejslavnějších děl – „Havran“. (Tomas_TM)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

Kyberpunkový Altered Carbon mění obsazení

30.07.2018

V čerstvě oznámené druhé řadě kyberpunkové sci-fi Altered Carbon od Netflixu se v hlavní roli vojáka Takeshiho Kovacse nově objeví herec Anthony Mackie (Captain America: Občanská válka, Detroit). Ten… (více)

Netflix a hvězda bojových umění

Netflix a hvězda bojových umění

01.07.2018

Netflix si objednal akční sci-fi seriál Wu Assassins s hvězdou bojové série Zátah Iko Uwaisem. Scénář k novince napíše John Wirth (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Falling Skies), o režii první… (více)

Barbar Conan míří do televize

Barbar Conan míří do televize

06.02.2018

Amazon dal před pár měsíci najevo, že si hodlá sehnat vlastní Hru o trůny. Krokem číslo jedna byl nákup televizních práv na Pána prstenů, z čehož se má ukuchtit prequel slavné filmové trilogie. Krok… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno